pcmeraklisi34
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,309
Sunucu amaçlı bir sistemde hangi parçalar olmalı? Mesela ekran kartı olmadan oluyor mu yoksa illa olması mı gerek? Kaç GB RAM gerek hangi işlemci gerek?
uygun yolluda genelde xeon işlemci kullanılıyor ram miktarıda sunucunun kullanım amacına göre 64 yetebilir az da kalabilirSunucu amaçlı bir sistemde hangi parçalar olmalı? Mesela ekran kartı olmadan oluyor mu yoksa illa olması mı gerek? Kaç GB RAM gerek hangi işlemci gerek?
Chatgpt ye de sordum da 16GB yeter ama geleceğe yönelik 32 takabilirsin gibi bir şey dedi bana.uygun yolluda genelde xeon işlemci kullanılıyor ram miktarıda sunucunun kullanım amacına göre 64 yetebilir az da kalabilir
Chatgpt hiç olmasa da olur sadece kurulum için geçici olarak ekrana görüntü veren bir şey takman lazım dedi ama ne kadar doğru bilmiyorum.hocam çok anlamam fakat bence ekran kartı olsun diye herhangi bişey alınıp, yüksek depolama ve yüksek ram kullanılabilir işlemci için bişey diyemem
hocam kendinden gpu lu işlemcilerde işinizi görür o halde diye düşünüyorum fakat sadece oyun oynama geçmişimi düşünerek (tam olarak ne işe yaradığını bilmemekle beraber) sunucularda genelde ram ve hdd odaklı oluyor mesela mt2 için sunucu kiralamaya çalıştığınızda bunlar dikkatinizi çekecektir. bende aynı şekilde sorduğumda sunucular için ecc ram diye bişey önerdi mesela. şöyle yazdığını da atayımChatgpt ye de sordum da 16GB yeter ama geleceğe yönelik 32 takabilirsin gibi bir şey dedi bana.
İşlemci olarak elimde 4. Nesil i3, 8. Nesil i3 var veya B450 anakart var ona bir Ryzen işlemci de alabilirim. Xeon almaya çok gerek yok gibi geldi ama emin olamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Chatgpt hiç olmasa da olur sadece kurulum için geçici olarak ekrana görüntü veren bir şey takman lazım dedi ama ne kadar doğru bilmiyorum.