Neler Yeni

Bilgisayar Mühendiliği için Laptop Önerisi

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
YKS , League of Legends , witcher serisi , fantastik kitaplar
Bütçe
15000
Arkadaşlar merhaba , sadece bir ihtimal olarak söylüyorum bunu , bu sene 12 olacağım ve üniversiteyi bilgisayar mühendisliği üzerine okumak istiyorum. O yüzden elimdeki masaüstünü satıp laptop alabilme şansım var. RTX 3060'lı laptopları 14000 civarı gördüm ve cok uygun geldi. Bana öneri yapabilir misiniz en uygun şekilde nereden alabilirim ? Uygunsa Macbook'ta alabilirim tabii ki.

robop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Utku Şahin
8-16GB ram ortalama üstü bir işlemci 512GB SSD minimum 15.6 inç ekran ve mümkünse IPS ekran. Başka bir şeye ihtiyacın yok. Ben laptopta kod yazarken zorlanıyorum açıkçası. 24 inç 1080p IPS monitör aldım çok rahat ettim. Sana da bu yüzden macbook almanı tavsiye etmem. Ortalama bir laptop al dediğim özellikleri kapsayan birde monitör alır rahat rahat yazarsın. Paranı macbooka yatırıp çöp etme. Onlar profesyoneller için.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

bu laptop nasıl ? Biraz daha ucuz ama kötü yorumlarda bulunanlar olmuş. Kesinlikle oyun için almıyorum bu arada haftada bir iki kez belki oynarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

8-16GB ram ortalama üstü bir işlemci 512GB SSD minimum 15.6 inç ekran ve mümkünse IPS ekran. Başka bir şeye ihtiyacın yok. Ben laptopta kod yazarken zorlanıyorum açıkçası. 24 inç 1080p IPS monitör aldım çok rahat ettim. Sana da bu yüzden macbook almanı tavsiye etmem. Ortalama bir laptop al dediğim özellikleri kapsayan birde monitör alır rahat rahat yazarsın.

bu laptop uygun mudur ? Oyun için kullanmayacağım sadece okul için kullanacağım. Yukarıda atılan daha iyi sanırım.

Techno08

80+ Gold

bu laptop nasıl ? Biraz daha ucuz ama kötü yorumlarda bulunanlar olmuş. Kesinlikle oyun için almıyorum bu arada haftada bir iki kez belki oynarım.

bu laptop uygun mudur ? Oyun için kullanmayacağım sadece okul için kullanacağım. Yukarıda atılan daha iyi sanırım.

ram tek kanal olduğu için işlemci ve ekran kartı tam performans veremiyor ve bu yüzden de kullanıcıların düşük performans almalarının sebebi de bu, eğer render falan yapacaksanız 16 gb daha ram alıp çift kanal çalıştırmanızı tavsiye ederim yoksa o işlemciden tam verim alamıyorsunuz. Onun harici benim attığımın işlemcisi bir tık daha güçlü.

robop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Utku Şahin

Bence gereksiz. RTX3060 gibi üst düzey bir GPU'ya ihtiyacın yok aslında GPU'ya ihtiyacın bile yok. Ben R7 3700U & Vega 10 bileşenlerine sahip laptop kullanıyorum gayet memnunum. Eğer 10k üstü bir bütçen varsa ve illada GPU'su olan bişey almak istiyorum diyorsan bunu al yanına monitör çakarsın https://www.hepsiburada.com/lenovo-...i-15-6-fhd-freedos-82ey00d2tx-p-hbv0000148lg4

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
Bence gereksiz. RTX3060 gibi üst düzey bir GPU'ya ihtiyacın yok aslında GPU'ya ihtiyacın bile yok. Ben R7 3700U & Vega 10 bileşenlerine sahip laptop kullanıyorum gayet memnunum. Eğer 10k üstü bir bütçen varsa ve illada GPU'su olan bişey almak istiyorum diyorsan bunu al yanına monitör çakarsın https://www.hepsiburada.com/lenovo-...i-15-6-fhd-freedos-82ey00d2tx-p-hbv0000148lg4
Bütçem buna fazla geliyor yani üstüne çok para kalıyor. Monitörü de 2k alabilirim ama 1080p yeterliyse almam. 2k ve 1080p fark eder mi yazmak için ?

