Bilgisayarım çalışıyor fakat görüntü vermiyor

EnesVr

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar selamlar, anakartım kısa devre sonucu bozulmuştu yeni bir anakart sipariş verdim geldi bugün fakat bilgisayarım çalışmasına rağmen görüntü vermiyor. Anakartın üzerindeki CPU uyarı ışığı sistemi açınca 3 saniye yanıyor sonra sönüyor sizce sıkıntı işlemcidemi yardımcı olabilir misiniz?(Anakart:MSI B550 A PRO,işlemci:AMD Ryzen 5 5600x)

Arkadaşlar selamlar, anakartım kısa devre sonucu bozulmuştu yeni bir anakart sipariş verdim geldi bugün fakat bilgisayarım çalışmasına rağmen görüntü vermiyor. Anakartın üzerindeki CPU uyarı ışığı sistemi açınca 3 saniye yanıyor sonra sönüyor sizce sıkıntı işlemcidemi yardımcı olabilir misiniz?(Anakart:MSI B550 A PRO,işlemci:AMD Ryzen 5 5600x)
Parçalari yerine iyi oturmuşmu kontrol et veya arkadaşında dedigi givi işlemci pinlerine bak bir sıkıntı yoksa büyük ihtimal diğer parçalardada sıkıntı oluşturmuş olabilir

Hocam pinlerin hepsi sağlam yeni baktım
İşlemciyi ve RAM'leri tak çıkar yaptım. CMOS ile BIOS sıfırladım. Sonra sistemi başlattım, CPU ışığı birkaç kere yanıp söndü ve monitöre görüntü geldi. Sonra yine her şey kapandı. Bunun üzerine kasayı tek başına duvardaki bir prize taktık ve yaklaşık olarak 7-8 dakika çalıştı. Ondan sonra bir anda fanlar hızlandı ve her şey yine tak diye kapandı.

Nasıl başardım bilmiyorum ama yukarıda saydıklarımı yapınca sorunum çözüldü şimdilik. 😁

Parçalari yerine iyi oturmuşmu kontrol et veya arkadaşında dedigi givi işlemci pinlerine bak bir sıkıntı yoksa büyük ihtimal diğer parçalardada sıkıntı oluşturmuş olabilir
Hepsi tam takılı hiç bir sorunu yok ekran kartımı eski sistemde denedim sorunsuz çalışıyor

Hepsi tam takılı hiç bir sorunu yok ekran kartımı eski sistemde denedim sorunsuz çalışıyor
Hocam ozaman size cok gizli yöntemimj söyleyim.d pc yi kapat güç düğmesine 1-2 dk 10 sn araliklarla basılı tutup çekin sonra açın görüntü gelmese bile 10-20 dk bekleyin belki olur benimde başıma eski hurda pc imde cok geliyordu bende böyle yapiyordum ama o laptoptu bunda olurmu bilmem

Hocam ozaman size cok gizli yöntemimj söyleyim.d pc yi kapat güç düğmesine 1-2 dk 10 sn araliklarla basılı tutup çekin sonra açın görüntü gelmese bile 10-20 dk bekleyin belki olur benimde başıma eski hurda pc imde cok geliyordu bende böyle yapiyordum ama o laptoptu bunda olurmu bilmem
Deneyeceğim hocam teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bios güncelleme yaptın mı
Biosu güncel hocam işlemcimle uyumlu

Kasanın içinden fotoğraf atabilirmisin

Ekler

• 20250809_194242.webp
    20250809_194242.webp
    748.9 KB · Hit: 25
  • 20250809_194233.webp
    20250809_194233.webp
    1.8 MB · Hit: 25
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular