Pili sökmek bios ayarlarını sıfırlar.Biosta 2 saat beklettim gayet normal ısınmadan çalışıyor pili niye sokeyim?
İşlemcinin termal macununa ve yuvaya oturmasına dikkat et.Deneyeceğim de şey demek istiyorum şimdi fark ettimde sanki işlemci yük altına binince kapaniyormus gibi oluyor Windows kurma ekraninda kur demeden beklettim bekliyor tam kur dedim reset attı sanki işlemcide bı problem varmış gibi
İşte elimde ddr4 ram yok bu ramlerde sıfır aslında daha dün açtım kutusunu termal macun yaydim ve fanida duzgence taktım babamla beraber.İşlemcinin termal macununa ve yuvaya oturmasına dikkat et.
Ben işlemciden çok başka bir şeye benim aklım takıldı. Direk belleklere bak sen. Mümkünse başka ram tak dene.
Ram her ne kadar 0 bile olsa benim başıma geldi baya kullandım ettim sabahına bir baktım anam çalışmıyor bilgisayar. Geri götürdük ram bozuk çıkmış direk değiştirdiler şuanda sorunsuz çalışıyorİşte elimde ddr4 ram yok bu ramlerde sıfır aslında daha dün açtım kutusunu termal macun yaydim ve fanida duzgence taktım babamla beraber.
Tamamdır çok teşekkürler hocam deneyeceğim ve geri dönüş yapacağım bendede yeni pc aldığım için dün kendim 2 saat uğraşıp topladığımız için ve sorunlu çıkması beni çok uzdu ve yordu ilk aldığımda kasam yoktu gayet düzgün çalışıyordu niye böyle olduğunu anlamadım benim babam işlemci diyir hala bende şüpheleniyorum ama sizin dediklerinizi denicdm elimde zaten binlerce parça var aralarından bulurum ram cik teşekkür ederim sağolun elinize sağlıkRam her ne kadar 0 bile olsa benim başıma geldi baya kullandım ettim sabahına bir baktım anam çalışmıyor bilgisayar. Geri götürdük ram bozuk çıkmış direk değiştirdiler şuanda sorunsuz çalışıyor
Ama önce xmp kapalı bir şekilde deneyin.
Ayrıca direk linux kurmaya başlayın. Çünkü kurduğunuzda bir sorun yoksa sorun Windows olabilir. Başka sürümlerini dönersiniz.
geçen gün uzay montaj sistemimde benzer bir sorun yaşadım. anakart bile değiştirdim. ram değiştirdim. denemediğim tek işlemci kalmıştı. yeni işlemciyle denedim ve çalıştı. bazen pinlerdeki yamukluğu ya da kopmayı göremiyoruz.Benim babamda öyle düşünüyor