Neler Yeni

İnceleme Lenovo R27QE 27"/ IPS / 2K(QHD) / 180Hz / 1ms(GtG) Monitör İncelemesi

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
748
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Alıntıyı görüntüle
ben de sonradan farketmekle birlikte böyle bir ölüpixelimsi şeyle karşılaştım ölüpixelimsi çünkü diğer renklerde yok sadece siyahta böyle çok ufak gözüküyor bütün renkleri yanıyomuş gibi sanki bilemedim.
Sıkışmış pixel diye biliyorum ben bunu https://pikseltest.com/sikismis-piksel-tamiri/ şunu deneyebilirsin fakat %90 geçirmiyor bana gelen ilk monitördede vardı iade ettim ama benim asıl iade etme sebebim ışık sızmasıydı

flamerood

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Uğurcan Bayraktar
Bende hazır konu canlanmışken bir soru sorayım bende son model sayılabilecek dp port kablo ile bağladığım halde 10-bit olarak gözükmüyor 8-bit olarak gözüküyor hdmi ile bağlamadığım için mi

kullandığım kablo bu https://www.amazon.com.tr/dp/B07FLC3BRT?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

https://techolay.net/monitor-10-bit-renk-ayari-nasil-yapilir/ bunu denemedim ama deneyeyim bi akşam
Böyle bir ayar yaptığımı hatırlamıyorum ancak bende 10 bit gözüküyor. Sürücüleri de güncellemek gerekiyor olabilir tabii. Öncelikle attığınız videodakini bir deneyin derim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de @Akhiore hocam sizden önce attığım videoyu incelediniz mi? Işık sızması mı var anlamadım ve kabul edilebilir bir seviyede mi sizce?

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
748
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Böyle bir ayar yaptığımı hatırlamıyorum ancak bende 10 bit gözüküyor. Sürücüleri de güncellemek gerekiyor olabilir tabii. Öncelikle attığınız videodakini bir deneyin derim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de @Akhiore hocam sizden önce attığım videoyu incelediniz mi? Işık sızması mı var anlamadım ve kabul edilebilir bir seviyede mi sizce?
Var gibi duruyor ama videoda ışık sızması fazla gözuküyor bende var mesela yine ama ćok değil siyahta çok belli olmuyorsa sıkıntı yok bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Uğurcan Bayraktar
Var gibi duruyor ama videoda ışık sızması fazla gözuküyor bende var mesela yine ama ćok değil siyahta çok belli olmuyorsa sıkıntı yok bence
Hocam özellikle karanlıkta test ettim ki belli olsun. Normalde gözüme çarpan bir şey yok zaten. Laptop ekranından(TN panel) buna geçtiğim için fark etmemiş de olabilirim o yüzden sordum.

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
748
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Hocam özellikle karanlıkta test ettim ki belli olsun. Normalde gözüme çarpan bir şey yok zaten. Laptop ekranından(TN panel) buna geçtiğim için fark etmemiş de olabilirim o yüzden sordum.
Kıyaslaman için iade etiiğimin görselini atayım ben bu işarerli kısım için iade etmistim şimdikindede sol alta hafif var ama gözüm ćok takılmıyor

sendekinde bu tarz yok gibi
20241014_155101.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Uğurcan Bayraktar
Kıyaslaman için iade etiiğimin görselini atayım ben bu işarerli kısım için iade etmistim şimdikindede sol alta hafif var ama gözüm ćok takılmıyor

sendekinde bu tarz yok gibi
Alıntıyı görüntüle
İşte hocam sanırım sol alttaki Glow sağ üstteki ışık sızması oluyor ben de tam anlayamadım onu. Eğer Glow ise IPS monitörlerin hepsinde oluyor diye biliyorum.

Top Bottom