Bilgisayar sürekli kasıyor

Reaksiyon skoru
31
Selam öncelikle bu sorun ilk w11 e geçtiğimde olmaya başladı sonradan sürekli olmaya başladı ets2 tarzı oyunlara girdiğimde kasma değil de sürekli bir donma anlık fps düşüşü oluyor örnek vermek gerekirse 300 fps ten bir anda 10 fps e düşüyor w11 den kaynaklandığını düşündüm ve format atarak w10 a geçiş yaptım ama sorun hala devam etmekte nasıl çözebilirim bazen tarayıcı açıkken bile kasma yapıyor

r5 5500
rx 6600
8 gb ram
Asus a320m

Selam öncelikle bu sorun ilk w11 e geçtiğimde olmaya başladı sonradan sürekli olmaya başladı ets2 tarzı oyunlara girdiğimde kasma değil de sürekli bir donma anlık fps düşüşü oluyor örnek vermek gerekirse 300 fps ten bir anda 10 fps e düşüyor w11 den kaynaklandığını düşündüm ve format atarak w10 a geçiş yaptım ama sorun hala devam etmekte nasıl çözebilirim bazen tarayıcı açıkken bile kasma yapıyor

r5 5500
rx 6600
8 gb ram
Asus a320m
İşlemci Sıcaklığını kontrol et ve Fanının tam oturup oturmadığını elinle kontrol et Genelde Yüksek sıcaklıklarda işlemci Frekansını kısar fps aniden düşer Fps düştüğünde işlemcinin Frekansını kontrol et kaç GHZ de çalışıyor bak anlarsın.

r5 5500
rx 6600
8 gb ram
Asus a320m
Ramleride bütçe syarlsyabilirsen 16 yap istersen artık coğu oyun 10gb ram yiyir

İşlemci Sıcaklığını kontrol et ve Fanının tam oturup oturmadığını elinle kontrol et Genelde Yüksek sıcaklıklarda işlemci Frekansını kısar fps aniden düşer Fps düştüğünde işlemcinin Frekansını kontrol et kaç GHZ de çalışıyor bak anlarsın.
bilgisayarı ilk açtıgımdan beri devam ediyor ve kontrol ettim fan la alakalı bir sorun yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ramleride bütçe syarlsyabilirsen 16 yap istersen artık coğu oyun 10gb ram yiyir
Az ram yiyen oyunlarda bile bu oluyor 16 yapacağım ama büyük bir ihtimalle yine devam edicek sorun

r5 5500
rx 6600
8 gb ram
Asus a320m
Öncelikle sakin ol driverlar güncel mi? :D
Hocam belki windows geçiş yaparken bios sürümünüz falan düşmüş olabilir mi? çok anlamam ama bi fikir en azından bir de ramlerinizin kendi frekansı ile sizde çalıştığı frekansı aynı mı bios dan kontrol edersiniz hazır girmişken. mallwarebytes ile ücretsiz virüs taraması da yapabilirsiniz belki de ondandır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,562
Üyeler
186,749
Son üye
cofler
Geri