Melih610
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 68
- İsim
- Melih Arıkan
Öncelikle herkese merhabalar. 2020 yılında topladığım Ryzen 5 2600 ve RX 570'li bilgisayarım zamanla performansını yitirdi. İlk zamanlarda olduğu kadar yoğun şekilde oyun oynamıyorum, eskisi kadar FPS derdim de yok esasında, ama yavaş yavaş istediğim oyunları da oynatmamaya başladı. "Rust" oyununu geçen yaz oynamaya çalıştığımda, orta ayarlarda çok iyi bir performansı olmasa da oynatabiliyordu. Fakat şu sıralar tekrar "Rust" oynamaya çalıştığımda, oyun oynayanlar bilecektir, "patato grafik seviyesi"ne çektim. Bütün ayarları tamamen en düşüğe aldım ve bu şekilde oynuyorum; buna rağmen kasıyor, donuyor, hatta bazen masaüstünde bile takılmalar yaşamaya başladım. Bundan belli bir süre önce ekran kartı ile alakalı bir sorun yaşadım. Bilgisayarım ekran kartını asla tanımıyordu, şu anda driverlar vesaire yüklü fakat asla eski performansını alamıyorum. Eski performansı geçin, yanına bile yaklaşamıyorum. Zaten yüksek performanslı bir bilgisayar olmamasına rağmen, istediğim çoğu oyunu oynatabilecek bir bilgisayardı. Fakat şimdilerde istediğim oyunları yüklemeye korkar oldum. Sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı bilmiyorum. Bana yardımcı olabilecek birileri var mıdır?
Ekran kartı: XFX RX570
İşlemci: Amd Ryzen 5 2600
Ram: Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB)
Hdd: Barracuda 1TB
Anakart: Asus Prime B450M-K II
Ekran kartı: XFX RX570
İşlemci: Amd Ryzen 5 2600
Ram: Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB)
Hdd: Barracuda 1TB
Anakart: Asus Prime B450M-K II