Neler Yeni

Bilgisayarım Durduk Yere Bu Hatayı Verdi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Tüm sistemin nedir acaba hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tüm sistemin nedir acaba hocam?
anakartın uzerındekı verdiği hata kodu "66"

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

anakartın uzerındekı verdiği hata kodu "66"
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Çıkardıktan sonra kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını çıkar. Bunları da çıkardıktan sonra anakartının üstündeki CLR_CMOS butonuna 5-10 saniye bas. Ondan sonra ekran kartını ve RAM'lerini B1 ve D1 olacak şekilde geri tak. Taktıktan sonra sistemi aç.
Ekran Görüntüsü (409).png

Ekran Görüntüsü (410).png

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Çıkardıktan sonra kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını çıkar. Bunları da çıkardıktan sonra anakartının üstündeki CLR_CMOS butonuna 5-10 saniye bas. Ondan sonra ekran kartını ve RAM'lerini B1 ve D1 olacak şekilde geri tak. Taktıktan sonra sistemi aç. Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
pusuyu çıkarınca clear butonuna basınca elektrık olmazki kasda hocam nasıl sıfırlıcak

Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Çıkardıktan sonra kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını çıkar. Bunları da çıkardıktan sonra anakartının üstündeki CLR_CMOS butonuna 5-10 saniye bas. Ondan sonra ekran kartını ve RAM'lerini B1 ve D1 olacak şekilde geri tak. Taktıktan sonra sistemi aç. Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
birde 4 tane 4x4=16gb ram yani ramları sadece soldakilere 1-3 sağdakilere 2-4 olarak takabiliyorum yani mavi renklere. Siyahlara takınca sol kısımdaki yerler soğuutucuya geliyor takılmıyor . Yani mavi kısım sold taraf 1-3 mavi kısım sağ taraf 2-4 olarak takıyorum. Yada sadece 1 tanesini takıncada 4gb olarak çalışıyodu eskiden öyle yapiyimmi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
pusuyu çıkarınca clear butonuna basınca elektrık olmazki kasda hocam nasıl sıfırlıcak

birde 4 tane 4x4=16gb ram yani ramları sadece soldakilere 1-3 sağdakilere 2-4 olarak takabiliyorum yani mavi renklere. Siyahlara takınca sol kısımdaki yerler soğuutucuya geliyor takılmıyor . Yani mavi kısım sold taraf 1-3 mavi kısım sağ taraf 2-4 olarak takıyorum. Yada sadece 1 tanesini takıncada 4gb olarak çalışıyodu eskiden öyle yapiyimmi
Elektriğe gerek yok hocam. PSU kablosunu çıkar. BIOS'u sıfırlayacak. 4 slotlu olduğu zaman A1, B1 ve C1, D1'e takılması gerektiğini söylemişler. Şuan taktığın doğrudur. Yukarıda yazdığım şekilde BIOS'u sıfırla hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Elektriğe gerek yok hocam. PSU kablosunu çıkar. BIOS'u sıfırlayacak. 4 slotlu olduğu zaman A1, B1 ve C1, D1'e takılması gerektiğini söylemişler. Şuan taktığın doğrudur. Yukarıda yazdığım şekilde BIOS'u sıfırla hocam.
biosu sıfırladım hatta bios pilinide çıkardım ekran falan yok

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Dediğim şekilde yaptın dimi? RAM'lerden sadece 1 tanesini D1'e tak hocam.
yaptım , şimdi bide öyle deniyom 1dk hocam

yine görüntü yok

hata kodu 65

sadece en sağdakidine 1 tane taktım hata kodu "A2"

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

yine görüntü yok

hata kodu 65

sadece en sağdakidine 1 tane taktım hata kodu "A2"
Bu hata kodlarını sanırım depolama birimini devre dışı bıraktığımız için veriyor. Sadece SSD'yi tak tekrardan hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Bu hata kodlarını sanırım depolama birimini devre dışı bıraktığımız için veriyor. Sadece SSD'yi tak tekrardan hocam.
hocam biosa girdim. RAMLAR 4gb takılı gözüküyor acaba ondanmı. windows 10 çalıştırmak için 8gbden fazlamaı olması lazım. 4gb gözüktüğü içinmi acaba o hata geliyor?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
hocam biosa girdim. RAMLAR 4gb takılı gözüküyor acaba ondanmı. windows 10 çalıştırmak için 8gbden fazlamaı olması lazım. 4gb gözüktüğü içinmi acaba o hata geliyor?
Şuan depolama birimleri takılı mı? Boot sekmesinin fotoğrafını atar mısın?

Top Bottom