Neler Yeni

Yardım Bilgisayarım ısındığı için ekran kapanıyor?

c4s3rakun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Yağmur yıldırım
Doom oynarken ekran bir anda kapandı çok az gözüntü veriyordu ekran kartı 60-70 de dolaşıyor normalde ama oyundayken bakamadım işlemci çok ısınıyor Excalibur control center de 92 hwmonitor de 100 derece gösteriyor soğutucu kullanmıyorum bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim
Ekran kartı rtx 3060 80w
İşlemci i7 12650h
Ram 16gb

Albomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ömer Faruk Yücel
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Sistem Toplama, Bilgisayar Bileşenleri ve Ekipmanları
Steam
https://steamcommunity.com/id/Albomer/
Discord
Albomer #2739
İşlemci aşırı ısınınca sistemin yanmaması için otomatik komple kapatır belli sıcaklığa ulaşınca, işlemcide stok soğutucu vardır büyük ihtimalle yetmiyorsa daha kaliteli bir soğutucu veya sıvı soğutucu fln alabilirsin. Oyunu biraz düşük ayarlarda deneyebilirsin, kasanda 3 lü fan fln da yoksa hiçbir şey ısınması normal. Her oyunda olmaz ama zorlarsa sistemi sıcaklık açısından sistemi korumak adına bir anda tak diye kapanır sistem. Uzun süredir kullanıyorsan işlemci macun değiştirmeden, macununu değiştir. Laptop kullanıyorsan altına ek soğutucu alıp dene sıcaklıkta düşme oluyor mu diye, laptopsa fazla seçenek kalmıyor geriye zaten, görev yöneticisinden işlemciyi en çok kullanan program vs. kontrol edip gereksiz şeyleri kapatabilirsin, başkada aklıma bir şey gelmiyor.

Son düzenleme:

freygasm

80+ Gold
İşlemci aşırı ısınınca sistemin yanmaması için otomatik komple kapatır belli sıcaklığa ulaşınca, işlemcide stok soğutucu vardır büyük ihtimalle yetmiyorsa daha kaliteli bir soğutucu veya sıvı soğutucu fln alabilirsin. Oyunu biraz düşük ayarlarda deneyebilirsin, kasanda 3 lü fan fln da yoksa hiçbir şey ısınması normal. Her oyunda olmaz ama zorlarsa sistemi sıcaklık açısından sistemi korumak adına bir anda tak diye kapanır sistem. Uzun süredir kullanıyorsan işlemci macun değiştirmeden, macununu değiştir. Laptop kullanıyorsan altına ek soğutucu alıp dene sıcaklıkta düşme oluyor mu diye, laptopsa fazla seçenek kalmıyor geriye zaten, başkada aklıma bir şey gelmiyor.
Laptoba sıvı soğutma mı alsın :D

Albomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ömer Faruk Yücel
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Sistem Toplama, Bilgisayar Bileşenleri ve Ekipmanları
Steam
https://steamcommunity.com/id/Albomer/
Discord
Albomer #2739
Laptop olduğunu belirtmemiş ekran kartı fln okudum yazdım direk, sonradan okudum excalibur yazmış oradan laptop dur diye düşünerek o açıdan da ekleme yaptım*

Krasssen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emirhan
Doom oynarken ekran bir anda kapandı çok az gözüntü veriyordu ekran kartı 60-70 de dolaşıyor normalde ama oyundayken bakamadım işlemci çok ısınıyor Excalibur control center de 92 hwmonitor de 100 derece gösteriyor soğutucu kullanmıyorum bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim
Ekran kartı rtx 3060 80w
İşlemci i7 12650h
Ram 16gb
Laptop olduğu için çok yapacak bir şey yok ne zamandır kullandığına bağlı temizliyebilirsin ama pek fayda etmez soğutucu al laptop soğutucuları hakkında pek bilgim yok ama genelde işe yarıyor diyorlar

tragedy

80+
Sıvı metal macun deneyebilirsin

Metehan_Acar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Metehan Acar
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,PC Toplama
Hocam alüminyum PCB lere deyince bozar diye kullanmaktan çekiniyorum
Uzun süredir kullanıyorsan içini temizleyebilirsin.Sıvı metal kullanmak istemiyorsan daha kaliteli bir termal macun dökebilirsin.Altına soğutucu takabilirsin.Klimayı vs. açabilirsin.Yapılabiliyorsa işlemciyi undervolt yapabilirsin.

c4s3rakun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Yağmur yıldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uzun süredir kullanıyorsan içini temizleyebilirsin.Sıvı metal kullanmak istemiyorsan daha kaliteli bir termal macun dökebilirsin.Altına soğutucu takabilirsin.Klimayı vs. açabilirsin.Yapılabiliyorsa işlemciyi undervolt yapabilirsin.
Hocam 3 aydır kullanıyorum termal grizzly kryonaut iyi gelir mi sizce

Top Bottom