Bilgisayara ekran kartını takınca elektrik gelmiyor

AliMert37

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,527
Kardeşimin eski rx570i kasaya takınca elektrik gelmiyor fanlar falan dönmüyor. Başka kasaya taktığımda da aynı. Sorun ne sizce?

Tahminime göre ekran kartında kısa devre var. Çözümü nedir yoksa tek çözüm yeni ekran kartı mı?

Ekler

• IMG_20250618_021339.webp
    IMG_20250618_021339.webp
    1.2 MB · Hit: 32
fotoğraf çok net değil ve ek olarak böyle anlaşılması zor elektrik gelmiyorsa pinleri taktığın yeri kontrol et muhtemelen devre elemanlarından birisi patlamıştır şuan aklıma başka bir şey gelmiyor

Vramlerin yanındaki siyahlık pislik mi yanık izi mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PCI-E slotunda da kısa devre olabilir anakartı iyice incele şişik veya patlak herhangi bir şey var mı pcı-e slotu çevresinde

fotoğraf çok net değil ve ek olarak böyle anlaşılması zor elektrik gelmiyorsa pinleri taktığın yeri kontrol et muhtemelen devre elemanlarından birisi patlamıştır şuan aklıma başka bir şey gelmiyor
Vramlerin yanındaki siyahlık pislik mi yanık izi mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PCI-E slotunda da kısa devre olabilir anakartı iyice incele şişik veya patlak herhangi bir şey var mı pcı-e slotu çevresinde
Yanık gibi duruyor orası. Chatgptde aynı şeyi söylüyor. Ömrünü tamamladi demekki ekran kartı

Yanık gibi duruyor orası. Chatgptde aynı şeyi söylüyor. Ömrünü tamamladi demekki ekran kartı
Hafif plastik kokusu geliyorsa başka bir kart dene anakartta sorun olmazsa ekran kartı gg

Hafif plastik kokusu geliyorsa başka bir kart dene anakartta sorun olmazsa ekran kartı gg
Diğer kasada denedim o kasada da aynı şekilde güç gelmiyor. Bu kasaya rx580 taktım sorunsuz çalışıyor. Yeni ekran kartı bakma zamanı gelmiş :D

Diğer kasada denedim o kasada da aynı şekilde güç gelmiyor. Bu kasaya rx580 taktım sorunsuz çalışıyor. Yeni ekran kartı bakma zamanı gelmiş :D
Kartın fan bloklarını elinde tut lazım olur bir gün

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,437
Üyeler
184,627
Son üye
moltisanti.
Geri