Neler Yeni

İnceleme Lenovo R27QE 27"/ IPS / 2K(QHD) / 180Hz / 1ms(GtG) Monitör İncelemesi

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Lenovo Legion r25i-30 monitörü için daha çok oyun amaçlı olmak üzere hangi ayarları açıp hangi ayarları kapamalıyım biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz?
Bundan arkadaşıma alıp kendim de bakmıştım. Çıktığı zaman incelemiştik ama bayağı eski oldu tabii. O zamanlar burada da değildim. Ve böyle derli bir konu yapmamıştık. Yine aynı mantık: iyi çözellikler, çok iyi fiyat, düşük kalite kontrol.

Buradaki ayarların birebir aynısı hocam. En ufak fark yok. R27QE zaten R25i'nin çözünürlük ve boyut arttırılmış hali gibi bir şey.

Son düzenleme:

Akanzai

80+
Uzun uzadıya ağır bir şeyleri yine açıklayarak yazdım ama... Şimdi bakıyorum da gerek yok. Bunu okuyup anlayabilecek kapasiteye sahip bir insan zaten bu cümleleri kurmazdı.

Beğenmediyseniz konudan dışarı marş marş.
Sakin ol şampiyon bir yorumum ile bu kadar kudurman çok komik.İncelemek istesem zaten araştırır senin bulduğun kaynağı direk çevirirdim ama gerek duymuyorum çünkü dedim ya incelemek istesem yapardım.Yani senin yaptığında bir marifet varmış gibi pazarlama.Benimde en sinir olduğum nokta bir başkasının incelemesini kendinmiş gibi sunman.Bunu yapmak gerçekten çok basit.Alırsın bizzat kendin testlerini yapar atarsın amenna ona lafım olamaz zaten.Ben bunda tebriklik bir şey görmüyorum.Ha sen yazmışın ha orjinal kaynağı paylaşmışsın hiç fark etmez.Şimdi dersin ki ya ben düzgün çevirdim orasını şurasını topladım tekniklerine girdim ya bırak Allah aşkına.Az çok teknolojiye hakim herkes terimlere aşina ve ne anlatılmak istenileni bilir.Bunun senin yazman bişiyi değiştirmez.Hiç bilmeyen cahil biri zaten konuşulanın yüzde 90nını anlamıycak özet geç diyecek.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Sakin ol şampiyon bir yorumum ile bu kadar kudurman çok komik.İncelemek istesem zaten araştırır senin bulduğun kaynağı direk çevirirdim ama gerek duymuyorum çünkü dedim ya incelemek istesem yapardım.Yani senin yaptığında bir marifet varmış gibi pazarlama.Benimde en sinir olduğum nokta bir başkasının incelemesini kendinmiş gibi sunman.Bunu yapmak gerçekten çok basit.Alırsın bizzat kendin testlerini yapar atarsın amenna ona lafım olamaz zaten.Ben bunda tebriklik bir şey görmüyorum.Ha sen yazmışın ha orjinal kaynağı paylaşmışsın hiç fark etmez.Şimdi dersin ki ya ben düzgün çevirdim orasını şurasını topladım tekniklerine girdim ya bırak Allah aşkına.Az çok teknolojiye hakim herkes terimlere aşina ve ne anlatılmak istenileni bilir.Bunun senin yazman bişiyi değiştirmez.Hiç bilmeyen cahil biri zaten konuşulanın yüzde 90nını anlamıycak özet geç diyecek.
Madem böyle basitti niye yapmadın? Sen yapmadın bütün milyonlarca izlenen TR kanalları niye yapmadı hatta basit ghosting testini bile yanlış yaptı? Neden bunca yıl kutu açilımi bile olmayacak videolardan tonlarca para kaldırdılar? Neden TR forumlarının en geri olduğu alan monitörler? Neden hala herkes 2015 forum efsaneleri seviyesinde monitör bilgisine sahip?

Söylediğin her şeye bir cevabım var elbette ama öğreniyorum, öğreniyorum. Her insanım diye gezene insan muamelesi yapıp açıklama yapılmaması gerektiğini. Vereceğim cevabı kavrayabilecek bir insan baştan bu b*klamaları yazmazdı zaten.
Ya cidden bazılarına insan demeye dil varmıyor. Kudurmak falan demişsin bir de...

Son düzenleme:

bkarahis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Bahadır Kara
Arkadaşlar monitörümde ölü piksel vs yok 2.el kısmında ilana koydum sizlerden biri almak isterse mesaj atsın temiz ürün iadeye gitmesin. Ben uzun ömürlü kullanım adına 1080p den devam edeceğim.

MelihSak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Melih
Sen incelememişsin ki bir başka inceleme üzerinden yorum yapmışsın.Ürünün elinde olduğuna dair kanıt yok.Herhangi kendi test ettiğin bir sonuç yok.Cihazları takıp ölçümler yapmamışsın.Böyle inceleme yapmakta ne var.Seninkisi kaynak yapmak olmuş.
Süperboş yorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha süperboş bir yorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Madem böyle basitti niye yapmadın? Sen yapmadın bütün milyonlarca izlenen TR kanalları niye yapmadı hatta basit ghosting testini bile yanlış yaptı? Neden bunca yıl kutu açilımi bile olmayacak videolardan tonlarca para kaldırdılar? Neden TR forumlarının en geri olduğu alan monitörler? Neden hala herkes 2015 forum efsaneleri seviyesinde monitör bilgisine sahip?

