Neler Yeni

Bilgisayarım Durduk Yere Bu Hatayı Verdi

papillo35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Selman
Kasanın enerjisini kesip Bios pilini sök 1 dk kadar bekle ramleri söküp tak.daha sonra sadece ssd yi bağlayıp dener misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Sitesinde yazana göre de böyle olması gerek hocam. Bir sorun göremedim. Sol taraftan 3. ve sağ taraftan 2. takılı kalsın öyle bir kontrol et bakalım.
Yaptım, ekran gelmedi kasa çalışıyor sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasanın enerjisini kesip Bios pilini sök 1 dk kadar bekle ramleri söküp tak.daha sonra sadece ssd yi bağlayıp dener misin?
deniyorum 1dk

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Diğer 2 belleği görüntü gelene kadar sırasıyla sağdan 2. tarafa takar mısın?
hocam ben a4 kağıdına liste tuttum sabahtan beri kombinasyon yapıyorum bellek değişe değişe bi hal oldum:LOL: Mesela 1 ile 3 ü değiştirirsem bilgisayara ekran gelmiyor nasıl bi saçmalıksa

1 de tek ram takılı olsun.
ozaman 4gb oluyor . Zaten şuan öyle tane ram takılı sadece 1 tane ram görüyor denedim sadece 1. slotdakini görüyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
hocam ben a4 kağıdına liste tuttum sabahtan beri kombinasyon yapıyorum bellek değişe değişe bi hal oldum:LOL: Mesela 1 ile 3 ü değiştirirsem bilgisayara ekran gelmiyor nasıl bi saçmalıksa

ozaman 4gb oluyor . Zaten şuan öyle tane ram takılı sadece 1 tane ram görüyor denedim sadece 1. slotdakini görüyor.
Peki diğer RAM'leri soldan 3. slota taktığın zaman onlar da sorunsuz çalışıyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Peki diğer RAM'leri soldan 3. slota taktığın zaman onlar da sorunsuz çalışıyor mu?
bazen çalışıyor bazen çalışmyor hocam. Ama sağdan 2.yi hiç çalıştıramadım. Yani eskiden 16gb çalışıyordu ondan sonra kendi kendine 12gb oldu ondan sonra ortalık karıştı zaten 8gb kullanıyordum geçenlere kadar şimdi 4e düşmüş haberim yok.

onu denedim hocam sonuç aynı hatayı veriyor fotoğrafdaki.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
bazen çalışıyor bazen çalışmyor hocam. Ama sağdan 2.yi hiç çalıştıramadım. Yani eskiden 16gb çalışıyordu ondan sonra kendi kendine 12gb oldu ondan sonra ortalık karıştı zaten 8gb kullanıyordum geçenlere kadar şimdi 4e düşmüş haberim yok.

İşlemcinin pinleri hasar almadı dimi hocam?

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf

işlemciyi 10 yıldır hiç ellemedim bile

allahtan SSD 120gb idi :LOL: Hocam Sata SSD uygun varmışuan indirimde olan.Bu sata SSD leryazma okuma hep aynı olur değilmi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
işlemciyi 10 yıldır hiç ellemedim bile

allahtan SSD 120gb idi :LOL: Hocam Sata SSD uygun varmışuan indirimde olan.Bu sata SSD leryazma okuma hep aynı olur değilmi
SATA 1 ve SATA 2 portlarında SATA 3 hızlarını alabilirsin hocam. SATA 3, SATA 4, SATA 5, SATA 6 portlarında SATA 2 hızı alırsın.

O RAM olayı neden öyle oldu maalesef anlayamadım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
SATA 1 ve SATA 2 portlarında SATA 3 hızlarını alabilirsin hocam. SATA 3, SATA 4, SATA 5, SATA 6 portlarında SATA 2 hızı alırsın.

O RAM olayı neden öyle oldu maalesef anlayamadım.
En iyisi satıp 8x2 almak . Hocam benim ramlar şuan bunlar. İyimidir amazonda 2.500 TL 2. el olarak satsam kaça satabilirim

Ekler

• ramsss.jpg
    ramsss.jpg
    279.8 KB · Hit: 24
Top Bottom