Neler Yeni

bilgisayar topladım, şimdi ne yapmam lazım ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Muhammed imran yüksel
APU SİSTEM;
işlemci: ryzen 5 3400g
anakart: msi b450m-a pro max
ram: 8gb 3000mhz ( 2.yi yakın zamanda alacağım)

arkadaşlar bilgisayarı parça parça alıp kendim dizdim, şimdi ne yapmam gerek ? çok az teknik bilgiye sahibim. benim bildiğim;
1-biosu kurmak
2-işletim sistemini kurmak
3-sonra ekran kartı drivini kurmak

sonra ne yapmam lazım ? chipset,sürücü mevzuları falan varmış. anakartın chipseti amdnin sitesinden falan indiriliyor. Ger.ekten kafam çok karıştı teknik bilgiye sahip arkadaşlar bilgi verebilir mi?
@Abdullah Hacıgül

ErdemDmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
ErdemDmr.
APU SİSTEM;

arkadaşlar bilgisayarı parça parça alıp kendim dizdim, şimdi ne yapmam gerek ? çok az teknik bilgiye sahibim. benim bildiğim;
1-biosu kurmak

sonra ne yapmam lazım ? chipset,sürücü mevzuları falan varmış. anakartın chipseti amdnin sitesinden falan indiriliyor. Ger.ekten kafam çok karıştı teknik bilgiye sahip arkadaşlar bilgi verebilir mi?
@Abdullah Hacıgül
bios Güncelemelerine bakın derim youtubeda var msi b450m-a pro bios nasıl güncelenir veya bios nasıl kontrol edilir diye ekran kartı driver olayı apu kulandığınız içinki apu olmasa bile sistem internete bağlanınca kendi yüklüyor ama kendiniz kontrol ede bilirsiniz

1- youtubdan anakart modeli yazıp bios sürümü kontrol etmek, (güncel deilse youtubdan nasıl update edilir ona bakmak )
2-işletim sitstemi kurmak
3-Ekran kartı kendi driverını interneten bulup yüklüyor apu dahi olsa

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
APU SİSTEM;

1-biosu kurmak

@Abdullah Hacıgül
Bios ayarlarına gir ramlerin 2133 de değilde 3000mhz de çalıştığından emin ol eğer 2133' ise 3000'e çek onları memory diye bir kısım olur oradan xmp ayarını profile 1'e getir 3000mhz'^de çalışıyor ise sorun yok dirverlarda tam ise iyi günlerde kullan

DOKTOR🥼

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Resad
Instagram
resad.sadiqov29
Steam
Authority6655
bios Güncelemelerine bakın derim youtubeda var msi b450m-a pro bios nasıl güncelenir veya bios nasıl kontrol edilir diye ekran kartı driver olayı apu kulandığınız içinki apu olmasa bile sistem internete bağlanınca kendi yüklüyor ama kendiniz kontrol ede bilirsiniz

1- youtubdan anakart modeli yazıp bios sürümü kontrol etmek, (güncel deilse youtubdan nasıl update edilir ona bakmak )
2-işletim sitstemi kurmak
3-Ekran kartı kendi driverını interneten bulup yüklüyor apu dahi olsa
Youtubeden bak yapa bilirsin kolay

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Muhammed imran yüksel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios ayarlarına gir ramlerin 2133 de değilde 3000mhz de çalıştığından emin ol eğer 2133' ise 3000'e çek onları memory diye bir kısım olur oradan xmp ayarını profile 1'e getir 3000mhz'^de çalışıyor ise sorun yok dirverlarda tam ise iyi günlerde kullan
hocam onu bios güncellemesinden sonra yapacağım zaten.

benim sorduğum bu chpset sürücü falan mevzuları onları ne zaman kurayım ? win 10dan sonra mı ?

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
hocam onu bios güncellemesinden sonra yapacağım zaten.

benim sorduğum bu chpset sürücü falan mevzuları onları ne zaman kurayım ? win 10dan sonra mı ?
anakart chipset driverları var onu kur b450'yi seç oradan o epeyce hızlandırıyor bilgisayarı win10 kur ardından bütün güncellemerini yap windowsun vs sonra sürücüleri kendi sitelerinden indir kur hepsini 8x2 yapmayı unutmayın en kısa zamanda %50 belki daha fazla performans artışı var.

Top Bottom