Söylediğin her şeye bir cevabım var elbette ama öğreniyorum, öğreniyorum. Her insanım diye gezene insan muamelesi yapıp açıklama yapılmaması gerektiğini. Vereceğim cevabı kavrayabilecek bir insan baştan bu b*klamaları yazmazdı zaten.
Ya cidden bazılarına insan demeye dil varmıyor. Kudurmak falan demişsin bir de...

-----
Neyse, bununla beraber forum kullanmayı bırakıyorum artık. Diğerlerine Allah'a emanet.
@kepenss Arkadaşa bir sözüm vardı bir test hakkında. Onu da yollayıp bitireceğim inşallah. İçin rahat olsun hocam.
kılçık eleman çok takmayın

Aykut D.

80+ Gold
Tamam dostum sen git araştır bu rehber sana hitap etmiyor .

.Az çok teknolojiye hakim herkes terimlere aşina ve ne anlatılmak istenileni bilir.Bunun senin yazman bişiyi değiştirmez.Hiç bilmeyen cahil biri zaten konuşulanın yüzde 90nını anlamıycak özet geç diyecek.
Hakim olan YouTube kanallarını görüyoruz işte 🤙🏿.

muzox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muzo X
hocam detaylı incelemeniz için teşekkürler. sizce msi mag 275qf modeli mi bu model mi alınmalı? fiyatları aynı.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
hocam detaylı incelemeniz için teşekkürler. sizce msi mag 275qf modeli mi bu model mi alınmalı? fiyatları aynı.

@Fantastiktürk hocam yanıtlarsanız çok sevinirim
Etiket ya gelmemiş ya görmedim.

275QF bunun rakibi değil bile. 275QF geniş gamut bile değil düz sRGB monitör. Ama Lenovo'yu da kalite kontrol sebebi ile önermiyorum. İndirimde Philips 27M2N5500 ile aşağı yukarı aynı fiyat oluyorlar Philips'e bakın.

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Mehmet
Etiket ya gelmemiş ya görmedim.

275QF bunun rakibi değil bile. 275QF geniş gamut bile değil düz sRGB monitör. Ama Lenovo'yu da kalite kontrol sebebi ile önermiyorum. İndirimde Philips 27M2N5500 ile aşağı yukarı aynı fiyat oluyorlar Philips'e bakın.
Sırf msi diye 82% / 78% / 101% bunu öneren ve alanlar var. Azıcık aklı olan zaten girer üretici sitesine diğer msi modellerin değerleri nedir diye kıyaslar. Atıyorum giriş seviyesi g272qpf e2'nin bile 90% / 94% / 125% değerleri bunlar.

Son 3 ayda 8 tane 2k 180-240hz monitor aldım. Bu sürede 30 tane model ve panel incelemişimdir. Hayatımda ilk defa gördüğüm bu paneli kullanılıyor;

Zaten bu model çin gibi pazarlar için ucuz olsun diye üretlilmiş.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Sırf msi diye 82% / 78% / 101% bunu öneren ve alanlar var. Azıcık aklı olan zaten girer üretici sitesine diğer msi modellerin değerleri nedir diye kıyaslar. Atıyorum giriş seviyesi g272qpf e2'nin bile 90% / 94% / 125% değerleri bunlar.

Son 3 ayda 8 tane 2k 180-240hz monitor aldım. Bu sürede 30 tane model ve panel incelemişimdir. Hayatımda ilk defa gördüğüm bu paneli kullanılıyor;

Zaten bu model çin gibi pazarlar için ucuz olsun diye üretlilmiş.
Panel kısmı dışında haklısınız hocam. Hatta bir ekleme yapayım MSI diğerleri gibi CIE1931 değil CIE1976 alanında renk gamutunu veriyor. Evet daha doğru ama diğerleri 1931 kullanırken karışıklık oluyor. 1976'da rakam daha yüksek oluyor çünkü. Yani %78 DCI-P3 degil muhtemelen 73-75 falan.

Panel de bilinmedik bir şey değil. CSOT TCL'nin hocam.

corsairms

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Murat
hepsiburada'dan 7k ya bugün aldım satıcıda kendisi sorun olursa iade edebilirim şansımı deniyeyim dedim bakalım ne çıkacak

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
516
İsim
Kerem Eldes
Bütün ayarları yaptım ama hdr kapalı olunca renkleri köpek gözünden görüyormuşum gibi oluyor anlamadım. Hdr açınca renkler düzeliyor ama parlaklık kısık oluyor 3OO nit olan Lenvo G24-1O'umdan :/

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-11-15 saat 19.42.34_879fac37.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-11-15 saat 19.42.34_879fac37.jpg
    438 KB · Hit: 6
  • WhatsApp Görsel 2024-11-15 saat 19.42.35_b8260cc8.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-11-15 saat 19.42.35_b8260cc8.jpg
    320.5 KB · Hit: 5
  • WhatsApp Görsel 2024-11-15 saat 19.13.32_1187fe58.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-11-15 saat 19.13.32_1187fe58.jpg
    261.4 KB · Hit: 8
Top Bottom