Merhaba arkadaşlar. Günlerdir laptopumla ilgili bir sıkıntı yaşıyorum. Orta seviyede premier pro photoshop kullanan birisiyim. Eski bir bilgisayara sahibim ve bahsettiğim programları biraz zorlanarak da olsa kullanabiliyordum fakat artık laptopum aşırı ısındığı için işlerimi yapamaz hale geldim. Bu arada render falan alırken kapanıyordu laptopum. Ssd taktım laptopuma bir de güzel içini temizlettim termal macun falan hepsi yapıldı ve bilgisayarım gerçekten aşırı hızlandı ve ısınma sorunu da ortadan kalktı yani makul seviyelere indi. Yaşadığım soruna gelince.. Premier pro artık kullanamıyorum. Premier pro'yu açtıktan 2 3 dakika sonra -bazen bu 5 10 dakika da oluyor - anında laptopum kapanıyor. Photoshopta böyle bir kapanma söz konusu olmuyor. Bu arada render falan da almıyorum ufacık bir premier pro'da işlem yaptığım vakit anında bilgisayarım kapanıyor. 2023 2022 2021 2020 premier pro programlarının hepsini denedim fakat hepsinde bilgisayarım kendi kendine program çalışırken kapandı. Dediğim gibi ısınma sorunum yok kontrol ediyorum. Sürücülerimin hepsi güncel durumda onları da kontrol ettim. Ekran kartlarım da güncel durumda. Eskiden windows 8 kullanıyordum şu anda windows 11 pro kullanıyorum. Acaba premier pro ile windows 10 pro arasında mı bir uyşmazlık var ondan mı bilgisayarım kapanıyor anlamış değilim. Sistem özelliklerimi de buraya bırakıyorum dediğim gibi eski bir laptop ama ssd takmadan ve laptopumu temizlemeden önce de kör topal işimi görüyordu. Ssd taktığım halde ve laptopumu temizlediğim halde premier pro'yu kullanamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Tipi | : Laptop / Notebook |
İşlemci Hızı | : 2.40 GHz |
Bellek | : 8 GB |
Ekran Boyutu | : 15.6 inç |
Ekran Çözünürlüğü | : 1366x768 px |
Ekran Kartı | : AMD |
Ekran Kartı Hafızası | : 2 GB |
Ekran Kartı Modeli | : HD 7670M |
Ekran Kartı Tipi | : Harici |
İşlemci Türü | : Intel Core i7 |
İşletim Sistemi | : Win 10 pro |
Sabit Disk | : 750 GB |