Neler Yeni

Bilgisayarım aniden restart oluyor

Geik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
poyraz
Merhaba,

Bilgisayarımı toplamayı yeni bitirdim. İki adet bilgisayarım var.

Sorun yaşadığım pc:
- 4060 ti 8GB Modeli (Gainward)
- 5600x (Gamemode açık)
- Msi B450 Gaming plus max Ana kart
- 1x 3000mhz 16gb CL16 Corsair RAM
- 1x 3200mhz 16gb CL16 Corsair RAM
- IDCooling SE 214xt kullanıyorum. 2. fan taktım arkalı önlü iki fanı var.
- Asus Tuff 550W Güç kaynağı

3200mhz olanı yeni aldım ondan oluyor sandım fakat diğer pc'min dual 8x2 ramini taktığımda da aynı sorun oldu. RAM'den oluyor olma ihtimali yok gibi.
RAM'leri 3000mhz'de çalıştırıyorum.
GameBoost BIOS üzerinden açık.

4 Yıl içerisinde bios güncellemedim.
Yakın zamanda Gforce Experience'de driver güncellemesi yaptım.

Birinci şüphem Gforce Experince driver güncellemesi yüzünden olabilir.
İkinci şüphem cpu'yu değiştirirken ve yeni soğutucumu takarken macunu biraz eksik kaldı yani bir kısmını yanlışlıkla sildim. Ondan olabilir mi diye düşünüyorum.
Üçüncü şüphem güç kaynağı yetmiyor olabilir mi.

NOT (Isıları kontrol ettiğimde sıcaklıklar gayet normal. CPU 70'e hiç ulaşmıyor vs.)

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

sahinzer6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
Şahin
4 yıldir bios guncellemediyseniz 5600x i çalıştırmazdiniz ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramleri tek tek çalıştırır mısınız

Geik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
poyraz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sankı psu yetersız gıbıme geldıde yeterlı
valla internetten baktığımda yeterli gibi geliyor zamanında yetersiz psu olan bir sistemim vardı onda performans kaybı oluyordu bilgisayar restart olmuyordu ama emin değilim :(
4 yıldir bios guncellemediyseniz 5600x i çalıştırmazdiniz ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramleri tek tek çalıştırır mısınız
5500 vardı sistemde 5600x'e geçirdim. Farklı ram'le bile denedim 2x8 lpx 3200mhz ramlerle de denedim.

Geik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
poyraz
Bu arada çok random oluyor. Dead by daylight'da oluyor fakat valorant oynarken bir problem olmuyor. İlginç

ViolinTr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Serdar
Bu arada çok random oluyor. Dead by daylight'da oluyor fakat valorant oynarken bir problem olmuyor. İlginç
Ben de konu açtım ben de de çok değişik aynı sorun var. Valorant harici oyun oynarken 15-30 dk sonra aniden kasa kendini kapatıyor. Ekran kartına macun yenilemekten başka bir şey yapmadım.

Geik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
poyraz
Ben de konu açtım ben de de çok değişik aynı sorun var. Valorant harici oyun oynarken 15-30 dk sonra aniden kasa kendini kapatıyor. Ekran kartına macun yenilemekten başka bir şey yapmadım.
ekran kartını yeni aldım 2 hafta anca olmuştur
işlemciyi yeni aldım 1 hafta anca olmuştur
ramin tekini alalı 3 gün falan oldu

Hocam ben de aynı sizin sorununuza benzer bir sorun yaşıyorum PC bir anda kendi kendini yeniden başlatıyor ve sebebini bulamıyorum. 2 tane minidump dosyası var elimde aslında biri ram hatası olduğunu söylüyor biri ekran kartı sorunu diyor (ddu ile driver silip tekrar yükledim ancak sorun düzelmedi) ramleri de windows bellek tanılama ile test ettim o da sorun bulamadı.

ViolinTr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Serdar
Beyler ben sorunu yeni şu şekil de çözdüm psu'ya takılı güç kabloyu çıkartıp tam sert şekil de taktım bir sorun kalmadı çok garip.

Geik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
poyraz
eac olan oyunlarda sorun oluyor anladığım kadarıyla yabancı forumlarda bios güncelleme ve format çözmüş bazı kişilerde bu yolu deneyeceğim galiba

Hocam ben de aynı sizin sorununuza benzer bir sorun yaşıyorum PC bir anda kendi kendini yeniden başlatıyor ve sebebini bulamıyorum. 2 tane minidump dosyası var elimde aslında biri ram hatası olduğunu söylüyor biri ekran kartı sorunu diyor (ddu ile driver silip tekrar yükledim ancak sorun düzelmedi) ramleri de windows bellek tanılama ile test ettim o da sorun bulamadı.
hocam nasıl log oluşturup bakabilirim çökmeler için

Geik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
poyraz
Bios'u güncellemesi yaptım, oyunu baştan yükledim sorun düzeldi bilginize.

Top Bottom