Neler Yeni

Yardım Bilgisayar Mühendisliği için hangi bilgisayarı almalıyım?

Xenovian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
M.Rüzgar Özen
macbook alsın demiyorum 40000 tl ye m2 macbook air var 8gb ram 512 gb gayet iyi ve yeterli bence
8gb ram ile 4 sekme google acarsin kanka, 16 bile yetersiz 32 gecmeye baslayin diyoruz adam 8 yeter diyor. M4 islemciler cikti M2 kullanmak 1050 kullanmakla es deger. 512gb depolama ile zaten film indirse, render alsa, edit yapsa desen goz acip kapayincaya kadar bitiyor. Evde kendin bile oyuncu bilgisayarini yukseltebilirsin, Sarj konusundada zaten bu kadar ust ozellikler barindiran bir sistem uzun sure idare edemez. 23-24 saat yetersiz aktiflik yerinde 6-7 saat dogru durust calismayi tercih ederim.

Nixist

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Enes
Hangi islemcye sahip pek, kac topsluk ai gucu var, cuda belleklere sahip mi?
Ai gücü önemli değil hocam.Ona takılmayın.İşlemci olarak m1 bile iş görür ama m2 daha tatlı olur imkan varsa.Ram olarak da 16gb işinizi görecektir diye düşünüyorum.

an0maLYYY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Çağatay Yılmaz
8gb ram ile 4 sekme google acarsin kanka, 16 bile yetersiz 32 gecmeye baslayin diyoruz adam 8 yeter diyor. M4 islemciler cikti M2 kullanmak 1050 kullanmakla es deger. 512gb depolama ile zaten film indirse, render alsa, edit yapsa desen goz acip kapayincaya kadar bitiyor. Evde kendin bile oyuncu bilgisayarini yukseltebilirsin, Sarj konusundada zaten bu kadar ust ozellikler barindiran bir sistem uzun sure idare edemez. 23-24 saat yetersiz aktiflik yerinde 6-7 saat dogru durust calismayi tercih ederim.
farkındayım zaten windows laptoplar hertürlü daha mantıklı. ama macbooklar kullanması daha zevkli.

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Aslak
Macbook pro mu yoksa oyun bilgisayarı mi almalıyım?
hocam bende senin gibiydim ben kendimi bildiğimden (oyun oynicağımı) gaming laptop aldım sana tavsiyem şuki yanına monitör bağlayabiliceğin her iki mönitörüde kaldıracak bir laptop almaktır benim gibi bi hata yapıp asla ve asla monster vs girme süründürüyor sürekli yok termal pad yok soğutucu yok bu. macbook alabilicek bir paran varsa orta - yüksek seviye al ileriye yatırım ilerde yeniden macbook almak istemiyorsan tabi bide huwai önerebilirim tasarımı iyi ama açıkçası sistemleri iyi mi? ona bakman lazım ben oyun indirdiğimden 1 tb bile yeterli gelmiyor büyük ihtimalle sende bu tarz durumlar olmaz ayrıca şöyleki senin illa linux a ihtiaycın olacaktır hocam windows da kali kurulumu baya basit sayılır ama macbook da zormuş kısacası bilgisayar bölümünde linux kullanmicam diyosan orta yüksek model macbook ama diyosan ben sürekli linuxda takılıcam işte gidip açık kaynak kurup takılıcam linux güzeldir falan diyosan windows bir pc al en önemlisi senin için oyun oynamicaksan ram + cpu (işlemci) dir ssd min 512 ama 1 tb olursa baldan yenmez cpu en yeni nesil olmalı kesinlikle ram artık 16 biçok yerde yetmemeye başladı min 32 ama ama 4-5 yıldan fazla kullanacaksan 64 gb al ekran kartlı olarak asus rog al diğer hepsi hatadır sana şimdi diceklerki (monster pişmanlık dediler pişman değil pişmaniye oldum) aldıktan 3 ay sonra koşa koşa teknik servis + forumlarda bulucaksın kendini ayrıca bide macbook ekosistem dışında fazla avantazlı değil eğer araştırıcak olursan yt de falan windowsda ekosistem yapabiliceğin birçok şey var ben bunları kullandım bu uygulamaların tasarımı çöp ama aşırı iş görür telefonun kulaklığın falan apple değilse girip girmemek sana kalmış birçok yazılımcı apple iyi pğişman değilim diyor bilemem

Xenovian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
M.Rüzgar Özen
farkındayım zaten windows laptoplar hertürlü daha mantıklı. ama macbooklar kullanması daha zevkli.
Zevkten kastin ne, ekosistem mi? Bir markanin seni kendisine bagimli etmesini seyrediceksen bizide davet et patlamis misir yiyelim
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam bende senin gibiydim ben kendimi bildiğimden (oyun oynicağımı) gaming laptop aldım sana tavsiyem şuki yanına monitör bağlayabiliceğin her iki mönitörüde kaldıracak bir laptop almaktır benim gibi bi hata yapıp asla ve asla monster vs girme süründürüyor sürekli yok termal pad yok soğutucu yok bu. macbook alabilicek bir paran varsa orta - yüksek seviye al ileriye yatırım ilerde yeniden macbook almak istemiyorsan tabi bide huwai önerebilirim tasarımı iyi ama açıkçası sistemleri iyi mi? ona bakman lazım ben oyun indirdiğimden 1 tb bile yeterli gelmiyor büyük ihtimalle sende bu tarz durumlar olmaz ayrıca şöyleki senin illa linux a ihtiaycın olacaktır hocam windows da kali kurulumu baya basit sayılır ama macbook da zormuş kısacası bilgisayar bölümünde linux kullanmicam diyosan orta yüksek model macbook ama diyosan ben sürekli linuxda takılıcam işte gidip açık kaynak kurup takılıcam linux güzeldir falan diyosan windows bir pc al en önemlisi senin için oyun oynamicaksan ram + cpu (işlemci) dir ssd min 512 ama 1 tb olursa baldan yenmez cpu en yeni nesil olmalı kesinlikle ram artık 16 biçok yerde yetmemeye başladı min 32 ama ama 4-5 yıldan fazla kullanacaksan 64 gb al ekran kartlı olarak asus rog al diğer hepsi hatadır sana şimdi diceklerki (monster pişmanlık dediler pişman değil pişmaniye oldum) aldıktan 3 ay sonra koşa koşa teknik servis + forumlarda bulucaksın kendini
Laptopuda masaustude gereksiz kazik olan bir firma, 4060 8gb kartli sistemi 64kya satmak nedir?

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Aslak
hocam burada 6-7 saat demişsin bende monster varda 15 dakika dayanıyor sadece pili

Zevkten kastin ne, ekosistem mi? Bir markanin seni kendisine bagimli etmesini seyrediceksen bizide davet et patlamis misir yiyelim

Laptopuda masaustude gereksiz kazik olan bir firma, 4060 8gb kartli sistemi 64kya satmak nedir?
dediğim gibi ben fiyat ve sisteme bakmadım adam ila diyoki tasarımı iyi zevk veriyo aynı zevki veren başka laptoplarda var onu söylemeye çalıştım

Top Bottom