Ekran kararması sebebiyle teknik servise verilen rapor yeterli mi?

Reaksiyon skoru
0
  • GPU fanları dönmeye devam ediyor (tam devirde değil).
  • Sistem açık kalıyor, ses ve iletişim kesilmiyor (örneğin Discord üzerinden konuşma devam ediyor).
  • Reset atıldığında GPU fanları bir an tam devirde dönüp duruyor, ancak görüntü gelmiyor.
  • PCI-e güç kablolarını çıkarıp yeniden taktığımda sistem normal şekilde açılıyor ve görüntü geri geliyor.
  • Monitörde “no signal” yazdığı anda GPU fanları hız değiştirmiyor; kart tamamen kapanmıyor, yalnızca sinyal kesiliyor.
  • Monitörü farklı bir sistemde test ettim ve problemi yaşamadım.
  • Sistem üzerinde farklı bir ekran kartı ile de test ettim fakat problemi yaşamadım.
  • Reset sonrası fanların bir an tam devirde dönüp durması, kartın yeniden güç aldığı ancak başlatma sırasında hata yaşadığını gösteriyor.
  • Bilgisayar boştayken de GPU fanları bazen kısa süreliğine son hızda dönüp duruyor. Bu anlar AMD Adrenalin yazılımında görünmüyor, dolayısıyla donanımsal bir güç kontrolü devreye giriyor olabilir.
  • PCI-e kablolarını çıkarıp takmak bu döngüyü sıfırlıyor ve görüntü geri geliyor.
  • Bu nedenle sorunun PSU değil, ekran kartının güç alımı veya bağlantı kararlılığıyla ilgili olabileceğini düşünüyorum.
  • PSU 850W Gold sertifikalı, yeni ve sağlam.
  • Termal testlerde GPU tam yük altında maksimum 63°c'ye ulaştı.
  • Farklı HDMI ve DisplayPort kabloları, farklı monitörler ve farklı çıkış portları denendi ve sorun devam etti. Sorun bazı günler hiç yaşanmıyor, bazı günler 3–4 kez peş peşe tekrar ediyor.
  • Ekran karardığında GPU veya kasa LED'lerinde herhangi bir uyarı/yanıp sönme olmuyor.
  • Monitörde “no signal” yazdığı anda GPU fanları hız değiştirmiyor; kart tamamen kapanmıyor, yalnızca sinyal kesiliyor.● monitörü farklı bir sistemde test ettim ve problemi yaşamadım.
  • Sistem üzerinde farklı bir ekran kartı ile de test ettim fakat problemi yaşamadım.
  • Reset sonrası fanların bir an tam devirde dönüp durması, kartın yeniden güç aldığı ancak başlatma sırasında hata yaşadığını gösteriyor.
  • Bilgisayar boştayken de GPU fanları bazen kısa süreliğine son hızda dönüp duruyor. Bu anlar AMD Adrenalin yazılımında görünmüyor, dolayısıyla donanımsal bir güç kontrolü devreye giriyor olabilir.
  • PCI-e kablolarını çıkarıp takmak bu döngüyü sıfırlıyor ve görüntü geri geliyor.
  • Bu nedenle sorunun PSU değil, ekran kartının güç alımı veya bağlantı kararlılığıyla ilgili olabileceğini düşünüyorum.
  • PSU 850W Gold sertifikalı, yeni ve sağlam.
  • Termal testlerde GPU tam yük altında maksimum 63°c'ye ulaştı.
  • Farklı HDMI ve DisplayPort kabloları, farklı monitörler ve farklı çıkış portları denendi ve sorun devam etti.
  • RAM, anakart ve BIOS kaynaklı olasılıklar düşüktür; çünkü sistem donmuyor, yalnızca görüntü gidiyor.
  • Format atıldı, problem tekrar yaşandı ve problemin yazılımsal olma ihtimali ortadan kalktı.
  • BIOS, GPU sürücüsü, chipset sürücüleri ve Windows sürümü günceldir.
  • Test merkezinde arıza tekrarlamazsa “arıza yok” denmesinden endişe ediyorum ancak mevcut belirtiler, sistem davranışı ve video kayıtları donanımsal bir sorun olduğunu açıkça göstermektedir.
Yukarıda maddeler şeklinde belirttiğim gibi bir rapor hazırladım. Birkaç ek not ve ekranın gittiği anın videosu, ekran gittikten sonra kabloların yerlerini değişince ekranın geri gelmesini, ekran siyah olduğu süre içerisinde arkadaşlarımla Discord'dan konuşabildiğimi tek tek videoya çektim, YouTube'a yükledim ve rapora ekledim. PDF'in çıktısını alıp ekran kartı kutusuna koyup bugün kargoya teslim ettim.

Sizce bu rapor yeterli olur mu? Yolladığım yer Arena Teknik Servis, daha önce burada kötü veya iyi tecrübe yaşamış insanlar var mı?
RYZEN 7 - 7800x3D
Sapphire 9070XT Pulse

Geri