bilgisayarım neye göre elektrik tüketir

burak0756

80+
Reaksiyon skoru
47
ilk gaming bilgisayarımı aldım kardeşimde bende oyunlar oynuyoruz ama merak ettiğim bir şey var bu kullandığımız elektrik neye göre hesaplanıyor ve nekadar fatura gelecek
neye göre geliyor derken şunu demeye çalışıyorum ben işlemcimi % 50 ekran kartımı %50 kullandığımla %100 kullandığımda aynı elektrikmi harcanıyor
ben minecraft oynamayı çok seviyorum valorant ta oynuyorum minecraft oynarken işlemci ve ekran kartı max %35 kullanılıyor bu az mı elektrik kullanır günde 9 saat max açık kalsa 30 gün boyunca bilgisayar sizce tahmini nekadar faturaya yansır bi siteden bilgisayarım nekadar elektrik kullanıyo ona baktım diğer sitede bu kullanılan değer saat ve gün kavramında nekadar faturaya yasız dediğinde 100 150 tl arası görünüyor

ilk gaming bilgisayarımı aldım kardeşimde bende oyunlar oynuyoruz ama merak ettiğim bir şey var bu kullandığımız elektrik neye göre hesaplanıyor ve nekadar fatura gelecek
neye göre geliyor derken şunu demeye çalışıyorum ben işlemcimi % 50 ekran kartımı %50 kullandığımla %100 kullandığımda aynı elektrikmi harcanıyor
ben minecraft oynamayı çok seviyorum valorant ta oynuyorum minecraft oynarken işlemci ve ekran kartı max %35 kullanılıyor bu az mı elektrik kullanır
evet tam yükteyken kullandığı elektrik daha fazla

Ekran kartının ve işlemcinin tükettiği W kadar fatura gelir, mesela 1000W güç kayağın var diye 1000W'lık fatura gelmez. Ne kadar kullanıyorsan o kadar gelir.

ben minecraft oynamayı çok seviyorum valorant ta oynuyorum minecraft oynarken işlemci ve ekran kartı max %35 kullanılıyor bu az mı elektrik kullanır günde 9 saat max açık kalsa 30 gün boyunca bilgisayar sizce tahmini nekadar faturaya yansır bi siteden bilgisayarım nekadar elektrik kullanıyo ona baktım diğer sitede bu kullanılan değer saat ve gün kavramında nekadar faturaya yasız dediğinde 100 150 TL arası görünüyor
bende rx 580 var yükte 140-180 watt arası tüketiyor boşta 40-50 watt tüketiyor. Bende yükteki haliyle 2-3 saat kullandığım için aylık 30-40 lira cıvari bir şey harcıyor benim sistem

Ekran kartının ve işlemcinin tükettiği W kadar fatura gelir, mesela 1000W güç kayağın var diye 1000W'lık fatura gelmez. Ne kadar kullanıyorsan o kadar gelir.
ama yük değişikliğibde fatura değişikliği olurmu

Yaptığın işe göre güç tüketimi değişir, parçalara bağlı ama ortalama bir bilgisayar için 300W diyebiliriz sanırım. Tam güçte değil tabii.

Hocam Max yükte kullandığı elektrik daha fazladır. Ama %30 çalışıyor diye de elektriği %30 kullanıyor diye bir oran yok. Afterburner izleme ekranı var ordan anlık tüketimi takip edebilirsiniz.

Aslında bu konuyu ilkokul da öğretmiş olmaları gerekiyordu.Mantıken %50'lik kullanım ile %100'lük kullanım aynı enerjiyi mi harcar?

Aslında bu konuyu ilkokul da öğretmiş olmaları gerekiyordu.Mantıken %50'lik kullanım ile %100'lük kullanım aynı enerjiyi mi harcar?
ailem önceden biraz sıkıntı çektiği için bazen şehir değiştiriyorlardı buda benim okuluma yansıyordu o yüzden görmemiş olabilirim o konuyu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,876
Üyeler
184,068
Son üye
samettt26
Geri