Neler Yeni

Bilgisayarım Durduk Yere Bu Hatayı Verdi

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Meraba

Bilgisayarı açınca durduk yere bu hatayı verdi lütfen acil yardım sınavımdan 1 gün önce oldu şansa bak. Bütün ders notlarım içideydi yarında online sınavım var ne yapabilirim acil yardım :/

HATAAAA.jpg

Ursa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ahmet Telli
Meraba

Bilgisayarı açınca durduk yere bu hatayı verdi lütfen acil yardım sınavımdan 1 gün önce oldu şansa bak. Bütün ders notlarım içideydi yarında online sınavım var ne yapabilirim acil yardım :/

Alıntıyı görüntüle

Disk ile alakalı bir sorun var. Fiziksel olarak çıkarıp tak. Düzgün taktığından emin ol, kablolarına vs. Eğer aynı sorun devam ederse diskini değişmen gerekecek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Disk ile alakalı bir sorun var. Fiziksel olarak çıkarıp tak. Düzgün taktığından emin ol, kablolarına vs. Eğer aynı sorun devam ederse diskini değişmen gerekecek.
hocam diskleri çıkarıp taktım şimdi bilgisayar hiç çalışmıyor kafayı yiycem. Şimdide kasa çalışıyor monitore tam görüntü gelcek gibi oluyor sorna monitor ışığı turuncu oluyor böyle tekrarlıyor kendini

Hiko335

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Hikmet Çalı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Meraba

Alıntıyı görüntüle

Hataya bakarsak diskin ömrünü doldurmuş olabilir. Space tuşu ile BIOS'a girip Boot kısmının fotoğrafını atar mısın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam diskleri çıkarıp taktım şimdi bilgisayar hiç çalışmıyor kafayı yiycem. Şimdide kasa çalışıyor monitore tam görüntü gelcek gibi oluyor sorna monitor ışığı turuncu oluyor böyle tekrarlıyor kendini
Şimdi gördüm bunu. Diski çıkar hocam. Öyle aç sistemi BIOS ekranı gelecek mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hataya bakarsak diskin ömrünü doldurmuş olabilir. Space tuşu ile BIOS'a girip Boot kısmının fotoğrafını atar mısın?
hocam 1 saat önceye kadar giriyordum biosa. Ama diskleri çıkarıp taktım şimdi monitore görüntü falan gelmiyor sadece kasa çalışıyor ne alakaysa ya napıcam. Diskleri çıkarıp takmayla ekran gelmiyor saçmalığa bak

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
hocam 1 saat önceye kadar giriyordum biosa. Ama diskleri çıkarıp taktım şimdi monitore görüntü falan gelmiyor sadece kasa çalışıyor ne alakaysa ya napıcam. Diskleri çıkarıp takmayla ekran gelmiyor saçmalığa bak
Kaç tane depolama birimin var?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
1 tane 120gb ssd 1 tane 1TB HDD
Mesaj otomatik birleştirildi:

windows SSD ye kuruluydu
SSD'yi SATA 1 portuna tak hocam. Sistemi öyle aç bakalım. HDD takılı olmasın.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
deniyim hocam. Ama bilgisayara hiç disk takılmasa bile biosa ekranına girmesi lazım değilmidir
Girmese bile disk bulunamadı diye hata verir. Diskleri komple çıkarınca gene mi açılmıyor sistem?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Top Bottom