Bilgisayarım HDD'yi görmüyor ve SSD'den bootlanmıyor

kelomerosan

80+ Silver
Reaksiyon skoru
858
Arkadaşlar bilgisayar 1 haftadır açılmıyor.D ers çalışmam gerektiğinden hafta içi çok bakamamıştım ama az önce AHCI yerine RAID yaptım ve o çıkan mavi ekranda DISK not functioning= Error No. 7 veriyordu. Bu ne demek bilen var mı? Ayrıca nedense benim SSD Disk 0 gözüküyordu(Windows SSD'ye yüklü o yüzden USB ile yükleyemiyorum) HDD ise Disk 1. Belki bu gelişmelerle bir çözüm bulabiliriz çünkü gerçekten HDD alıcak param yok ve bir süre daha olmayacak.

Son düzenleme:
İkisinin hiç alakası yok.
Ama o menüyü açınca o hatayı gördüm. Normalde hiçbir yerde bir şey yazmıyordu ama RAID'de Error No. 7 verdi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkisinin hiç alakası yok.
Çok pardon AHCI demek istedim

Ama o menüyü açınca o hatayı gördüm. Normalde hiçbir yerde bir şey yazmıyordu ama RAID'de Error No. 7 verdi

Çok pardon AHCI demek istedim
Karıştırmışım, değiştirdim

Son düzenleme:
AHCI moduna geri getirin. RAID farklı bir olay boşverin onu
Geri getirdim ama HDD çalışmasına rağmen görmüyor. Ayrıca Neden orda Disk 0 SSD Disk 1 ise HDD idi? Belki onla bir alakası olabilir?

Geri getirdim ama HDD çalışmasına rağmen görmüyor. Ayrıca Neden orda Disk 0 SSD Disk 1 ise HDD idi? Belki onla bir alakası olabilir?
arama kısmına disk yazın sabit disk bölümleri oluştur tarzı bir seçenek gelecek onu açın ve orayı ss atın

arama kısmına disk yazın sabit disk bölümleri oluştur tarzı bir seçenek gelecek onu açın ve orayı ss atın
Arama kısmına giremiyorum. Direkt windows hiç açılmıyor sıkıntı o

açılmıyor derken hangi hatayı alıyorsunuz?
Reboot and select a proper boot device. SSD biosta görülüyor ve boot option 1 SSD ama nedense windows yüklü olmaına rağmen bu hatayı veriyor

Reboot and select a proper boot device. SSD biosta görülüyor ve boot option 1 SSD ama nedense windows yüklü olmaına rağmen bu hatayı veriyor
bu hata pc de windows kurulu değilken oluyor genelde. Ya ssd nin içine erişilemiyor yada başka sıkıntı var. Biostan direk boot olarak ssd yi seçin tekrar deneyin belki siz yanlışlıkla hdd den başlatıyorsunuzdur

bu hata PC de windows kurulu değilken oluyor genelde. Ya ssd nin içine erişilemiyor yada başka sıkıntı var. Biostan direk boot olarak ssd yi seçin tekrar deneyin belki siz yanlışlıkla HDD den başlatıyorsunuzdur
HDD direkt bios'ta gözükmüyor o da sıkıntının bir parçası. Eskiden boot option 1 olarak onu kullanıyordum, içinde windows yüklü değildi ama açılma hızı gene ssd gibiydi(10-15 daniyede açılıyordu). SSD zaten boot olarak seçili

HDD direkt bios'ta gözükmüyor o da sıkıntının bir parçası. Eskiden boot option 1 olarak onu kullanıyordum, içinde windows yüklü değildi ama açılma hızı gene ssd gibiydi(10-15 daniyede açılıyordu). SSD zaten boot olarak seçili
bios sıfırlayıp deneyelim belki raid falan yaptığınız için bir şeyler olmuştur. Anakarttaki bios pili çıkartıp 1-2 dk bekleyin geri takın ve tekrar deneyin

Eğer docp/xmp ayarları varsa sıfırlanır oc/uv varsa onlar da sıfırlanır haberin olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,775
Üyeler
192,499
Son üye
den1zxq
Geri