BİLGİSAYAR SSD Yİ GÖRMÜYOR

andoidpol

80+
Reaksiyon skoru
59
Merhaba arkadaşlar bilgisayarım ssd yi görmüyor yardımcı olabilir misiniz
Anakart asus tuf b850m plus wifi 7
Ssd exceria pro
İlk başta alttaki slot gen 4 diye oraya takmıştım görünmedi üste taktım yine görünmedi ne yapmam gerekiyor arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Disk ayarlarında mpt,MBR mi öyle bir ayar vardı sanki.oradan biçimi değiştirince görmüştü bende uzun zaman oldu tam hatırlamıyorum.

pc nin başka bir diskle açılıyor olması lazım benım dediğim şekildeyse.
disk yönetiminde görünüyor ise dediğim şekilde mbr veya gpt arasında geçiş yaptığımda düzelmişti.
1767425660852.webp

Hocam direkt biosta görünmüyor yani windows kurulumu yapmadım bilgisayara şuan
ya ben de bizim eski bir laptoba takmıştım, başta görmemişti. biostan yaptığım bir ayar sonrası düzelmişti ama hatırmıyoru mne olduğunu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

önce her türlü windows usbsi ile yükleme başlatmayı dene bir, orada diskleri ayarlayabiliyorsun zaten. orada da görünmezse yazarsın

Daha önce bu problemi yaşamıştım. Biosta gözükmediği için windows kuramamıştım. Aldığım yere gönderdiğimde arızalı dediler ve parasını iade ettiler.

Eğer kurulu Windows yoksa , formatla SSD ye Windows kuracağın halde görünmüyorsa sıkıntı var demektir SSD de.

Yapabiliyorsan başka bir bilgisayara bağlamayı dene orda da yukarıda yapılan yöntemle olmuyorsa SSD sıkıntılıdır

hocam diğer ssdleri çıkarın tek o ssd kalsın o zaman gözükebilir. ya da SSD'yi sizin tantımanız gerekiyor. SSD'yi takın ve PC'yi açın. Ekranın en sol altına, başlat menüsü üstüne sağ tıklayın ve Disk Yönetimi'ni açın. Bunu zaten açar açmaz karşınıza bir ekran çıkmalı, GPT veya MBR diye.
GPT seçip İleri > İleri diyerek işlemi bitirdiğinizde SSD'niz yeni sürücü olarak tanımlanır. Olur da yeni disk ekranı çıkmaz ise; Oradaki disklere bakın ve henüz biçimlendirilmemiş olanı bulun. Ona sağ tıklayıp Diski Başlat deyin.

ya ben de bizim eski bir laptoba takmıştım, başta görmemişti. biostan yaptığım bir ayar sonrası düzelmişti ama hatırmıyoru mne olduğunu

önce her türlü windows usbsi ile yükleme başlatmayı dene bir, orada diskleri ayarlayabiliyorsun zaten. orada da görünmezse yazarsın
Orada da görünmüyor hocam

hocam diğer ssdleri çıkarın tek o ssd kalsın o zaman gözükebilir. ya da SSD'yi sizin tantımanız gerekiyor. SSD'yi takın ve PC'yi açın. Ekranın en sol altına, başlat menüsü üstüne sağ tıklayın ve Disk Yönetimi'ni açın. Bunu zaten açar açmaz karşınıza bir ekran çıkmalı, GPT veya MBR diye.
GPT seçip İleri > İleri diyerek işlemi bitirdiğinizde SSD'niz yeni sürücü olarak tanımlanır. Olur da yeni disk ekranı çıkmaz ise; Oradaki disklere bakın ve henüz biçimlendirilmemiş olanı bulun. Ona sağ tıklayıp Diski Başlat deyin.
Hocam windows kurulu değil ki bu dediklerinizi nasıl yapacağım

Orada da görünmüyor hocam

Hocam windows kurulu değil ki bu dediklerinizi nasıl yapacağım
silindi

daha önce windows yüklü olan herhangi bir disk var mıdır elinde

Geri