Bilgisayarım ani bir şekilde hem görüntü hem ses kaybı yaşıyor

al.furkan

80+
Reaksiyon skoru
4
Bilgisayarım ani bir şekilde yük altında olması fark etmeksizin hem görüntü hem ses kaybı yaşıyor, bir süre sonra ses geliyor bundan da 2-3 dakika kadar sonra sadece 2. ekranımda görüntü tekrar geliyor ilkinde yine siyah ekran fakat monitör işlevsel halde kalıyor fakat hiçbir şekilde düzelmiyor win tab atıldığında kendine geliyor ekran anlık olarak fakat düzelmiyor sorunun monitörlerimde olduğunu düşünmüyorum kesinlikle

Windows Olay Görüntüleyicisine bak bakayım "önemli" uyarı var mı?

Bilgisayarım ani bir şekilde yük altında olması fark etmeksizin hem görüntü hem ses kaybı yaşıyor, bir süre sonra ses geliyor bundan da 2-3 dakika kadar sonra sadece 2. ekranımda görüntü tekrar geliyor ilkinde yine siyah ekran fakat monitör işlevsel halde kalıyor fakat hiçbir şekilde düzelmiyor win tab atıldığında kendine geliyor ekran anlık olarak fakat düzelmiyor sorunun monitörlerimde olduğunu düşünmüyorum kesinlikle
Bunu peki ikinci monitörü bağladıktan sonra mı yaşamaya başladın yoksa tek monitörde de yaşıyor muydun?

Benzer sorun bende de vardı da daha basit düzeyde idi ve özellikle ikinci monitörü aldıktan sonra yaşamaya başlamıştım. Ne çözdü hatırlamıyorum ama bir ton ayar denemiştim.

Şeyi hatırlıyorum BIOS üzerinden Sanallaştırma kapamıştım ve sonra geri açmıştım. Düzelmişti bir süre ama o muydu çözüm aklımda değil şu an.

Bunu peki ikinci monitörü bağladıktan sonra mı yaşamaya başladın yoksa tek monitörde de yaşıyor muydun?

Benzer sorun bende de vardı da daha basit düzeyde idi ve özellikle ikinci monitörü aldıktan sonra yaşamaya başlamıştım. Ne çözdü hatırlamıyorum ama bir ton ayar denemiştim.

Şeyi hatırlıyorum BIOS üzerinden Sanallaştırma kapamıştım ve sonra geri açmıştım. Düzelmişti bir süre ama o muydu çözüm aklımda değil şu an.
Monitör uzun süredir var, sorun son 1 haftadır mevcut. Olay yöneticisinde kernel-power hatası aldım ekran kartında ani güç kesilmesi olabilir diye düşünüyorum gpu yu, iç soketleri, chipsetleri temizleyip macununu yeniledim tamamen temizledim test ediyorum 2 gündür sorun yok, update vereceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Windows Olay Görüntüleyicisine bak bakayım "önemli" uyarı var mı?
Olay yöneticisinde kernel-power hatası aldım ekran kartında ani güç kesilmesi olabilir diye düşünüyorum gpu yu, iç soketleri, chipsetleri temizleyip macununu yeniledim tamamen temizledim test ediyorum 2 gündür sorun yok, update vereceğim

Monitör uzun süredir var, sorun son 1 haftadır mevcut. Olay yöneticisinde kernel-power hatası aldım ekran kartında ani güç kesilmesi olabilir diye düşünüyorum gpu yu, iç soketleri, chipsetleri temizleyip macununu yeniledim tamamen temizledim test ediyorum 2 gündür sorun yok, update vereceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Olay yöneticisinde kernel-power hatası aldım ekran kartında ani güç kesilmesi olabilir diye düşünüyorum gpu yu, iç soketleri, chipsetleri temizleyip macununu yeniledim tamamen temizledim test ediyorum 2 gündür sorun yok, update vereceğim
Hata kodu ya da whealogger varsa onlara da bak sebebi yazar. Sadece Kernel Power 41 mi?

dp ekran kartına bağlı değil mi? bir de ekran kartına bağlıyken sıfırdan çalıştırdığında görüntü veriyor mu yoksa siyah ekran olarak mı açılıyor?

Hata kodu ya da whealogger varsa onlara da bak sebebi yazar. Sadece Kernel Power 41 mi?
1756123871389.webp
1756123879485.webp

1756123887898.webp

bu gün yaşadığım crashlerde hata ve uyarı kodları bu sıralama ile geldi daha sonrasında söylediğim gibi görüntü tamamiyle gidiyor fakat ses gelmeye devam ediyor

Detail bölümüne gidip xml seçip o satırı kopyalar mısın? Bir de başka hata kodların var mı kontrol et.
- <Event xmlns=" ">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-DistributedCOM" Guid="{1B562E86-B7AA-4131-BADC-B6F3A001407E}" EventSourceName="DCOM" />
<EventID Qualifiers="0">10016</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>3</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2025-08-25T15:20:30.7957323Z" />
<EventRecordID>1158</EventRecordID>
<Correlation ActivityID="{7ce8ba91-5326-4429-b6ec-0ef2e49e029e}" />
<Execution ProcessID="1144" ThreadID="1168" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-045Q1BF</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="param1">application-specific</Data>
<Data Name="param2">Local</Data>
<Data Name="param3">Launch</Data>
<Data Name="param4">Windows.SecurityCenter.WscDataProtection</Data>
<Data Name="param5">Unavailable</Data>
<Data Name="param6">NT AUTHORITY</Data>
<Data Name="param7">SYSTEM</Data>
<Data Name="param8">S-1-5-18</Data>
<Data Name="param9">LocalHost (Using LRPC)</Data>
<Data Name="param10">Unavailable</Data>
<Data Name="param11">Unavailable</Data>
</EventData>
</Event>

Bunun kernel hatası olduğuna emin misin? DCOM hatası bu önemsiz.

Geri