Bilgisayar yükseltme çılgınlığı

Geçenlerde 21" fullhd 75Hz çerçevesiz Lenovo monitör aldım.
Neden diye sorarsanız çünkü çoğu ofline oyunun 75 hz üzerine çıktığında sapıttığını gören bir adamım. Bu yüzden Vsync ayarını 75hz sabitleyip oynarım. Hem kart serin çalışır hemde akıcı oyun deneyimi olur.

Falllout 4, Test drive unlimited ve daha ismini hatırlamadığım birkaç oyun oldu sapıttıran uzun zaman önce.
Mesela fallout 4 bilgisayar terminalinden çıkış yapmıyor fps yüksek olunca. Oyunu kapatıp açmak gerekli.

Test drive oyunundaysa trafikteki araçlar çok hızlı şerit değiştiriyordu. Fps sınırı veriyorsun araçlar normale dönüyor.

Eee tabi şuanda durum nasıl bilmem ama i7 4790 onboardıyla Factorio oyununa sarmışım. Yetiyor mu? Evet daha ne isterim.
Bende senelerce 75HZ LG 21.5 inç kullandım sorunsuz oyun oynadım, ardından lenovo Legion aldım herkesin övdüğü 180 Hz 27 inç monitör ama sorun çıkarttı aldığım gibi, iade ettim, 2 katı para verip MSİ QPX274 aldım 240HZ 1 sene kullandım sonra çizgi çizgi görüntü verdi şimdi servisin insafına kaldık bakalım, 75HZ'i taktım 2019'da aldığım şuan hâla onunla çatır çatır devam ediyorum.

Geri