Neler Yeni

Bilgisayar yük altında iken çalışmayı durduruyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sadık Diyar Taşcı
Selamlar herkese. Öncelikle bilgisayarım bir anda donuyor kulaklıktan dır diye uzun ses geliyor ve 1 saniye içerisinde monitörde görüntü gidiyor,mouse klavyemin ışıkları gidiyor fakat bilgisayarım hala çalışıyor (fanları). Hiç bir türlü çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayar özelliklerim:
Ryzen 3 1300x
Rx 570 8Gb
8Gb ram
Gigabyte b450m s2h
Tauro M Plus 80 Plus 600w Güç Kaynağı

hakanoncul9

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,097
İsim
Hakan Öncül
Instagram
hakanoncul9
Steam
https://s.team/p/cnrp-vkvb/KJTNGHKW
Twitter
hakanoncul9
Discord
https://discord.gg/w4BaEHcVg3
sorun ekran kartında başka yerde arama

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mahirov
Bilgisayarına Memtest x86 ile bir test yapmanı öneririm. Buna ek olarak sisteminde ki parçaların garantisi var ise bir bilgisayarcıya danışıp PSU'na baktır. Garantili ise garantiye gönder büyük ihtimalle PSU'da bir sorun olarak görülmekte.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Selamlar herkese. Öncelikle bilgisayarım bir anda donuyor kulaklıktan dır diye uzun ses geliyor ve 1 saniye içerisinde monitörde görüntü gidiyor,mouse klavyemin ışıkları gidiyor fakat bilgisayarım hala çalışıyor (fanları). Hiç bir türlü çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayar özelliklerim:
Ryzen 3 1300x
Rx 570 8Gb
8Gb ram
Gigabyte b450m s2h
Tauro M Plus 80 Plus 600w Güç Kaynağı
Dostum yüksek ihtimalle o PSU'nun 12v kanalı 600W'ın yarısını bile veremiyor. O yüzden de güç yetersiz gelip sistem kendini kapatıyor. Çünkü kalitesiz bir PSU o.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum yüksek ihtimalle o PSU'nun 12v kanalı 600W'ın yarısını bile veremiyor. O yüzden de güç yetersiz gelip sistem kendini kapatıyor. Çünkü kalitesiz bir PSU o.
Pardon marka Tauro değilmiş. Xigmatek'in bir modeliymiş. Bakmamıştım :(

hakanoncul9

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,097
İsim
Hakan Öncül
Instagram
hakanoncul9
Steam
Twitter
hakanoncul9
Discord

Pardon marka Tauro değilmiş. Xigmatek'in bir modeliymiş. Bakmamıştım :(
dostum rx570 kullanıyor adam. Apaçık wattman hatası alıyor. Psu kaynaklı değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mahirov
Ek olarak yazılımsal olarak doğru sonuçları veren Ram testi Vb. uygulamaları gerçekleştir. Sonuncu adım olarak PSU'nu bir ölçtür, garantiye ver. Derim ben!

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
AMD kart kullanmadığım için bilmiyorum ama Wattman hatasında ekranda yazmaz mı uyarı şeklinde?

Ayrıca ben Tauro yazdığını marka zannetmiştim kalitesiz bir şey zannettim de Xigmatek'inmiş zaten düzeltmesini yaptım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mahirov
Wattman hatası, bilgisayar herhangi bir şekilde çöktüğünde, ekran kartının kendisini korumak amacıyla ayarlarını sıfırlamasına verilen hatadır. Bir hata değil, aksine bir uyarıdır. Hata denmesinin sebebi ise bazı kişilerde sistemin ekran kartı kaynaklı bir arızadan dolayı çöktüğünde bu uyarıyı görmeleridir, sonuç olarak bir hatada olabilir.

Bazılarında gerçekten sistem kaynaklı bir sorundur, RAM'leri sorunludur, bilgisayar çöker, wattman uyarısı alır ve hemen ekran kartına suç atar fakat testler sonucu RAM'leri değiştirir ve hata çözülür.

