Neler Yeni

Bilgisayarım Durduk Yere Bu Hatayı Verdi

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Şuan depolama birimleri takılı mı? Boot sekmesinin fotoğrafını atar mısın?
şuan depolamalar takılı

dün bilgisayarı kapatırken iptal dedim daha sonra siyah ekran old bugunde açarken disk taramsı oldu ondan sonra bu fotoğrafdaki hata geldi. Bilgisayar düzgün kapanamadı galiba. Güvenli mod açma falan vardı bilgisayarı 1 ay öncesine yükleme vs. o hangi tuşdan oluyordu öyle yapsak olabilir. Windows düzgün yüklenememiş olabilir

Ekler

• WhatsApp Image 2023-04-09 at 21.53.32.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-09 at 21.53.32.jpeg
    147.9 KB · Hit: 50

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
şuan depolamalar takılı

dün bilgisayarı kapatırken iptal dedim daha sonra siyah ekran old bugunde açarken disk taramsı oldu ondan sonra bu fotoğrafdaki hata geldi. Bilgisayar düzgün kapanamadı galiba. Güvenli mod açma falan vardı bilgisayarı 1 ay öncesine yükleme vs. o hangi tuşdan oluyordu öyle yapsak olabilir. Windows düzgün yüklenememiş olabilir
SSD bozulmuş gibi duruyor. BIOS'unun tam ayarlarını bilmiyorum. Boot Priority'e tıklayınca herhangi bir tepki veriyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
SSD bozulmuş gibi duruyor. BIOS'unun tam ayarlarını bilmiyorum. Boot Priority'e tıklayınca herhangi bir tepki veriyor mu?
orası öncelik seçiyor basınca fotoğrafdaki hata çıkıyor. Şimdi format flaşı hazılıyorum tek çare format atmak 2 tane depolama var. SSD ve HDD eğer format esnasında SSD hala görüyorsa yine windowsu ona kurucam . Format tek çare..
Mesaj otomatik birleştirildi:

okadar ram taktım 4gb ram gözüküyor yerlerini değiştirince bazen oluyor bazen olmuyor. Windows 10 ram olarak 4GB ile çalışırmı?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
orası öncelik seçiyor basınca fotoğrafdaki hata çıkıyor. Şimdi format flaşı hazılıyorum tek çare format atmak 2 tane depolama var. SSD ve HDD eğer format esnasında SSD hala görüyorsa yine windowsu ona kurucam . Format tek çare..

okadar ram taktım 4gb ram gözüküyor yerlerini değiştirince bazen oluyor bazen olmuyor. Windows 10 ram olarak 4GB ile çalışırmı?
Çalışır ama düşük kaldır. RAM'lerin yerlerini de değiştir bakalım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
bios güncellemeyi 3 yıl önce yapmıştım hocam. Sadece 1 sürüm ilerisini güncelledim en son sürüme güncellemek için bir sonraki güncellemeyi yüklemesi lazım dı saçmalığa bak :rolleyes: Oda yüklenmiyordu
Tekrardan dene bakalım bunu hocam. Belleği FAT32 olarak biçimlendirip yap.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Tekrardan dene bakalım bunu hocam. Belleği FAT32 olarak biçimlendirip yap.
1. Sistem kararlılığını artırın.
2. Windows 8'in tam işlevselliği için BIOS yapısı .ROM'dan .CAP'ye değiştirildi.

*BIOS sürümünüz 1203 veya daha eskiyse, lütfen BIOS Dönüştürücüyü kurun, ardından dönüştürücü BIOS'u 2002.CAP'ye güncelleyecektir. BIOS Dönüştürücü, BIOS Yardımcı Programlarında bulunur.

sorun bu hocam yani kısır döngü

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
2. Windows 8'in tam işlevselliği için BIOS yapısı .ROM'dan .CAP'ye değiştirildi.

*BIOS sürümünüz 1203 veya daha eskiyse, lütfen BIOS Dönüştürücüyü kurun, ardından dönüştürücü BIOS'u 2002.CAP'ye güncelleyecektir. BIOS Dönüştürücü, BIOS Yardımcı Programlarında bulunur.

Bir şey daha isteyeceğim. Sağ üst tarafta Exit/ Advanced Mod yazana basıp Advanced Mod'a geçip Boot sekmesinin fotoğrafını atabilir misin?

BIOS Flashback yapmayı denedin mi hocam? Ben aslında senin anakartını çok beğendim. Günümüzdeki tüm anakartlarda olması gereken özellikleri ona toplamışlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
Bir şey daha isteyeceğim. Sağ üst tarafta Exit/ Advanced Mod yazana basıp Advanced Mod'a geçip Boot sekmesinin fotoğrafını atabilir misin?

BIOS Flashback yapmayı denedin mi hocam? Ben aslında senin anakartını çok beğendim. Günümüzdeki tüm anakartlarda olması gereken özellikleri ona toplamışlar.

evet anakart güzel hocam ama değerini bilen yok hangi özelliğini beğendiniz . Fiyat olarak satmak istesem kaça satabilirim

BIOS Flashback yapıcaktım bişey olur diye ellemedim

Ekler

• WhatsApp Image 2023-04-09 at 22.33.52.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-09 at 22.33.52.jpeg
    128.4 KB · Hit: 36

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin

evet anakart güzel hocam ama değerini bilen yok hangi özelliğini beğendiniz . Fiyat olarak satmak istesem kaça satabilirim

BIOS Flashback yapıcaktım bişey olur diye ellemedim
RAM slotları gerektiğinden fazla olmuş olabilir. O zaman çıkan anakartlara göre bence çok iyi. CLR_CMOS butonu var. BIOS Flashback özelliği var. Artık eski olduğu için satılmıyordur ama fiyat olarak düşükten de gideceğini düşünmüyorum. Fiyat olarak bir tahminim yok.
P0 yazan yere tıklayıp gene fotoğraf atar mısın? SSD bozulmuş gibi duruyor. WDC senin HDD büyük ihtimalle.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yusuf
RAM slotları gerektiğinden fazla olmuş olabilir. O zaman çıkan anakartlara göre bence çok iyi. CLR_CMOS butonu var. BIOS Flashback özelliği var. Artık eski olduğu için satılmıyordur ama fiyat olarak düşükten de gideceğini düşünmüyorum. Fiyat olarak bir tahminim yok.
P0 yazan yere tıklayıp gene fotoğraf atar mısın? SSD bozulmuş gibi duruyor. WDC senin HDD büyük ihtimalle.
Anakart o yıllara göre bulunmaz nimet evet dediğiniz özellikler iyi ama boş. Önemli olan sıkıntı çıkarmaması şuan güncel anakart bundan tabikide iyidir ama bu anakart o yılına göre çok daha iyiydi. Oyun anakartı değil işlemci olarak oyun için bişey takamassın. Sadece Veri olarak çok yükseklere ulaşabilirsin bu anakart ile onun dışında bi özelliği yok..

Ekler

• WhatsApp Image 2023-04-09 at 22.46.34.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-09 at 22.46.34.jpeg
    158.2 KB · Hit: 32
Top Bottom