Öncelikle merhaba arkadaşlar. Lafı uzatmadan konuya gireyim. Neden x360 emulatörü kullanayım ?
-PS3 kadar özel oyun olmasa da çok güzel özel oyunlar barındırmakta
-PS3 emülatörü olan RPCS3'e göre çok çok daha stabil olması.
-Basit kullanım.
-Github sayesinde gönüllü geliştiriciler olması
-Oyun boyutlarının düşük olması (GTA 5 tek disk 8gb)
1-Xenia canary indirin.
Xenia Canary
2-Oyunu indirin (Orjinal oyun için x360'tan bir diske dump etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde tek çare korsan. Korsan oyun indirmeyi herkes bilir nasıl olsa burada anlatmaya gerek yok malum)
3-Xenia canary exe dosyasını açın sonra kapatın . portable.txt şeklinde yeni not defteri dosyası oluşturun.
4-Oyununuz ya .iso uzantılı ya da arşiv olacak. Arşiv ise ayıklayın içindeki .xex dosyasını bulun. xenia canary'i açın. iso ya da xex farketmez şu şekilde açıyoruz.
5-Tabi çoğu oyun için yamalar gerekiyor. Buradan indirin ve patches klasörünü Xenia Canary klasörüne atın. Yama yapmak istediğiniz oyunun .toml uzantılı dosyasını not defteri veya wordpad ile açın.
Burada is_enabled = false olanlarda false ' ı true çevirin yani is_enabled = true şeklinde olacak. Sonra oyunu open file diye iso dosyasını seçip açabilirsiniz.İşte bu kadar.
6-Bundan sonra bazı ufak tefek ayarlar olacak. Xenia canary tekrar aç kapa yapın. Xenia canary config dosyası gelecek klasöre. Onu not defteri ya da word pad ile açın.
max_queued_frames = 64'ü 16'ya çevirin.
vsync_interval = 16 bunu 5'e düşürün.
mount_cache = false bunu true şeklinde çevirin
gpu_allow_invalid_fetch_constants = false bunu true çevirin. İşte bu kadar.
Benim hazır config dosyam : https://1fichier.com/?7rqf4qq2v9nidah4mnw8
Oyun tavsiyeleri
Rdr 1 : Daha oynamadım türkçe yamayı bekliyorum : https://forum.donanimhaber.com/yapi...redemption-turkce-yama-rpsc3-xenia--152141033
Forza Horizon 1 gayet stabil. Yamaları yaptıktan sonra tabi. Benim videom :
Forza Motorsport 4 : Oyun dosyalarını modifiye ettikten ve yamaları etkinleştirdikten sonra 80-130 fps arası (Dileyene özelden modifiyeli linki atarım) Benim Videom :
Minecraft : 1.13 sürümüne kadar var split screen için indirmiştim. Stabil
Midnight Club L.A. : Yamaları yaptıktan sonra stabil.
Forza Horizon 2 : Dosyaları modifiye ettikten sonra sorunsuz. ( İsteyene özelden atarım )
Diğer:
Gears of War 2 - 3
Fable serisi
Önerdiğim oyunlardan Minecraft hariç hepsi exculive oyunlar. Çok fazla değil ama gayet sağlam oyunlar.
Yorum yaparsanız sevinirim.
-PS3 kadar özel oyun olmasa da çok güzel özel oyunlar barındırmakta
-PS3 emülatörü olan RPCS3'e göre çok çok daha stabil olması.
-Basit kullanım.
-Github sayesinde gönüllü geliştiriciler olması
-Oyun boyutlarının düşük olması (GTA 5 tek disk 8gb)
1-Xenia canary indirin.
Xenia Canary
2-Oyunu indirin (Orjinal oyun için x360'tan bir diske dump etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde tek çare korsan. Korsan oyun indirmeyi herkes bilir nasıl olsa burada anlatmaya gerek yok malum)
3-Xenia canary exe dosyasını açın sonra kapatın . portable.txt şeklinde yeni not defteri dosyası oluşturun.
4-Oyununuz ya .iso uzantılı ya da arşiv olacak. Arşiv ise ayıklayın içindeki .xex dosyasını bulun. xenia canary'i açın. iso ya da xex farketmez şu şekilde açıyoruz.
5-Tabi çoğu oyun için yamalar gerekiyor. Buradan indirin ve patches klasörünü Xenia Canary klasörüne atın. Yama yapmak istediğiniz oyunun .toml uzantılı dosyasını not defteri veya wordpad ile açın.
Burada is_enabled = false olanlarda false ' ı true çevirin yani is_enabled = true şeklinde olacak. Sonra oyunu open file diye iso dosyasını seçip açabilirsiniz.İşte bu kadar.
6-Bundan sonra bazı ufak tefek ayarlar olacak. Xenia canary tekrar aç kapa yapın. Xenia canary config dosyası gelecek klasöre. Onu not defteri ya da word pad ile açın.
max_queued_frames = 64'ü 16'ya çevirin.
vsync_interval = 16 bunu 5'e düşürün.
mount_cache = false bunu true şeklinde çevirin
gpu_allow_invalid_fetch_constants = false bunu true çevirin. İşte bu kadar.
Benim hazır config dosyam : https://1fichier.com/?7rqf4qq2v9nidah4mnw8
Oyun tavsiyeleri
Rdr 1 : Daha oynamadım türkçe yamayı bekliyorum : https://forum.donanimhaber.com/yapi...redemption-turkce-yama-rpsc3-xenia--152141033
Forza Horizon 1 gayet stabil. Yamaları yaptıktan sonra tabi. Benim videom :
Forza Motorsport 4 : Oyun dosyalarını modifiye ettikten ve yamaları etkinleştirdikten sonra 80-130 fps arası (Dileyene özelden modifiyeli linki atarım) Benim Videom :
Minecraft : 1.13 sürümüne kadar var split screen için indirmiştim. Stabil
Midnight Club L.A. : Yamaları yaptıktan sonra stabil.
Forza Horizon 2 : Dosyaları modifiye ettikten sonra sorunsuz. ( İsteyene özelden atarım )
Diğer:
Gears of War 2 - 3
Fable serisi
Önerdiğim oyunlardan Minecraft hariç hepsi exculive oyunlar. Çok fazla değil ama gayet sağlam oyunlar.
Yorum yaparsanız sevinirim.