Neler Yeni

Bilgisayar Mühendiliği için Laptop Önerisi

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
YKS , League of Legends , witcher serisi , fantastik kitaplar
Sen bi araştır 😊 Oyun ve mobil uygulama için masaüstü çok daha iyi hatta gerekli diyebilirim. Çünkü kullanacağın uygulamalar güçlü ve yorar. Web geliştirme ne biliyim arayüz fln ise masaüstü oky. Fakat masaüstü ile her ikisini de yapabilirsin. 5-8 k arası bi laptop alıp kalan para ile mevcut sistemini güncelleyip yoluna bakabilirsin.
Açıkçası öyle görünüyor. 4K monitör hiç görmedim yorum yapamam maalesef. 15.6 inçden 24 inçe geçince bile büyük gelmişti gözüme ama artık normal geliyor. 24 inç 1080p için son sınırdır. 27 inç alacaksan 2K almak zorundasın. Boyutuna sen karar vereceksin. Ben ileride 2k 27 inç almayı düşünüyorum. 4K'ya ihtiyacım yok diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önce developer türlerine bak bir çok alan vardır. Web mobil gömülü sistemler iot veri bilimcisi siber güvenlik oyun geliştiriciliği vs vs bunlar daha kendi içlerinde de ayrılıyor.
Msi Thin kasalar alınmamalı

Direk bunlardan birini alın geçin.
Hocam MacBook Pro için https://www.pt.com.tr/vade-farksiz-6-taksit-mac en uygun Türkiye distribütörü. Buraya bakarsa daha iyi olur.
teşekkür ederim hepinize.

robop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Utku Şahin
Sen bi araştır 😊 Oyun ve mobil uygulama için masaüstü çok daha iyi hatta gerekli diyebilirim. Çünkü kullanacağın uygulamalar güçlü ve yorar. Web geliştirme ne biliyim arayüz fln ise masaüstü oky. Fakat masaüstü ile her ikisini de yapabilirsin. 5-8 k arası bi laptop alıp kalan para ile mevcut sistemini güncelleyip yoluna bakabilirsin.
Oyun geliştiriciliği için masaüstü daha iyidir çünkü GPU lazım açıkçası ben de oyun geliştiriciliği için kesinlikle masaüstünden yanayım ancak diğerleri için şart değil.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
Açıkçası öyle görünüyor. 4K monitör hiç görmedim yorum yapamam maalesef. 15.6 inçden 24 inçe geçince bile büyük gelmişti gözüme ama artık normal geliyor. 24 inç 1080p için son sınırdır. 27 inç alacaksan 2K almak zorundasın. Boyutuna sen karar vereceksin. Ben ileride 2k 27 inç almayı düşünüyorum. 4K'ya ihtiyacım yok diye düşünüyorum.

Önce developer türlerine bak bir çok alan vardır. Web mobil gömülü sistemler iot veri bilimcisi siber güvenlik oyun geliştiriciliği vs vs bunlar daha kendi içlerinde de ayrılıyor.
üniversite çok fark eder mi ? mesela galatasaray bilgisayar yerine marmara bilgisayara gitsem ne kaybedebilirim ?

Karar verdiniz mi ? :D
masaüstü sistemimi güncelleyip 8k ile de laptop almaya karar verdim. Monitörü de 2k alacağım.

robop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Utku Şahin
üniversite çok fark eder mi ? mesela galatasaray bilgisayar yerine marmara bilgisayara gitsem ne kaybedebilirim ?
İngilizcen varsa hiçbir şey kaybetmezsin çünkü bilgi internette artık. Ama bu iş için İngilizce şart onu da söyleyeyim. Tüm programlama dillerini öğrenebilmek için ön koşul olarak düşün İngilzceyi. Onsuz daima eksik öğrenirsin.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler

robop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Utku Şahin
Boşuna stres yapıyorum o zaman :D 30k yapsam bile işim garanti olur yani
Ben 30k ile alım yapan bir yerde okuyorum. Üç büyük şehirde okudukça problem yaşamazsın. 3 büyük şehir diyorum çünkü buralarda şirketler startuplar teknokentler var. Okurken staj yapma part time çalışma imkanları çok daha iyi. Öteki şehirlerde çok çok girişken olup freelance çalışmaktan başka şansın yok.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
Ben 30k ile alım yapan bir yerde okuyorum. Üç büyük şehirde okudukça problem yaşamazsın. 3 büyük şehir diyorum çünkü buralarda şirketler startuplar teknokentler var. Okurken staj yapma part time çalışma imkanları çok daha iyi. Öteki şehirlerde çok çok girişken olup freelance çalışman lazım.
Aslında mezun olup işi öğrendikten sonra Amerika'ya gitmeyi düşündüm. Çok fazla yazılım şirketi olduğu için daha rahat iş bulabilirim sanıyorum.

ZeusOki

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
547
İsim
Oktay Genç
Sana şöyle diyim nerdeyse yarı yarıya ilgili üniversiteden mezun olmadan, sektörde çok insan var. Boğaziçi bilgisayardan da mezun olsan , hakkari bilgisayardan da mezun olsan eğer kendini geliştirmezsen bi farkın yok. Tabi boğaziçi mezun olmak daha iyi cv de öne atar. Fakat her şey okul değil. Tanıdığım bir insan muhasebe mezunu şuan boğaziçi bilgisayar mezunları ondan emir alıyor diyebilirim. O ne derse onu uyguluyorlar. Mesleği sev , seversen yapamayacağım hiçbir şey yok. Sana o kadar anlatacak şeyim var ki . İnana elim yoruldu. Araştırmayı seviyorsan çok eğlenirsin.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
Üç büyük şehirde okudukça problem yaşamazsın. 3 büyük şehir diyorum çünkü buralarda şirketler startuplar teknokentler var. Okurken staj yapma part time çalışma imkanları çok daha iyi. Öteki şehirlerde çok çok girişken olup freelance çalışmaktan başka şansın yok.
Yani üniversiteden çok üniversitede yaptıkların önemli

ZeusOki

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
547
İsim
Oktay Genç
Aslında mezun olup işi öğrendikten sonra Amerika'ya gitmeyi düşündüm. Çok fazla yazılım şirketi olduğu için daha rahat iş bulabilirim sanıyorum.
Bu arada eğer sadece yazılım ile ilgileneceksen, yazılım müh. Okumanı öneririm. Robotik bir şey okuyacaksan bilgisayar müh. Bi de yanına yan dal olarak elektornik miss

robop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Utku Şahin
Herkes öyle düşünür ama herkes gidemez. Sırf bunun için bu mesleği seçeceksen yanlış seçim yapıyorsun. Sevmeden yapılacak bir iş değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,047,414
Üyeler
166,204
Son üye
c4ntug