Bilgisayar yüke girdiğinde restart atıyor

kaanserl

80+
Reaksiyon skoru
9
Merhabalar
Ekran kartı: Gainward Ghost 3060 ti 8 gb
İşlemci: İntel core i9 12900k
Anakart: B660-Mk d4
Ram: Corsair vengeance rgb pro 2x8 16 gb 3200 mhz ddr4
Corsair h150 rgb 360mm sıvı soğutma
Güç kaynağı: corsair hx1200w
Sisteme occt ile power testi vs yapıyorum problem çıkmıyor ama oyunlara girerken veya oynarken sistem kendini kapatıp 2 sn sonra tekrar açıyor sıvı soğutmanın termalini vs yeni yeniledim
fazla ısınmıyor priz değiştirdim ama olmuyor ev tesisatından şüpheleniyorum yardımcı olabilecek var mı
Olay görüntüleyicisinde de Kernel power 41-63 alıyorum ekledim notlara

Ekler

• resim_2024-05-16_154328855.png
    resim_2024-05-16_154328855.png
    13.2 KB · Hit: 37
Güç kaynağı yeterli
Sıcaklık yeterli
Gözlerim anakartın üzerine geldi. Anakart fazları işlemciye güç yetiştiremiyor sanırım.

Güç kaynağı yeterli
Sıcaklık yeterli
Gözlerim anakartın üzerine geldi. Anakart fazları işlemciye güç yetiştiremiyor sanırım.
Bilgisayar mühendisi bi abiye baktırdım pcyi o ev tesisatından diyor bundan önce 650 w psu kullanıyordum deepcoolun yandı aşşağı yukarı 2 hafta önce 1200 w psuya geçtiğimden beri var bu sıkıntı

Bilgisayar mühendisi bi abiye baktırdım pcyi o ev tesisatından diyor bundan önce 650 w psu kullanıyordum deepcoolun yandı aşşağı yukarı 2 hafta önce 1200 w psuya geçtiğimden beri var bu sıkıntı
Deepcool kullanınca böyle sorun yoktu hani?

ev tesisatı 1200 w kaldıramıyor gibisinden bir şey söyledi önceki 650w olduğu için
O adamla sen konuşma bidaha en iyisi
1200wat yazıyorsa o hep 1200 watt çekiyor demek değildir.
Senin sistem maksimum 650watt çeker ya çekmez. Boşta 250watt çekmiyor hiç
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onceki güç kaynağında eğer böyle sorunla karşılaşmadıysan o zaman güç kaynağını değiştirmelisin yine.

Bide Elektrik stabilizatör almalısın bilgisayara gelen elektrike bağla. Dışarıdan gelen dalgalı akımı normal düzeyinde tutabilsin.
Aşırı dalgalanmalardan bilgisayarı geç evdeki her cihaz bozulur, buzdolabı - tv vs vs vs

O adamla sen konuşma bidaha en iyisi
1200wat yazıyorsa o hep 1200 watt çekiyor demek değildir.
Senin sistem maksimum 650watt çeker ya çekmez. Boşta 250watt çekmiyor hiç
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onceki güç kaynağında eğer böyle sorunla karşılaşmadıysan o zaman güç kaynağını değiştirmelisin yine.

Bide Elektrik stabilizatör almalısın bilgisayara gelen elektrike bağla. Dışarıdan gelen dalgalı akımı normal düzeyinde tutabilsin.
Aşırı dalgalanmalardan bilgisayarı geç evdeki her cihaz bozulur, buzdolabı - tv vs vs vs
daha önce çamaşır makinesi de bozulmuştu sizce sorun güç kaynağında mı ev tesisatında mı

daha önce çamaşır makinesi de bozulmuştu sizce sorun güç kaynağında mı ev tesisatında mı
Hiç bir şeyde sorun yok.

Evin ana güç girişine İyisinden Elektrik stabilizatörü alın bağlayın.
Dışarıdan gelen elektrik çok dalgalı oluyor yükselip azalıyor haliyle her cihazı bozacak türden bir akım oluyor.
Stabilizatör çıkışı ne aşağı ne yukarı temiz 220volt elektriği sağlayacaktır.

Olay pc ye gelince denemeden bilemezsin. Pc kasanı bir arkadaşının evine götürüp orda denemek iyi olur senin için.
Elektrikten şüpheleniyorsan yani

Geri