Bazen de gerçekten ekran kartlı bir sorundur, bazı firmaların overclock'u biraz fazla kaçırması sonucu ekran kartı kararsız çalışır ve sonuç olarak kart çöker, basit bir overclock sorunudur. Normalde de az voltaja çok hız yükseltirseniz kararsızlıktan çöker. Voltajı biraz arttırıp ya da hızı biraz düşürüp çözülebilir, bazen çözülmeye de bilir. Kartın sorunu olabilir bazen. Onun dışında yazılım kaynaklı olanların büyük bir kısmı ise çözüldü.

Neden hep RX 570'li konular görürüz ?
Bunun nedeni ise hem RX 570'in bazı versiyonlarının fazlaca overclock edilmesi, hem de RX 570'in son zamanlarda deli gibi satmasından kaynaklıdır. Çok fazla satarsa ve bir sorun varsa, çok fazla konu açılabilir. 1000 TL'yi hayrına vermiyorlar sonuçta. RX 560, RX 580, RX 590 ve RX 5000 kartlarında bu soruna neredeyse hiç rastlanmaz.

hakanoncul9

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,097
İsim
Hakan Öncül
Instagram
hakanoncul9
Steam
Twitter
hakanoncul9
Discord
AMD kart kullanmadığım için bilmiyorum ama Wattman hatasında ekranda yazmaz mı uyarı şeklinde?

Ayrıca ben Tauro yazdığını marka zannetmiştim kalitesiz bir şey zannettim de Xigmatek'inmiş zaten düzeltmesini yaptım.
evet 580 civari w verebiliyor psusu. Wattman her zaman uyarısını vermiyor malesef. Zaten Radeon Software yazılımı yoksa herhangi bir uyarı almıyorsun. Yazılımın içindeki bildirimi kontrol edip görebiliyorsun wattman hatasını

Wattman hatası, bilgisayar herhangi bir şekilde çöktüğünde, ekran kartının kendisini korumak amacıyla ayarlarını sıfırlamasına verilen hatadır. Bir hata değil, aksine bir uyarıdır. Hata denmesinin sebebi ise bazı kişilerde sistemin ekran kartı kaynaklı bir arızadan dolayı çöktüğünde bu uyarıyı görmeleridir, sonuç olarak bir hatada olabilir.

Bazılarında gerçekten sistem kaynaklı bir sorundur, RAM'leri sorunludur, bilgisayar çöker, wattman uyarısı alır ve hemen ekran kartına suç atar fakat testler sonucu RAM'leri değiştirir ve hata çözülür.

Bazen de gerçekten ekran kartlı bir sorundur, bazı firmaların overclock'u biraz fazla kaçırması sonucu ekran kartı kararsız çalışır ve sonuç olarak kart çöker, basit bir overclock sorunudur. Normalde de az voltaja çok hız yükseltirseniz kararsızlıktan çöker. Voltajı biraz arttırıp ya da hızı biraz düşürüp çözülebilir, bazen çözülmeye de bilir. Kartın sorunu olabilir bazen. Onun dışında yazılım kaynaklı olanların büyük bir kısmı ise çözüldü.

Bunun nedeni ise hem RX 570'in bazı versiyonlarının fazlaca overclock edilmesi, hem de RX 570'in son zamanlarda deli gibi satmasından kaynaklıdır. Çok fazla satarsa ve bir sorun varsa, çok fazla konu açılabilir. 1000 TL'yi hayrına vermiyorlar sonuçta. RX 560, RX 580, RX 590 ve RX 5000 kartlarında bu soruna neredeyse hiç rastlanmaz.
ben rama dokunmadan çözdüm :d

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sadık Diyar Taşcı

Hocam doğrudur bilgisayar kapandığında aç kapa yaptığımda sağ altta bildirim olarak wattmanla ilgili bir şey yazıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mahirov
evet 580 civari w verebiliyor psusu. Wattman her zaman uyarısını vermiyor malesef. Zaten Radeon Software yazılımı yoksa herhangi bir uyarı almıyorsun. Yazılımın içindeki bildirimi kontrol edip görebiliyorsun wattman hatasını

ben rama dokunmadan çözdüm :d
Zaten sana kesin olarak Ram'lerde hata var demedim. Gerekli testler yapıldıktan sonra sorunlu parça neredeyse ona yoğunlaşılır diye de teknik bilgi ekledim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,516
Üyeler
163,331
Son üye
Vebrone
Top Bottom