Neler Yeni

Bilgisayarım Fortnite Oynarken Aniden Kapanıyor

Yavuzhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yavuzhan KILIÇ
Fortnite oynarken önce ekran donuyor ama çevre seslerini anşık duyabiliyorum. Yaklaşık 10 saniye sonra ekran simsiyah oluyor ve son duyduğum 0.5 saniye hızlı bir şekilde tekrar etmeye başlıyor. Kasa çalışıyor ışıklar falan yanıyor ama ekranda herhangi bir düzelme olmuyor. Ekran karardıktan sonra pc kapanmıyor. PSU'yu kapatıp bekliyorum. Anakart ışıkları sönünce tekrar açıp güç tuşuna basıyorum. Işıklar yanıyor fanlar çalışıyor ama yaklaşık 13 saniye sonra tekrar kapanıyor. Yaklaşık 3 saniye sonra tekrar açılıyor ve döngüye giriyor. PSU'yu kapatıp yaklaşık 3 dakika bekleyince düzeliyor.
Sistem:
R5 3600
RX590 Strix
Corsair Venegance LPX 3000 mhz (2x8)GB
Asus Prime B450M-K
Corsair 650W 80+
Adata 480GB SSD
Seagate Barracuda 1TB 7200RPM
Oyun Ayarları:
Tüm ayarlar yüksekte ve 60fps sınırlı DirectX 12
Sıcaklık Değerleri (oyun içinde anlık):
Ekran kartı ~57 derece
İşlemci ~65 derece (stok fan)
Tüm driverlerim ve bios güncel
Lütfen konuyu üste çıkartın!

bekir.440

80+
İşlemciniz çok sıcak çalışmıyor. Sorun PSU'da olabilir.

sefa_41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Sefa
İlgilendiği Kategoriler
Havacılık
Oyun dosyalarını doğruladın mı?

iboszg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İBRAHİM SÜZGEÇ
büyük ihtimalle ekran kartı ısınıyor pc otomatik kendini korumaya alıyor .ekran kartının fanına bak o bozulmuşsa ısınıyordur ekran kartı bu yüzden kapanıyor olabilir.aynı olay bende de oluyor herhangi bir oyuna girdiğimde ekran kartı kullanımı başlıyor ve ekran kartı ısındığı için pc kapanıyor dediğim gibi ekran kartının faanına bak.

Yavuzhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yavuzhan KILIÇ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
büyük ihtimalle ekran kartı ısınıyor pc otomatik kendini korumaya alıyor .ekran kartının fanına bak o bozulmuşsa ısınıyordur ekran kartı bu yüzden kapanıyor olabilir.aynı olay bende de oluyor herhangi bir oyuna girdiğimde ekran kartı kullanımı başlıyor ve ekran kartı ısındığı için pc kapanıyor dediğim gibi ekran kartının faanına bak.
Ekran kartını kontrol etmiştim fanlar çalışıyor ve hepsi göz kararı aynı hızda. Kasada sadece ha ha akışı için 6 fan var. 3 önde 2 üstte ve 1 arkada. Öndekiler giriş üst ve arka egzoz fanı.

Yavuzhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yavuzhan KILIÇ

Yavuzhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yavuzhan KILIÇ
İşlemciniz çok sıcak çalışmıyor. Sorun PSU'da olabilir.
PSU kontrolünü nasıl yapabilirim. Bir de CS:GO, WWZ ve Assassin's Creed Odyssey de sorun olmuyor sadece Fortnitede.

bekir.440

80+
Oyunu düşük veya orta ayarlarda oynadığınızda yine aynı tepkiyi mi veriyor bilgisayar ?

Yavuzhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yavuzhan KILIÇ
Oyunu düşük veya orta ayarlarda oynadığınızda yine aynı tepkiyi mi veriyor bilgisayar ?
Hiç denemedim ama destansı ayarlarda daha sık oluyordu. Fakat ben sistemi yüksek grafiklerde oynamak için topladım. Yüksek ayarda sorun çıkartıyorsa direkt atayım pc'yi :D

Top Bottom