Bilgisayarım 16 GB ram'in 8 GB'ını kullanılabilir olarak görüyor.

kutysuwa

80+
Reaksiyon skoru
0
Bilgisayarım yavaşladığı için bilgisayarıma format atmıştım formattan önce 16 GB ram'in tamamı kullanılabilir gözüküyordu. Formattan sonra sadece 8 GB'ı kullanılabilir gözüküyor ramleri söküp temizledim işe yaramadı bunun yanında yuvalarını da değiştirmeyi denedim fakat bundan da sonuç alamadım.

32bit format atmışsınız. 64bit format atın düzelir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

format dosyasında x64 olanı indirin

32bit format atmışsınız. 64bit format atın düzelir.

format dosyasında x64 olanı indirin
32 olsa max 4 görürdü kullanılabilir 3.4 felan olurdu. Performans veya p. Seçenekleri yazıp orada gelişmiş sekmesinden bellekten ram ayırması gerek. Elle ayarlamayı seçip önerilen miktarı ayır tekrar dene bakalım olmazsa daha yükseğini yaz.

32 olsa max 4 görürdü kullanılabilir 3.4 felan olurdu. Performans veya p. Seçenekleri yazıp orada gelişmiş sekmesinden bellekten ram ayırması gerek. Elle ayarlamayı seçip önerilen miktarı ayır tekrar dene bakalım olmazsa daha yükseğini yaz.
Doğru yaptım mı emin değilim fakat maalesef işe yaramadı.

x64 attım eminim

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-12-05 214613.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-05 214613.png
    46 KB · Hit: 39
Doğru yaptım mı emin değilim fakat maalesef işe yaramadı.

x64 attım eminim

Ramler hangi slotlarda ? Atx kart kullanıyorsun galiba ramleri 1 ve 3. Slota tak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,940
Üyeler
183,922
Son üye
haredur
Geri