Neler Yeni

Bilgisayarım düzgün başlatılmıyor

ÖrdekAbi

80+ Silver
Selam arkadaşlar imzamdaki sistemi kullanıyorum sistem düzgün uzay montajken çalışıyordu sonra kasa aldık taktik fln calistirdigimiz zaman Windows açılıyor ekran geliyor tak diye reset atıyor sonra sürekli yapıyor sonra bios girdik ve biosda beklettim sıcaklıklarda sıkıntı yoktu ve biosda kapanmiyordu sonra kasadan sokuo uzay montaj yaptık ve sorun halen devam ediyor
Denemedigimiz şey kalmadı işlemci anakart temizledik yeni ssd takip baska windowsta denedik sıfırlayıp Windows kurmayı denedigimiz zamanda aynı şekilde reset atıyor

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
- Bu aşamada parçaları uzay montajken kasaya aktarım yaptığınız sırada oluşan bir montaj hatasından veya zarar vermeden dolayı olmuş olabilir sorun.
- Reset sorunu olarak PSU'dan süphelenilir genelde, farklı bir PSU takıp denemek faydalı olabilir.
- Termal macunu ve soğutucuyu doğru taktınız mı?
- Bunlar dışında, tüm güç bağlantılarının doğru ve sıkı sıkı takılı olduğuna emin olun.

ÖrdekAbi

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
- Bu aşamada parçaları uzay montajken kasaya aktarım yaptığınız sırada oluşan bir montaj hatasından veya zarar vermeden dolayı olmuş olabilir sorun.
- Reset sorunu olarak PSU'dan süphelenilir genelde, farklı bir PSU takıp denemek faydalı olabilir.
- Termal macunu ve soğutucuyu doğru taktınız mı?
- Bunlar dışında, tüm güç bağlantılarının doğru ve sıkı sıkı takılı olduğuna emin olun.
Sevdiklerinizin hepsini yaptım yeni güç kaynağı bile taktik soğutucu 5 kere değiştirdim macun sürdüm ekran karti değiştirdim montajda gayet düzgün yaptım kablolar yerinde

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Tahminen kasa üzerinden falan akım geçiyor, kısa devre oluyordur. İhtimali nedir bilmiyorum ancak fanların çalışınca anakart veya başka elemanlar sabit kalmayıp olmaması gereken yerlere temas ediyor olabilirler. Bunu tam olarak nasıl tespit edeceğini ve düzeltebileceğini bilmiyorum, diğer seçenekleri de göz önünde bulundur.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
İşletim sisteminş kurarken belki sorun yaşamış olabilirsiniz. Format ile tekrar deneyin açmayı.

ÖrdekAbi

80+ Silver
Tahminen kasa üzerinden falan akım geçiyor, kısa devre oluyordur. İhtimali nedir bilmiyorum ancak fanların çalışınca anakart veya başka elemanlar sabit kalmayıp olmaması gereken yerlere temas ediyor olabilirler. Bunu tam olarak nasıl tespit edeceğini ve düzeltebileceğini bilmiyorum, diğer seçenekleri de göz önünde bulundur.
Kasa ile alakası yok uzay montaj denedim
Ve sistem önceden çalışıyordu

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Kısa devre olsa direk gücü keser güç kaynağı.

ÖrdekAbi

80+ Silver

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,462
İsim
Kadir
Benzer sorunu yaşadım anakartın işlemci pinlerini kontrol edin montaj sırasında eğilme olabilir hatta benim anakartımda msı dı o dönem

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Şimdi sorun tam olarak ne?

Sistem açılırken Windows açılış ekranına geliyor sonra reset mi atıyor?

Eğer öyleyse farklı bir depolama alanına windowsu kurup tekrar deneyin. Biosu güncelleyen. Ve fast bootu kapatın.

ÖrdekAbi

80+ Silver
Şimdi sorun tam olarak ne?

Sistem açılırken Windows açılış ekranına geliyor sonra reset mi atıyor?

Eğer öyleyse farklı bir depolama alanına windowsu kurup tekrar deneyin. Biosu güncelleyen. Ve fast bootu kapatın.
Bios son sürüm sorun tam olarak Windows açıldığı ekran geldiği gibi kapanıyor başka HDD ye Windows kurmayı da denedim ondada oldu

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Bios son sürüm sorun tam olarak Windows açıldığı ekran geldiği gibi kapanıyor başka HDD ye Windows kurmayı da denedim ondada oldu
Ekran kartında olabilir belki sorun. Bi bak istersen. Eğer apu ise ekran kartını çıkarıp dene. Bende de aynı sorun oluyor.

Eğer düşündüğüm şeyse...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,692
Üyeler
168,985
Son üye
gwlxy
Top Bottom