Neler Yeni

Bilgisayar sürekli açılır açılmaz yeniden başlıyor

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
isim soyisim
Monitörde parlaklık ayarı yapıcaktım yanlışlıkla monitörün kapatma düğmesine bastım sonra geri açar açmaz bilgisayarın fanları aniden durdu bilgisayar kendini sürekli yeniden başlatmaya başladı bu işlem 2-3 saniyede bir tekrarladı hemen fişi çektim. Daha sonra bilgisayarı fişe taktım düzelir umuduyla fakat ayni şekil bilgisayar döngüye girmiş gibi 2-3 saniyede bir kendini resliyor.
Eski bilgisayarımda da buna benzer bir şey olmuştu fişe takınca bilgisayar kendi kendine açiliyordu ama ekran gelmiyordu. Eski pc ile bilgisayarda oyun oynarken binanın şalterleri atıyordu. Geçen sene evimizde şofben açıncada şalterler atıyordu ama yama falan yapıldı diye hatırlıyorum sonrasında ise benim pcde problem oldu. Bu sorunu çözmek için öncelikle hangi yolu izlemem lazım?

Jokester

80+ Bronze
ilk olarak bu reset muhabbeti benim rx580 de watman hatasıyla oluyordu. nadir olurdu ama bir anda pc reset atar siyah ekranda tık tık ses gelirdi. sonra ben resetleyince düzelirdi. büyük ihtimal sendeki sorun bu değil ama benziyorsa daha ayrıntılı anlat.
şofbenin şalter attırdığı tesisat da işler yolunda gitmiyordur. bence çoklayan prizin dandik ise önce onu değiştir. düzelme yoksa ups işlerine girmen lazım onlarda tuzlu. bana sorunun %90 elektriksel gibi geldi.

Son düzenleme:

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
isim soyisim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ilk olarak bu reset muhabbeti benim rx580 de watman hatasıyla oluyordu. nadir olurdu ama bir anda pc reset atar siyah ekranda tık tık ses gelirdi. sonra ben resetleyince düzelirdi. büyük ihtimal sendeki sorun bu değil ama benziyorsa daha ayrıntılı anlat.
şofbenin şalter attırdığı tesisat da işler yolunda gitmiyordur. bence çoklayan prizin dandik ise önce onu değiştir. düzelme yoksa ups işlerine girmen lazım onlarda tuzlu. bana sorunun %90 elektriksel gibi geldi.
Hocam evet elektrikte sorun var eski pcemde elektrik yüzünden anakartımı yakmıştı. Umarim bundada psu ya da anakarta zarar vermez. Bu 3lü prizi en az 5-10 seneden beri kullanıyorum hiç sorunu yok vi-ko marka zaten kaliteli priz ama yine bi değiştiririm başka kaliteli marka ile. Bide şunu farkettim sonralardan ben psunun güç kablosunu tam oturtmamişim ve boyle 3-4 gun kullandim bide fişten hiç çekmemiştim. Evin bi elektriğini test edelim elektrikçi baksın

Top Bottom