Neler Yeni

Bilgisayarım iyi fakat düşük fps alıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
fatih
Arkadaşlar merhaba sistemim
msi rtx ventus 2x 3060 12 gb
i3 12100f
msi h610m-e
16 gb ram
m2 ssd
Apex legends oyununda sabit 165 fps alamıyorum hatta bazen buna yakın değerler bile göremiyorum oyun içerisinde 60-70-90-120-140 fps ler arasında devamlı bir hareketlilik var ve oyunumu çok eklediğini hissediyorum sanki bilgisayarımda beni kısıtlayan bir şey var gibi hissediyorum apex gibi eski bir oyundada bu pc ile 165 fps alamicağımı düşünmüyorum açıkcası darboğaz var mıdır düşüncesiyle i5 14400f işlemcisini sipariş ettim yardıma ihtiyacım var haftalardır bu problemle uğraşıyorum

Severus21

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Sefer
Darboğaz yoktur ya. 12100f ile de darboğaz olmaz. Ancak soruna çok hakim değilim. Aklıma ram arızası geldi memtest 86 ile test edebilir misin ram lerini?
2. Aklıma gelen ise işlemcinin sıcaklığı. Islemcin çok sıcak çalışıyorsa termal macun yenile bence.
3. Aklıma gelen ise gpu driver üzerinden çözünürlüğü artırma falan gibi bir ayar yapmış olabileceğin. Herşeyi defaulta çek bence.
4. Sü ise ssd ne sağlık testi yap crystaldiskinfo ile. Bunları deneyebilirsin nacizane tavsiyelerim bunlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Darboğaz yoktur ya. 12100f ile de darboğaz olmaz. Ancak soruna çok hakim değilim. Aklıma ram arızası geldi memtest 86 ile test edebilir misin ram lerini?
2. Aklıma gelen ise işlemcinin sıcaklığı. Islemcin çok sıcak çalışıyorsa termal macun yenile bence.
3. Aklıma gelen ise gpu driver üzerinden çözünürlüğü artırma falan gibi bir ayar yapmış olabileceğin. Herşeyi defaulta çek bence.
4. Sü ise ssd ne sağlık testi yap crystaldiskinfo ile. Bunları deneyebilirsin nacizane tavsiyelerim bunlar
cevabın için teşekkürler sıcaklıkla ilgili bir problem yok her şey stabil hatta sandığımdan daha düşük sıcaklık değerleri serin çalışıyor sistemim
ram arızası için dediğin testi yapacağım
gpu da her şey default
oyunlarda tablolara baktığımda ekran kartımı %40-%50 civarlarında kullandığını görüyorum işlemcimi ise %85-%90 civarlarında kullanıyor termal macun gibi bir problemim yok pc zaten yepyeni i3 12100f olduğu için belki ekran kartımı yeterli düzeyde besleyemiyodur diye düşünüp i5 14400f aldım

ege1881

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,081
İsim
Ege
i5-14400f mü sipariş ettin?
ölü sokete yatırım

ege1881

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,081
İsim
Ege
neden öyle düşünüyorsun
7500f kat kat daha iyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

am5 geçmen gerekiyor onun içinde
anakart işlemci sat üstüne biraz paraya koy am5 geç

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ryzen sistem geçemiyorum aslında onu daha çok istiyorum ama çok zahmetli geldi eğer sorunuma bir çözümün var ise lütfen yardımcı olur musun bu sistemle bile böyle fps ler alıyor olmama normal değil bence

Top Bottom