Neler Yeni

Bilgisayar piyasası ile ilgili öngörülerim. Tavsiyedir.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Herkese selamlar.

Malum covid sebebi ile hepimiz evlerimize kapandık arkadaşlar. Bu süreçte izin veren işyerleri, okulların evden eğitime geçmesi, insanların cep telefonlarında oyunlara çok sarması gibi sebeplerle. Bilgisayar ve oyun dünyasıda şahlandı.

*Evde sıkılanlar
*Oyunlara başlayanlar
*Gezemeyenler
*Öğrenciler
*İşyerleri kapananlar
*İnternet kafeye gidemeyenler

Yukarıda saydığım insanların çoğu bilgisayar alma yoluna gitti. Çünkü herkes gerçekten sıkıldı. Peki ne olacak bu piyasa ???

Herkes dikkatlice okusun !!!

İnternete girdiğinizde 2. ele düşmüş çok temiz garantili sistemler görürsünüz. Aslında pazarlıkla çok iyi fiyatlara alabilirsiniz 'EKRAN KARTI HARİÇ' ...
Bunun sebebi insanların bi anlık heyecan ve istekle sistem alıp daha sonra sıkılmasından kaynaklı.

Ülke şartları sebebiyle taksitle alınan bu sistemler sonrasında maddi sıkıntılar, ölü yatırım olarak görme, oyun arkadaşı bulamama sebebiyle satışa çıkarlar.
Yakın zamanda pandemi süreci ortadan kalkınca, okulların açılması gibi normal hayata dönme durumlarından dolayı. İnsanlar evlerine kurdukları ortalama 7000 tl lik sistemleri ikinci el olarak satacak. Bu sistemler satılırken ekran kartları hariç geri kalan bütün parçalar ucuz fiyatlarla satılacak. Sabırlı olmanızı ve pc alım işinizi biraz ertelemenizi öneririm.

ÇÜNKÜ;

Aileler oyun başından kalkmayan çocuk istemez.
Maaşlı çalışan evde 8000 tl kenarda yatsın istemez.
Denize gezmeye doğaya gidecek adam GTA 5 istemez.

TheEdenProject

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Yunus Emre
Kusura bakma ama bana baya saçma geldi.İnsanlar aldığı fiyatın cok altında satmazlar eğer zor durumda olduklarından dolayı satıyorlarsa veya ailesi derslerine engel diye satacağını düşünmüyorum ya kırar yada oturmasına engel olur diye düşünüyorum.Sahsen babam kırmıstı laptobumu yapcak bişe yok.Birde yani adam satıyorsa neden ekran kartını hariçte bıraksın onu anlamadım hepsini beraber satmazmı?

MrYılmazer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Yusuf Yılmazer
Herkese selamlar.

Malum covid sebebi ile hepimiz evlerimize kapandık arkadaşlar. Bu süreçte izin veren işyerleri, okulların evden eğitime geçmesi, insanların cep telefonlarında oyunlara çok sarması gibi sebeplerle. Bilgisayar ve oyun dünyasıda şahlandı.

*Evde sıkılanlar
*Oyunlara başlayanlar
*Gezemeyenler
*Öğrenciler
*İşyerleri kapananlar
*İnternet kafeye gidemeyenler

Yukarıda saydığım insanların çoğu bilgisayar alma yoluna gitti. Çünkü herkes gerçekten sıkıldı. Peki ne olacak bu piyasa ???

Herkes dikkatlice okusun !!!

İnternete girdiğinizde 2. ele düşmüş çok temiz garantili sistemler görürsünüz. Aslında pazarlıkla çok iyi fiyatlara alabilirsiniz 'EKRAN KARTI HARİÇ' ...
Bunun sebebi insanların bi anlık heyecan ve istekle sistem alıp daha sonra sıkılmasından kaynaklı.

Ülke şartları sebebiyle taksitle alınan bu sistemler sonrasında maddi sıkıntılar, ölü yatırım olarak görme, oyun arkadaşı bulamama sebebiyle satışa çıkarlar.
Yakın zamanda pandemi süreci ortadan kalkınca, okulların açılması gibi normal hayata dönme durumlarından dolayı. İnsanlar evlerine kurdukları ortalama 7000 TL lik sistemleri ikinci el olarak satacak. Bu sistemler satılırken ekran kartları hariç geri kalan bütün parçalar ucuz fiyatlarla satılacak. Sabırlı olmanızı ve pc alım işinizi biraz ertelemenizi öneririm.

ÇÜNKÜ;

Aileler oyun başından kalkmayan çocuk istemez.
Maaşlı çalışan evde 8000 TL kenarda yatsın istemez.
Denize gezmeye doğaya gidecek adam GTA 5 istemez.
teşekkurler acıklamalar için

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kusura bakma ama bana baya saçma geldi.İnsanlar aldığı fiyatın cok altında satmazlar eğer zor durumda olduklarından dolayı satıyorlarsa veya ailesi derslerine engel diye satacağını düşünmüyorum ya kırar yada oturmasına engel olur diye düşünüyorum.Sahsen babam kırmıstı laptobumu yapcak bişe yok.Birde yani adam satıyorsa neden ekran kartını hariçte bıraksın onu anlamadım hepsini beraber satmazmı?
Hemen sana neden ekran kartı hariç olduğunu açıklıyorum.

Asus dual rx5600xt ekran kartımı 6000 tl ye miningci birine sattım.

Kullandığım sistemi monitör dahil 7900 TL'ye maal etmiştim. 6000 ekran kartı satıldı. ram+işlemci+anakart+kasa 2800 tl ye satıldı. Geriye kalan m2 ssd + psu+monitör bedava bile gitse kar elde etmiş oluyorum.

O yüzden çok insan ekran kartlarını satıp gerisini elden çıkarmanın peşinde. Babana sor bakalım 8000 tl lik kasayı kırarmı...Başkan şöyle düşün pandemi kalkarsa bu kadar zamanı evde geçirmiş insanlar bilgisayar başına oturur mu ??? Evin bi köşesinde haftada 2 saat anca kullanılan bi yatırım düşün ve kullanma zorunluluğu yok. çamaşır bulaşık makinesi değil bu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,478
Üyeler
164,679
Son üye
gullux1