Neler Yeni

Bilgisayarım özelliklerine göre çok az performans veriyor.

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,350
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Gta 5'i tekrardan yüklüyorum, Ayarlarını yaptıktan sonrasında sizlere tekrardan durumu paylaşacağım fakat işlemcimi sanırım dediğiniz gibi 3600 olarak güncelleyeceğim. Sadece tek isteğim, beni çok uzun süre performanslı şekilde götürmesi olacaktır. 3600 performanslı işlemcidir öyle değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Git gide ekran kartımda bir problem olduğunu hissetmeye başlıyorum, ayarları hatırlamıyorum dediğim gibi tekrar yüklemek durumunda kaldım. Ekran kartı kullanım %25 olarak çalışıyor kafayı sıyıracağım.
%25 de çalışıyorsa bir sorun olabilir ben 60'a sabitleyip oynadığımda bile %60 kullanıyor

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Merhabalar,

Öncelikle forum açmak veyahut forum işlerine merakım daha yeni başlamış ve yeni kullanmaktayım bu yüzden hatam olursa kusura bakmayın.

Sorunum; Bilgisayarımın özelliklerini aşağıda belirttim, GTA 5 ve CS:GO türevinde ki oyunlarda daha fazla almam gerekirken daha az alıyorum.

Bilgisayar özelliklerim;
MSİ GTX 1660 Tİ GDDR6 6GB (Armor)
AMD Ryzen 5 1600 işlemci (Bir tık yetersiz kaldı biliyorum, önerilerinizi de bekliyorum sisteme takabileceğim fazla uçuk olmayan performansı güzel olan işlemci)
16 GB RAM (Corsair 3.000 mhz)
MSİ X470 GAMİNG PRO ANAKART (Kırmızılı olan carbon)

Donanım arşivi v4 sisteminin üstüne upgrade yaptığımız bu sistemde, CS:GO'yu örnek vermek gerekir ise tüm ayarlar ultra da olacak şekilde Dust 2 haritasında 130-140-150 alıyorum.
GTA 5'te ise yine ayarlar ultra şekilde fps sabitleme kapalı iken 50'lerde bazen bazı yerlerde ise 40'larda alıyorum.

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum, İtopya'dan aldığımı da belirtmek isterim. Sanırsam 10 Temmuz'da İtopya'ya götüreceğim.
İşlemci AF modeli ise hiç yetersiz değil. MSI Afterburner'dan oyun içi değerleri paylaşır mısın.

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Gta 5'i tekrardan yüklüyorum, Ayarlarını yaptıktan sonrasında sizlere tekrardan durumu paylaşacağım fakat işlemcimi sanırım dediğiniz gibi 3600 olarak güncelleyeceğim. Sadece tek isteğim, beni çok uzun süre performanslı şekilde götürmesi olacaktır. 3600 performanslı işlemcidir öyle değil mi?

Git gide ekran kartımda bir problem olduğunu hissetmeye başlıyorum, ayarları hatırlamıyorum dediğim gibi tekrar yüklemek durumunda kaldım. Ekran kartı kullanım %25 olarak çalışıyor kafayı sıyıracağım.
Merak etmeyin 3600 yeryüzündeki en fp işlemcidir orta segmentte

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ozan
%25 de çalışıyorsa bir sorun olabilir ben 60'a sabitleyip oynadığımda bile %60 kullanıyor

Dediğim gibi görev yöneticisinden baktığımda GPU 25 ve 20 arasında gidip geliyor, acaba diyorum ki herşeyin en iyisine çekip zorlasam artar mı acaba?

Merak etmeyin 3600 yeryüzündeki en fp işlemcidir orta segmentte
En kısa sürede alacağım, umarım bir sıkıntı olmadan kullanabilirim. Ekran kartımın kullanımı düşük olduğu için bu konuda ne yapabilirim taktik verebilir misiniz?

