Neler Yeni

Bilgisayar power tuşuna bastıktan 30 saniye sonra geri kapanıyor.

xSyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
uyg
Bilgisayarıma bağlı bir kablo yüzünden kasam devrildi, devrildikten ilk 30 saniye sonra bilgisayar hala açıktı ama sonra kapandı, tekrar açmayı denediğimde ise ekrana görüntü gelmedi ve 30 saniye sonra tekrar kapanıp açıldı ve bu sürekli tekrarlandı. Power Supply fanı dönüyor statik elektrik olduğunuda sanmıyorum. Buna ne sebep oluyor olabilir?

ErenX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Eren Kınalı
Discord
Flowanted#8855
Bilgisayarıma bağlı bir kablo yüzünden kasam devrildi, devrildikten ilk 30 saniye sonra bilgisayar hala açıktı ama sonra kapandı, tekrar açmayı denediğimde ise ekrana görüntü gelmedi ve 30 saniye sonra tekrar kapanıp açıldı ve bu sürekli tekrarlandı. Power Supply fanı dönüyor statik elektrik olduğunuda sanmıyorum. Buna ne sebep oluyor olabilir?
Yanlış bilgi vermek istemem fakat yüksek ihtimalle psudan kaynaklanıyor olabilir benzer bir şey yaşamıştım

xSyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
uyg
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yanlış bilgi vermek istemem fakat yüksek ihtimalle psudan kaynaklanıyor olabilir benzer bir şey yaşamıştım
ama PSUdan kaynaklı olsaydı bilgisayar 30 saniye boyunca açık kalırmıydı? ama değişik bir şekilde görüntü alamıyorum

ErenX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Eren Kınalı
Discord
Flowanted#8855
ama PSUdan kaynaklı olsaydı bilgisayar 30 saniye boyunca açık kalırmıydı? ama değişik bir şekilde görüntü alamıyorum
30 sn boyunca açık kalabilirdi çünkü psu tamamen bozulmamış olabilir fanı çalışıyor diyorsun yani hasardan kaynaklı belli süre güç verebiliyor olabilir ama dediğim gibi bu sorunu burdan çözmen zor bilen birinin görmesi lazım farklı birşeyden de kaynaklanıyor olabilir

xSyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
uyg
30 sn boyunca açık kalabilirdi çünkü psu tamamen bozulmamış olabilir fanı çalışıyor diyorsun yani hasardan kaynaklı belli süre güç verebiliyor olabilir ama dediğim gibi bu sorunu burdan çözmen zor bilen birinin görmesi lazım farklı birşeyden de kaynaklanıyor olabilir
peki bunu psu veya herhangi yeni bir parça almadan çözmem mümkün olabilir mi? çünkü yeni parça veya bilgisayar alacak durumum yok ve bilgisayar zaten 6 yıllık

ErenX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Eren Kınalı
Discord
Flowanted#8855
peki bunu psu veya herhangi yeni bir parça almadan çözmem mümkün olabilir mi? çünkü yeni parça veya bilgisayar alacak durumum yok ve bilgisayar zaten 6 yıllık
yani olabilir fakat donanımsal bir sorun burdan çözmem mümkün değil bilen birine götürürseniz zaten size napmanız gerektiğini söyler bence en mantıklısı bu olur.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Ekran kartı slottan çıkmış olmasın? Parçalar yerinde mi kontrol etmen lazım.

xSyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
uyg
Ekran kartı slottan çıkmış olmasın? Parçalar yerinde mi kontrol etmen lazım.
ekran kartını çıkarıp görüntüyü anakarttan almayı denedim olmadı, bios pilini çıkartıp taktım olmadı, ramleri çıkartıp taktım olmadı

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
ekran kartını çıkarıp görüntüyü anakarttan almayı denedim olmadı, bios pilini çıkartıp taktım olmadı, ramleri çıkartıp taktım olmadı
İşlemci peki? Termal macunun varsa soğutucuyu çıkarıp bir de işlemciyi kontrol et.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler

xSyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
uyg
Bir tamirciye götür o zaman uzaktan aklıma ancak bunlar geldi.
acaba bios ile ilgili bir sorun mu var, çünkü kulaklığımın mikrofonu kendi üzerinden donanımsal olarak kapatılabiliyor ve kapatıldığında mikrofonun üzerindeki ışık sönüyor, ve bilgisayar daha boot ekranına gelmeden kulaklığımın mikrofunun üzerindeki o ışık kapalı oluyor boot ekranı gelince açılıyordu, artık hiçbir şekilde açılmıyor ne kadar açmaya çalışsamda, yani bios ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ve inşallah öyledir

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
acaba bios ile ilgili bir sorun mu var, çünkü kulaklığımın mikrofonu kendi üzerinden donanımsal olarak kapatılabiliyor ve kapatıldığında mikrofonun üzerindeki ışık sönüyor, ve bilgisayar daha boot ekranına gelmeden kulaklığımın mikrofunun üzerindeki o ışık kapalı oluyor boot ekranı gelince açılıyordu, artık hiçbir şekilde açılmıyor ne kadar açmaya çalışsamda, yani bios ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ve inşallah öyledir
Böyle bir durumda BIOS hasar görmez ki. 30 sn sonra geri kapanıyor dedin o rastgele mi 30 sn yoksa hep mi 30 sn?

Top Bottom