Neler Yeni

Bilgisayar/yazılım mühendisliği maaşları ne kadar ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Zeki
Sana doğruyu söyliyeyim mi? Üniversite mezunu birisi olarak şunları söyliyeyim. Farklı üniversitelerde Mühendisliği bitirmiş ve okuyan birçok arkadaşım var. Eğer Türkiye'de en tepe üniversitelerden(Odtü vb klasmandaki) değilsen, Çukurova-Mersin üni-Çukurova-Akdeniz Üniversitesi vb. klasmandaki üniversitelerden mezun olduğunda 3000TL ile başlarsın. İşsiz de kalabilirsin ama birazcık gayret ile iş bulursun. Tecrübelenme ve kendini geliştirme ile maaşın değişir. 10 sene sonra 6Bin TL'de alabilirsin 15Bin TL'de. Bu sana bağlı olan bir şey. Ama Akdeniz vb orta-iyi klasmandaki üniversitelerde 10-15-20 sene sonra kendini geliştirirsen 10Bin TL civarı alırsın. Enflasyon felan hesaba katmadan tabi. 3000TL olayına takılma, kısa sürede 3000TL'den kurtarırsın kendini. Şirket ilk başta ne biliyorsun neler yapabiliyorsun diye seni deneme amaçlı bu maaştan aliyor gibi düşün.

Mühendislikte en iyisi Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği şuan. Sonra Elektrik-Elektronik geliyor. Diğerlerinde zaten iş bulması zor ve kendini geliştirsen bile maaşın bunlar kadar olmaz(Tepe üniversitelerde değilsen tabi, orada her türlü kaliteli iş bulursun :D).

Mühendislikte kendini geliştirmek önemli. Mezun olduğun üniversitenin önemli olmasının sebebi, sana sağladığı bilgi altyapı. Şirketler buna güvenerek seni işe alır. Ha şunuda söyliyeyim. Mühendislikte gelişmek zordur. Geceni gündüzünü, hatta haftasonunu bile işe ayırman gerekebilir. Mühendislik çok zevklidir ama ben çalışırım diyebilirsen. Bilgisayar/Yazılım mühendisliği geleceği çok iyi olan bir bölüm. Bizim ülkemizde bile geleceği olan bir bölüm. Son 5 senede puanları arttı.

Son düzenleme:

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz
ortalama 2500-3500 arası bir maaşla işe başlayabiliyorsun ancak çat diye birisi gelip seni 10k maaşla başlatmaz.

Mauro İcardi

80+ Bronze
Yani sana bağlı bu
1. Nereden mezun oldun
2. Nasıl bir yazılımcısın
3. Hangi dili daha iyi biliyorsun
4. Yurt dışında mı yurt içinde mi çalışıyorsun
Yurt dışında çalışan bir aile dostu var 10-15 yıldır yazılımla uğraşıyor ayda 15K dolar alıyor hangi dilde uzman öğrenemedim

beritankorkusuz

80+ Silver
Bilgisayar yazılım mühendisligi maaşları ne kadar ? Olan ya da bilen var mı ?
Daha mezun olmama rağmen yazdığımız temalarla , yaptığımız işlerle aylık gelirimiz 25-45 arası değişiyor. Bunun yanında 10-15 de ek gelirler var.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
Sana bağlı aranan adam olursan 50 bin bile alırsın.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Sana bağlı. Kendini satmayı bilirsen yüksek oynarsım ama genelde 3-5k arası dğişiyor ve 1-2 yıl yani acemili çağında süründürüyorlar.

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yorumları okudum da, eğer dedikleriniz doğruysa gelecekte ben köşeyi dönerim :D (yazılım okuyorum)

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Cengiz Han
50Bini Türkiye'de Elon Musk'a bile vermezler hocam 😅😂 .
Türkiye'de dolar bazlı maaş alanlarda var. Dolara endeksli sanırım büyük şirketlerin maaşı o da 5.5-6 bin dolara denk geliyor. Aslında çok yüksek para değil :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,080
Üyeler
166,480
Son üye
crazy mango
Top Bottom