Yapcam hocam yarın sabah ilk işAttığım link deki adımları yapın, eğer format atmak istemiyorsanız.
Hic bilmiyorum sanırım googleda bir ara arama yapınca abuk subuk siteler çıkıyordu ya ordan gelmiş olabilirVirüs nasıl geldi?
Yaptım anında açılıp geri kapanıyoryabancı program indirmeyin bilgisayarınıza özellikle oyun hack programları onlar direk virüslüdür. antivürüslerle silebilirsin. tüm programları kapat cmd aç netstat -n yaz orda bilgisayarın bağlandığı tüm ipler listelenir o kişinin ipsini bul girelim bilgisayrına vuralım kırbacı. orda bazı ipler microsoft edge falanla ilgilide olabiliyor. bir program vardı bilmem ne proxy direk veriyordu uğraştırmadan bilgisayarına bğlananı
antivirüslrle silmeye çalış genelde siliniyor bu tür virüsler
Virüs bir Trojan herhangi bir dosya indirmesinden bulaşmış.Virüs nasıl geldi?
Uzun zamandır hicbir sey indirmedim bir tek makale indiriyorum onlar da güvenliVirüs bir Trojan herhangi bir dosya indirmesinden bulaşmış.
Tıkladınız mı birşeyeYapcam hocam yarın sabah ilk iş
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hic bilmiyorum sanırım googleda bir ara arama yapınca abuk subuk siteler çıkıyordu ya ordan gelmiş olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yaptım anında açılıp geri kapanıyor
Ne indirmiş olabilir acaba dikkat edelimVirüs bir Trojan herhangi bir dosya indirmesinden bulaşmış.
Acilen tezini filan yedekleMerhaba umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Bundan 1 ay önce DC hesabım çalınmıştı, YouTube'dan da CS:GO hack tarzı aramalar yapılmıstı, hesabın çalındığını düsünüp sifreleri degistim. 2 gün önce bayağıdır girmedigim Valorant'a girdim bugün tekrar girdiğimde bir sürü maç yapıldıgını, ayarlarla oynandıgını ve nisangah kısmına küfür yazıldıgını gördüm. Keylogger oldugunu anlayıp hemen Malwarebytes indirdim ve bulunan 37 virüsü sildim. Tekrar taradıgımda hiçbir şey bulmadi. Artık güvende miyim? Ayrıca internette gezdigim yerlere girmeyip bilgisayara indirdigim yerlere girdigi icin acaba internetteki sifrelere yetkisi yok mu? Ne yapmalıyım? Oldukca korktum.
Bulunan virüsler: Hijack autoconfig prxysvrrst.
PUP. Optional. Bundleinstaller.
Generik trojan dropper dds.
Bu virüsler çok sayıda bulundu hepsini karantinaya aldım, yardımlarinizi ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler
Uzun zamandır hicbir sey indirmedim bir tek makale indiriyorum onlar da güvenli
Evet tahmin ettigim gibi hani bir ara googleda arama yaparken üst sıralarda abuk subuk isimli siteler cıkıyordu ya bir kere forum sanıp istemeden bastım sanırım ondan ya
Hocam hepsini yaptım son aşamadaki adwcleaner uygulaması hpnin kendi uygulamalarında bir şeyler buldu ve karantinaya alındı. Şimdi de pc açılmıyor. Güvenli mod vs hepsini denedim ama açılmıyor bilgisayar
Kaspersky rescue disk ile boot modunda tarama yap windows a girmeden.Yaklaşık 1 aydır var her şeyi biliyor o halde. İşin kötüsü format atamıyorum tezimle ilgili birsürü program yüklü tekrar kuramam. Diğer kötü olansa o korkuyla internet gecmisini sifresini ne varsa sildim simdi hangi sitelere hangi şifreleri girdiğimi bilmiyorum