Bilgisayarım ansızın kapandı.

suatron

80+
Reaksiyon skoru
17
Öncelikle herkese iyi akşamlar/geceler.
Forza Horizon 5 oynuyordum. Bilgisayar bi' anda kapandı. Güç kesildi resmen. Her şey gitti. Sistem parçalarım: i7 10700F. RTX 4060 Ti (8 GB) Rampage Trapper kasasıyla gelen 650W Bronze sertifikalı PSU. HyperX Fury 1x16 GB RAM. Anakartım b460m pro. Max 2933 Mhz destekliyor. Ayrıca şöyle bir rapor bırakayım. Ben ramden dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü genelde assetto corsa oynarken(modlu) kasıyor. Fortnite anlık donmadan oynanamıyor. FH5 ara sıra anlık donma oluyor 10 dk da bir falan. CS2 GTA 5 gibi oyunlarda kasmanın K'si olmuyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim bilgisayarlardan çok anlamıyorum ki ekran kartı seçimimden anlamışsınızdır.
1762030723400.webp

Bakımlarını ne zaman yaptırdın
hiç yaptırmadım. Kendim temizliğini ayda bir olmadı 2 ayda bir yapıyorum temizliğini yapalı 1 hafta oldu. İşlemcinin termal macunu hiç değişmedi 4 yıldır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de işlemci fanı stok

fazla ısındığı için kapanmış olabilir bende aynı şekilde kapandığında yüksek sıcaklıktan oluyordu işlemcim 105 derece olurdu

Başka yardımcı olabilecek var mı?

mavi ekran aldın mı hiç
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PSU arızası veya yetersizliği yük altında voltaj düşerse sistem bir anda tamamen kapanır en yüksek olasılık bu bence hata kodları bunu gösteriyor
CPU aşırı ısınması termal macun ve soğutma yetersiz olabilir
Anakart kısa devre veya kablo aksamında sorun olabilr Mavi ekran göstermez, direkt güç keser.

Son düzenleme:
Başka yardımcı olabilecek var mı?
Hocam 4 yıl termal macun vs değişmediyse bakım zamanı gelmiş geçiyor benim yaklaşık 7 ayda falan bitiyor macun bittiği zaman yük altında kapanıyor seninki gibi termal macun ,ped va değişim yaptır sorun çözülecektir

Hocam 4 yıl termal macun vs değişmediyse bakım zamanı gelmiş geçiyor benim yaklaşık 7 ayda falan bitiyor macun bittiği zaman yük altında kapanıyor seninki gibi termal macun ,ped va değişim yaptır sorun çözülecektir
sağolun hocam. Ekstra olarak İşlemci fanı almayı düşünüyorum ne dersiniz?

Öncelikle herkese iyi akşamlar/geceler.
Forza Horizon 5 oynuyordum. Bilgisayar bi' anda kapandı. Güç kesildi resmen. Her şey gitti. Sistem parçalarım: i7 10700F. RTX 4060 Ti (8 GB) Rampage Trapper kasasıyla gelen 650W Bronze sertifikalı PSU. HyperX Fury 1x16 GB RAM. Anakartım b460m pro. Max 2933 Mhz destekliyor. Ayrıca şöyle bir rapor bırakayım. Ben ramden dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü genelde assetto corsa oynarken(modlu) kasıyor. Fortnite anlık donmadan oynanamıyor. FH5 ara sıra anlık donma oluyor 10 dk da bir falan. CS2 GTA 5 gibi oyunlarda kasmanın K'si olmuyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim bilgisayarlardan çok anlamıyorum ki ekran kartı seçimimden anlamışsınızdır.
Alıntıyı görüntüle
İlk şüpheli psu ama aşağıdaki mesajlarda hiç termal macun bakımı yapmadım demişsin sıcaklıktan kapanmıştır yüksek ihtimal.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,639
Üyeler
183,788
Son üye
Leandroo
Geri