Kr0nos6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Kronos
Sana verebileceğim en iyi tavsiye asıl yatırımını bilgisayara değil monitörüne yap demek olur.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler

robop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Utku Şahin
Bütçem buna fazla geliyor yani üstüne çok para kalıyor. Monitörü de 2k alabilirim ama 1080p yeterliyse almam. 2k ve 1080p fark eder mi yazmak için ?
Ekran büyüdükçe çözünürlüğü arttırman gerekir. Ben 24 inç 1080P aldım ilk monitör olarak bunun pivot özelliğide var gayet yeterli. Ancak ileride ana monitör olarak 2K bir monitör almayı düşünüyorum. Onu aldığım zaman bunu dik çevirip tamamen kod yazmak için kullanacağım.
Yüksek çözünürlük daha az yorgunluk ve daha sağlıklı gözler demek. İlk monitör kesinlikle şart diyorum ikincisinin gerekliliği ise kod yazdığın alana göre değişir. Dediğim laptopu al üstüne güzel konforlu bir klavye al bir de iyi bir kulaklık al dünyayla ilişkini kessin bir tanede 2K 24-27 inç monitör aldın mı setupun hayırlı olsun. Okurken para biriktirir bir monitör daha alırsın istersen.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
Ekran büyüdükçe çözünürlüğü arttırman gerekir. Ben 24 inç 1080P aldım ilk monitör olarak bunun pivot özelliğide var gayet yeterli. Ancak ileride ana monitör olarak 2K bir monitör almayı düşünüyorum. Yüksek çözünürlük daha az yorgunluk ve daha sağlıklı gözler demek. İlk monitör kesinlikle şart diyorum ikincisinin gerekliliği ise kod yazdığın alana göre değişir. Dediğim laptopu al üstüne güzel konforlu bir klavye al bir de iyi bir kulaklık al dünyayla ilişkini kessin bir tane de 2K 24-27 inç monitör aldın mı setupun hayırlı olsun. Okurken para biriktirir bir monitör daha alırsın istersen.
aslında param çok. yani 20k harcama da yapabilirim ortaokuldan beri burs paramı biriktirdim bunun için. Sadece en rahat ve sağlıklı bir şekilde bu işi yapmak istiyorum. Klavye olarak ne önerirsiniz ? 1000-1500 TL verebilirim onun için.

robop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Utku Şahin
aslında param çok. yani 20k harcama da yapabilirim ortaokuldan beri burs paramı biriktirdim bunun için. Sadece en rahat ve sağlıklı bir şekilde bu işi yapmak istiyorum. Klavye olarak ne önerirsiniz ? 1000-1500 TL verebilirim onun için.
O paralara çok deli klavyeler var. Ben fakirim Microsoft 900 diye bir klavye aldım 350 liraya bu bile bana çok iyi geliyor. Şuan satılmıyormuş ama satıldığı zaman bunu alabilirsin. https://www.hepsiburada.com/logitech-mx-keys-turkce-klavye-siyah-920-010087-pm-HB000019CYVQ Logitech iyidir veya tabiiki Apple https://www.apple.com/tr/shop/product/MLA22TQ/A/magic-keyboard-türkçe-q-klavye

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
Ekran büyüdükçe çözünürlüğü arttırman gerekir. Ben 24 inç 1080P aldım ilk monitör olarak bunun pivot özelliğide var gayet yeterli. Ancak ileride ana monitör olarak 2K bir monitör almayı düşünüyorum. Onu aldığım zaman bunu dik çevirip tamamen kod yazmak için kullanacağım.
Yüksek çözünürlük daha az yorgunluk ve daha sağlıklı gözler demek. İlk monitör kesinlikle şart diyorum ikincisinin gerekliliği ise kod yazdığın alana göre değişir. Dediğim laptopu al üstüne güzel konforlu bir klavye al bir de iyi bir kulaklık al dünyayla ilişkini kessin bir tanede 2K 24-27 inç monitör aldın mı setupun hayırlı olsun. Okurken para biriktirir bir monitör daha alırsın istersen.

bu nasıl ? fiyat farkı yok neredeyse

Top Bottom