Neler Yeni

Bilgisayardaki diğer parçalar FPS'i etkiler mi?

FloxY | Arda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Ahmet Arda Kıyavman
Arkadaşlar atıyorum benim anakartım b450 ama test yapanın ki b550 benim m2 500 onun ki 1tb benim psu 550w onun ki 650w performans farkı olur mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar atıyorum benim anakartım b450 ama test yapanın ki b550 benim m2 500 onun ki 1tb benim psu 550w onun ki 650w performans farkı olur mu?
@Kürşat Kütükçü @HacıSOFU

Endreporter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Murat civan demircan
Eyer 4.0 bı ekran kartı kullanıyosan b450 ve b550 arasında fark olur. Ssd konusunda belki çok yavaş bı diskin varsa singelplayer oyunlarda olabir. PSU ise sistemin 200w çekiyorsa ister 6000w PSU getir bişey farketmez

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
Asıl performansı işlemci ve ekran kartı belirler sonra ram.Bu saydıklarınız ise ekstra durumlarda performansı etkiler nasıl mı?
Render alırken anakart soğutucuları yeterli gelmez ise işlemcinin hızını düşürür.
Depolama alanı doluysa o etkiler ama kapasitesi fark etmez.Depolama hızı farkeder.O da yükleme ekranlarında bekleme süresini kısaltır.
PSU ise gücü yetmez ise en kötü senorya PC kapanır.

Pasacik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Paşa Gültekin
Discord
sanalgaypasa
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Kürşat Kütükçü @HacıSOFU
Anakartınızın özelliklerine bağlı olarak değişiklik olabilir. Ancak aşırı şekilde bir değişkenlik olacağını sanmıyorum.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,737
İsim
Hacı
İşlemci ve ekran kartı aynıysa PCI EX 4.0 DAN DOLAYI %2-3 FARK olur sadece.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,640
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Tek tek cevap vereyim
Anakartin güncel olmasının avantajları şöyle olur kısaca
1. Chipset güncel olunca uzun süreli upgradelere daha çok ayak uydurur sistem ileride değişecek parçaların uyumunu tam yakalarsın b550 alma durumu varsa tabii ki onu seçmelisin ama param yok b450 alırsam FPS im düşer mi soruları da öyle abarti soru değil

2. PCI veri yolu 3.0/4.0 olması evet avantajı var ama öyle senin hissedeceğin bir FPS e katkısı olmayacaktır YouTube den de bakabilirsin PCI 3.0 ile 4.0 arasındaki FPS farklarına 2/3 FPS maksimum 5 FPS belki oynar M2 kanadında ise PCI 3.0/4.0/5.0 gibi veri yolları görürüz 3.0 ile 5.0 arasında örnek veriyorum bir oyunda açılış hızı olarak 5/6 sn filan oynar o 500gb almış sen 1tb almışsın hafıza arttıkça performans artmaz ama hafıza doldukça performans düşer onunda etkisi şöyle disk de en az 25/30gb boş yer bırakılması gerekiyor her zaman güncel parçaları tercih etmeye bakın yani

3. PSU ise Sistemin toplam çekeceği yükten en az 100w fazlası sistem için yeterli olacaktır

4. Anakart seçiminde ise birçok kriter var bunlara bakıp almak daha sağlıklı olacaktır sistemin omurgasının sağlam olmasını bekleriz çünkü bir insan iskeleti gibi

Top Bottom