Sistem toplama eksik parçalar

Reaksiyon skoru
10
Merhabalar, beyaz sistem toplamaya karar vermiştim. sizlerinde tavsiyesini istiyorum bu parca olmasaymıs su olsaymıs gibisinden.

İşlemci
ryzen 5 7500f (5800tl)

Ekran Kartı
saphire nitro+ 9060xt 16 gb (21500tl)

Anakart
asus rog strix b850-a gaming wifi (13000)

Ram
alınmadı, hangi rami alacagıma karar veremedim yardımcı olurmusunuz

Soğutucu
thermalright peerless assassin 120 mm rgb (1500tl)

Kasa
kasayı daha almadım almadım aklımda nzxt h7 flow var, nzxt dısı kasa almayı düsünmüyorum h7 flow iyi midir?

Psu
psu alacagım ama hangi psuyu almam gerek bilmiyorum. hangi psu yu almalıyım

Merhabalar, beyaz sistem toplamaya karar vermiştim. sizlerinde tavsiyesini istiyorum bu parca olmasaymıs su olsaymıs gibisinden.

İşlemci
ryzen 5 7500f (5800tl)

Ekran Kartı

Anakart

Ram

Soğutucu

Kasa
kasayı daha almadım almadım aklımda nzxt h7 flow var, nzxt dısı kasa almayı düsünmüyorum h7 flow iyi midir?

Psu
h7 flow değil de h6 flow alın zirve noktası , 9060xt ye o kadar para vermenize gerek yok 20k dan fazla vermeyi doğru bulmuyorum.

o anakart o işlemci için aşırı feci overkill olmuş, en dandik a620 bile yeter normalde. ortalama atx bir b650/b850 fazlasıyla işini görür, hatta en üst düzey AM5 işlemcilerden bile takabilirsin çoğuna. anakarta o kadar vereceğine işlemci ve ekran kartı yükseltilebilir yani. 9060xt icin de 22k fazla, indirimlerde 15-17k arasına bulunabiliyor 16gb versiyonu. ayrıca peerless assassin yerine azıcık ekleyip phantom spirit almanı öneririm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ekran kartı bunlardan biri

hatta bütçe zorlansa RTX 5070 / RX 9070 XT de çıkar gibi. tercih senin. parça başına yüksek para ödemek yerine uygun alternatiflere bakıp 9070xt sistem çıkarırdım ben olsam.

Son düzenleme:
o anakart o işlemci için aşırı feci overkill olmuş, en dandik a620 bile yeter normalde. ortalama atx bir b650/b850 fazlasıyla işini görür, hatta en üst düzey AM5 işlemcilerden bile takabilirsin çoğuna. anakarta o kadar vereceğine işlemci ve ekran kartı yükseltilebilir yani. 9060xt icin de 22k fazla, indirimlerde 15-17k arasına bulunabiliyor 16gb versiyonu. ayrıca peerless assassin yerine azıcık ekleyip phantom spirit almanı öneririm.

hatta bütçe zorlansa RTX 5070 / RX 9070 XT de çıkar gibi. tercih senin. parça başına yüksek para ödemek yerine uygun alternatiflere bakıp 9070xt sistem çıkarırdım ben olsam.
O ramler kronik hocam, mavi ekran hatası almamak için bulaşmamak lazım.

O ramler kronik hocam, mavi ekran hatası almamak için bulaşmamak lazım.
evet öyle diyenler de var ancak bazı ayarlamalarla stabil çalıştığını söyleyenler de vardı. xpg caster atacaktım fiyatı uçmuş, alternatif olarak buna da bakılabilir:

ekran kartı bunlardan biri

hocam sistemi beyaz toplamaya calısıyorum. İşlemciyi iade edip ryzen 7 7700 alsam ekran kartınıda ilerleyen zamanlarda satıp beyaz 9070xt kart almayı düşünüyorum. Soğutucu olarak yazmış oldugum soğutucu geldi iade edip phantom spirit almam daha dogru olacak muhtemelen. kasa olarak nzxt h6 flow alacağım. ram ve psuyu beyaz istiyorum.

hocam sistemi beyaz toplamaya calısıyorum. İşlemciyi iade edip ryzen 7 7700 alsam ekran kartınıda ilerleyen zamanlarda satıp beyaz 9070xt kart almayı düşünüyorum. Soğutucu olarak yazmış oldugum soğutucu geldi iade edip phantom spirit almam daha dogru olacak muhtemelen. kasa olarak nzxt h6 flow alacağım. ram ve psuyu beyaz istiyorum.
9070 xt değilde 9070 bile alsanız iyidir yine.

İşlemci
ryzen 5 7500f (5800tl)

Ekran Kartı

Anakart

Ram

Soğutucu

Kasa

Psu
Anakarta çok bütçe ayırmışsınız sanki hocam onun yerine işlemci r7 7800x3d yapılabilir gibi duruyor

beyaz psular gereksiz pahalı oluyor, onun yerine enermax 1200w tarzı eli yüzü düzgün bir şey alıp ekstra olarak beyaz modüler kablo seti alabilirsin

Geri