Neler Yeni

Bilgisayarım düzgün başlatılmıyor

Eggg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Ege Uzun
Biosta normal çalışıyor mu? Bios pilini çıkarıp 2dk sonra takın.

Eggg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Ege Uzun
Düşük bir ihtimal ama sistem kaldıramayacağı bir overclock olursa bootladığı gibi kapanabilir belki biosu sıfırlamak çözer diye düşündüm.

ÖrdekAbi

80+ Silver
Düşük bir ihtimal ama sistem kaldıramayacağı bir overclock olursa bootladığı gibi kapanabilir belki biosu sıfırlamak çözer diye düşündüm.
Şuan denedm birsy değişmedi overclock ayarları fln açık değil

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Deneyeceğim de şey demek istiyorum şimdi fark ettimde sanki işlemci yük altına binince kapaniyormus gibi oluyor Windows kurma ekraninda kur demeden beklettim bekliyor tam kur dedim reset attı sanki işlemcide bı problem varmış gibi
İşlemcinin termal macununa ve yuvaya oturmasına dikkat et.

Ben işlemciden çok başka bir şeye benim aklım takıldı. Direk belleklere bak sen. Mümkünse başka ram tak dene.

ÖrdekAbi

80+ Silver
İşlemcinin termal macununa ve yuvaya oturmasına dikkat et.

Ben işlemciden çok başka bir şeye benim aklım takıldı. Direk belleklere bak sen. Mümkünse başka ram tak dene.
İşte elimde ddr4 ram yok bu ramlerde sıfır aslında daha dün açtım kutusunu :D termal macun yaydim ve fanida duzgence taktım babamla beraber.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
İşte elimde ddr4 ram yok bu ramlerde sıfır aslında daha dün açtım kutusunu :D termal macun yaydim ve fanida duzgence taktım babamla beraber.
Ram her ne kadar 0 bile olsa benim başıma geldi baya kullandım ettim sabahına bir baktım anam çalışmıyor bilgisayar. Geri götürdük ram bozuk çıkmış direk değiştirdiler şuanda sorunsuz çalışıyor

Ama önce xmp kapalı bir şekilde deneyin.

Ayrıca direk linux kurmaya başlayın. Çünkü kurduğunuzda bir sorun yoksa sorun Windows olabilir. Başka sürümlerini dönersiniz.

ÖrdekAbi

80+ Silver
Ram her ne kadar 0 bile olsa benim başıma geldi baya kullandım ettim sabahına bir baktım anam çalışmıyor bilgisayar. Geri götürdük ram bozuk çıkmış direk değiştirdiler şuanda sorunsuz çalışıyor

Ama önce xmp kapalı bir şekilde deneyin.

Ayrıca direk linux kurmaya başlayın. Çünkü kurduğunuzda bir sorun yoksa sorun Windows olabilir. Başka sürümlerini dönersiniz.
Tamamdır çok teşekkürler hocam deneyeceğim ve geri dönüş yapacağım bendede yeni pc aldığım için dün kendim 2 saat uğraşıp topladığımız için ve sorunlu çıkması beni çok uzdu ve yordu ilk aldığımda kasam yoktu gayet düzgün çalışıyordu niye böyle olduğunu anlamadım benim babam işlemci diyir hala bende şüpheleniyorum ama sizin dediklerinizi denicdm elimde zaten binlerce parça var aralarından bulurum ram cik teşekkür ederim sağolun elinize sağlık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,879
Üyeler
161,926
Son üye
AliNk.
Top Bottom