Neler Yeni

Bilgisayar Mühendisliğinde başarılı olmak için gerekli olan yazılım dilli ?

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Boş vaktim şuanlık çok 11.sınıfa geçtiğim için tüm yıl ve seneye yazın dolu geçer diye düşündüğüm için şimdiden başlamak istiyorum

YouTube videolarına vs baktım Java veya Pytondan başlanabilir diyorlar genel olarak hangi dille başlayabilirim

Hiç tecrübem olmadı

• Beğen
Reaksiyonlar: Prmy

Arslannn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Muhammed yılmaz
Genel olarak C , C++ (oop buradan itibaren baslıyor), C# ... Şeklinde sırayla gidiyor diye hatırlıyorum
Böyle bir sıra yok hocam hangi alanda çalışmak isterseniz ona en uygun olan dil ile çalışırsınız yazılıma başlamak içi c c++ağır diller tabi istenirse başlanır ama tavsiyem pyhton veya css html tarzı şeylerede bakabilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer oyun yapmaya felan hevesin varsa c# bakabilirsin kolay değil onu söyleyim ama keyfi bi başka eğer ilgi alanına giriyorsa

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Böyle bir sıra yok hocam hangi alanda çalışmak isterseniz ona en uygun olan dil ile çalışırsınız yazılıma başlamak içi c c++ağır diller tabi istenirse başlanır ama tavsiyem pyhton veya css html tarzı şeylerede bakabilirsin

Eğer oyun yapmaya felan hevesin varsa c# bakabilirsin kolay değil onu söyleyim ama keyfi bi başka eğer ilgi alanına giriyorsa
Hocam var ama unityden bı ara 2d oyun yapmayıda denemek istiyordum ama zor geldi

Pytondan başlamak en iyisi sanırım

oguz13

80+ Bronze
İlk başta c dillerini öğrenin en önemlileri odur. Daha sonra java web programlama dillerini felan
öğenebilirsiniz.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk başta c dillerini öğrenin en önemlileri odur. Daha sonra java web programlama dillerini felan
öğenebilirsiniz.
Başlangıç için ağır gelir diyenler var hocam

oguz13

80+ Bronze
Başlangıç için ağır gelir diyenler var hocam
Başlangıçtaysanız evet biraz ağır gelebilir. O zaman Python gibi bir dil ile
elinizi alıştırabilirsiniz. Python ile arduino projesi dışında işe yarar pek bir
proje yapılır mı bilmiyorum ama el alıştırmak için en iyi dillerden.

Golf 4 R32

80+ Silver
Bence C#ile başlayın bende onunla başladım. Python'u zaman kaybı olarak görüyorum.

dostveviski

80+ Bronze

Üniversitedeki yazılım eğitiminden bahsettim hocam bireysel istediğin gibi çalışılır tabii ki

Ysuflix

80+ Gold
C# ile başla temeli budur bence. Temeli c# ile oluştur sonra c++ sonra javascript diye gidersin

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ömer
Hocam ben anlaşılması kolay olduğu için BootStrap öneririm, oldukça kolay ve Temel mantığı anlamanızda gerçekten yardımcı olacaktır.
Ancak İşinize yaramasını istediğiniz dili öğrencekseniz C++ veya C# çünkü birkaç dil bilmek bir noktadan sonra kafa karıştırıcı olabiliyor.

https://www.w3schools.com/bootstrap5/ Buradan çalışabilirsiniz oldukça eğlenceli, bulmaca gibi

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Dostum bilgisayar müh, eem kadar genel olmasa da yine de spesifik bir alan değil. Gözüne kestirdiğin bir sektör varsa ona göre çalışmak lazım. Bununla birlikte temelde C++ ve Phyton'un işine yaramaması biraz imkansız gibi. Daha sonra spesifik diller ve kütüphaneler öğrenmek gerek. Örneğin phyton, C++ falan öğrendin ama görüntü işlemede ilerlemek istersen OpenCV, data analizi ve yapay zeka vs için NumPy iş görür. Erkenden başlamak istersen önce C++ sonra Phyton öğrenebilirsin, bu iki dile hatrı sayılır miktarda hakim olana kadar gerisini araştırarak ilerleyecek kadar öğrenmiş olursun; ben o kadar öğrenemedim daha :D

1905

80+ Silver
ünilerde genelde c öğretiliyor bence c temeli atarsan okulda rahat edersin. bizede c öğretiliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,875
Üyeler
168,046
Son üye
akif1844
Top Bottom