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,350
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Dediğim gibi görev yöneticisinden baktığımda GPU 25 ve 20 arasında gidip geliyor, acaba diyorum ki herşeyin en iyisine çekip zorlasam artar mı acaba?
grafikler en düşükteyse yük binmiyor olabilir onun dışında görev yöneticisnden kontrol etmeyin siz aşağı aldığınız zaman kullanım düşer msi afterburner kullanın

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20

En kısa sürede alacağım, umarım bir sıkıntı olmadan kullanabilirim. Ekran kartımın kullanımı düşük olduğu için bu konuda ne yapabilirim taktik verebilir misiniz?
Monitörünüz 1080p değil mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ozan
grafikler en düşükteyse yük binmiyor olabilir onun dışında görev yöneticisnden kontrol etmeyin siz aşağı aldığınız zaman kullanım düşer msi afterburner kullanın
Oyunun grafikleri bir kaç ayar dışında hepsi en son verebileceğim ayarlardaydı, advanced graphicsde ki her şey kapalı (Gta 5'den bahsediyorum)
Ayrıca oyunu aşağı almadan, 2'inci monitörden bakarak kontrol ediyordum ama msi after burner kullanacağım yinede.

Monitörünüz 1080p değil mi
75 hz philips 24 inch kavisli olan ve evet 1920x1080 oynuyorum full screende

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Oyunun grafikleri bir kaç ayar dışında hepsi en son verebileceğim ayarlardaydı, advanced graphicsde ki her şey kapalı (Gta 5'den bahsediyorum)
Ayrıca oyunu aşağı almadan, 2'inci monitörden bakarak kontrol ediyordum ama msi after burner kullanacağım yinede.

75 hz philips 24 inch kavisli olan ve evet 1920x1080 oynuyorum full screende
Vsync açık mı

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Hayır vsync kapalı oynuyorum.

Bana GTA 5 için ayar tavsiyesi verir misiniz? Ona göre yapayım, msi after burner sonuçlarını sizler ile paylaşayım. En yüksek ayarlara çekmeyi düşünüyorum.
Her şeyi en yükseğe çekin anca öyle verim alabilirsiniz 1660 ti dan

ygkn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
395
İsim
Yağız Gölge
Peki ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar? Bilgisayarı alalı neredeyse 1-1.5 yıl oluyor. İtopyadan satın almıştım, işlemcimi Amd Ryzen 5 3600x'e değiştirsem fps değerlerim düzelir mi?

Ekran kartı değerleri %20'de kullanıyor şaka gibi gerçekten. %25 civarlarına vesaire çıkıyor.

İşlemcimi Amd Ryzen 5 3600x olarak güncellediğim taktirde fps oranım düzelir mi sizce?
Sorununz bu oyunu en yüksek ayarlara alın, ekran kartınızı yükseltin. Bir şekilde ekran kartına yüklenin en az kullanım %90'a çıksın ki sizin tatmin edici değerlere ulaşın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ozan
Sorununz bu oyunu en yüksek ayarlara alın, ekran kartınızı yükseltin. Bir şekilde ekran kartına yüklenin en az kullanım %90'a çıksın ki sizin tatmin edici değerlere ulaşın.
Oyunum yüklendikten sonra hemen deneyeceğim ve istediğiniz msi after burner değerlerini vereceğim sizlere. Bu arada, herkesin yaptığı gibi ben de lspdfr modu yapıyorum bunun da fps olarak bir tık tabii ki düşüklüğü var fakat yine de düşük anlayamadığım... Abartı olmayarak lspdfr modu ve 2 tane kıyafet modum 1 tane araba modum var onun dışında grafik modum vesaire yok.

Msi Afterburner programına geldiğimde genel ayarlarda Ana Grafik işlemcisi yerinde hiçbir aygıt yok diyor, ancak ekran kartım takılı? Acaba diyorum ki, narince ekran kartımı çıkartıp tekrar mı takmayı denesem fakat bu bildiğiniz üzere çok riskli yanlış yapılır ise.

Fakat şöyle bir şey var, program görmüyor ancak dxdiag'a baktığımda ekran kartım görünüyor. Takılı olmasa görünmezdi sanıyorum ki?

Her şeyi en yükseğe çekin anca öyle verim alabilirsiniz 1660 ti dan
Oyunun yüklenmesine çok az kaldı, maximum 1 saate modsuz şekilde dediğiniz gibi deneyeceğim fakat ben modlu şekilde de yüksek fps sağlayacağını ümit etmek istiyorum. En fazla moddan dolayı 10 fps düşer, acayip modlar kurmadım ki grafik modum hiç bulunmuyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,687
Üyeler
167,542
Son üye
Oqtay0
Top Bottom