Neler Yeni

Bilgisayarım düzgün başlatılmıyor

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Düşünüyorum reset atmasına oluşturabilecek etkenler işletim sistemi açıkırken bir sürücüde sorun varsa yapabilir. Veya donanımda.

Yani şimdi aklıma gelenleri söyledim. Akşam üstüne doğru detaylı bakacağım.

ÖrdekAbi

80+ Silver
Ekran kartında olabilir belki sorun. Bi bak istersen. Eğer apu ise ekran kartını çıkarıp dene. Bende de aynı sorun oluyor.

Eğer düşündüğüm şeyse...
Başka ekran kartiylada denedim işlemci Apu değil görüntü gelmiyor yani 3 tane ekran kartıyla dendim fakat şimdi aklıma geldi hiç ramlerle oynamadım tek tek slotlarda denedim olmadi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistem uzay montajda çalışıp kasada sorun yaşattığı için böyle bir ihtimal sundum zaten.

Öyleyse başka ihtimaller düşünülebilir, sistem sahibine şans diliyorum.
Teşekkürler

Düşünüyorum reset atmasına oluşturabilecek etkenler işletim sistemi açıkırken bir sürücüde sorun varsa yapabilir. Veya donanımda.

Yani şimdi aklıma gelenleri söyledim. Akşam üstüne doğru detaylı bakacağım.
Sıfır bı ssd de denedik Windows kurmayı fln da hicbirsekilde ölmüyor çıldırdım zaten dün calisiyoru bugün kasa geldi taktik böyle oldu

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Mobilden girdiğim için sistem bilgini göremiyorum. Bence sorunun harddisk ile alakalı. Başka pc varsa hd tune indirip sağlık durumuna bak derim.

Elektrik arızası olsa bios ekranınıda görmemen lazım. Makine reset atıyor. Ya işletim sistemini bulamıyor yada işletim sisteminin takılı olduğu depolamayı görmüyor.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Linux kurmayı deneyin birde. Eğer sorun onda da oluyorsa başka bir şeyler düşünülür.

Mobilden girdiğim için sistem bilgini göremiyorum. Bence sorunun harddisk ile alakalı. Başka pc varsa hd tune indirip sağlık durumuna bak derim.

Elektrik arızası olsa bios ekranınıda görmemen lazım. Makine reset atıyor. Ya işletim sistemini bulamıyor yada işletim sisteminin takılı olduğu depolamayı görmüyor.
Ryzen 7 3700X Msi B450 A Pro 8+8 16GB 3200MHZ Ram Samsung 980 Pro Toshiba TR200 FSP Hydro 850w MSİ Gtx 1080 ti gaming x

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,462
İsim
Kadir
Başka ekran kartiylada denedim işlemci Apu değil görüntü gelmiyor yani 3 tane ekran kartıyla dendim fakat şimdi aklıma geldi hiç ramlerle oynamadım tek tek slotlarda denedim olmadi

Teşekkürler

Sıfır bı ssd de denedik Windows kurmayı fln da hicbirsekilde ölmüyor çıldırdım zaten dün calisiyoru bugün kasa geldi taktik böyle oldu
Ramlerden biri bozulmuş olabilir

ÖrdekAbi

80+ Silver

Sıfır HDD ve ssd ile denedim içinde Windows olanlada dendim makina görüyor güzelde Bolt yapıyor sistem açılıyor masaüstü geliyor 2 saniye sonra reset atıyor işlemci fanin bı anda uçak sesi çıkarıyor

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Linux kurmayı deneyin birde. Eğer sorun onda da oluyorsa başka bir şeyler düşünülür.

Ryzen 7 3700X Msi B450 A Pro 8+8 16GB 3200MHZ Ram Samsung 980 Pro Toshiba TR200 FSP Hydro 850w MSİ Gtx 1080 ti gaming x
Dostum ramleri silip tekrar tak. Ssd yi sök ve tekrar tak. Basit bişeydir.

ÖrdekAbi

80+ Silver

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sıfır HDD ve ssd ile denedim içinde Windows olanlada dendim makina görüyor güzelde Bolt yapıyor sistem açılıyor masaüstü geliyor 2 saniye sonra reset atıyor işlemci fanin bı anda uçak sesi çıkarıyor
Kasaya takarken işlemci fanını söktün mü ? Onu tam oturtmamış olabilir misin.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Dostum ramleri silip tekrar tak. Ssd yi sök ve tekrar tak. Basit bişeydir.
Bunu bana niye söyledin 😂😂

Şimdi linux mint kurmayı dene ve sorun onda oluyorsa donanımsal bir sorun var demektir. Eğer yoksa sürücü yüzünden.

ÖrdekAbi

80+ Silver
Ekran kartında olabilir belki sorun. Bi bak istersen. Eğer apu ise ekran kartını çıkarıp dene. Bende de aynı sorun oluyor.

Eğer düşündüğüm şeyse...
Deneyeceğim de şey demek istiyorum şimdi fark ettimde sanki işlemci yük altına binince kapaniyormus gibi oluyor Windows kurma ekraninda kur demeden beklettim bekliyor tam kur dedim reset attı sanki işlemcide bı problem varmış gibi

Top Bottom