ya oh be merhabalar. (en alta donanımlarımı yazacağım, oradan bakabilirsiniz)
konuyu hortlatmış olacağım belki ama kafayı yemek üzereyim.
pc'den aşırı anlamıyorum, o yüzden bariz bazı şeyleri görmüyor olabilirim, bu sebepten toptan anlatayım.
Önce pc, restart'tan sonra açılmamaya başladı. Windows ekranı gelmeden donup kalıyordu.
ardından birkaç restart denemesinden sonra "kurtarma ekranı" dediğimiz kısma geliyordu. "Windows düzgün yüklenmemiş görünüyor" yazan hani.
burda "gelişmiş onarım seçenekleri" kısmına tıklayınca gelen "Başlangıç onarma" kısmına tıklayınca onarma deneniyor ancak sonucunda başlıktaki SrtTrail.txt hatası alıyordu.
tabi önce google'a yazdım meseleyi. Temiz format, kayıtlı noktaya geri yükleme, Komut İstemi kısmına yazılan kodlar ve benzeri bi sürü seçenek yazılıydı. hepsini denedim. 2 gündür 4-5 defa format attım. PC'den anlayan arkadaşlarım telefonla uzaktan bazı şeyler denetti. Onları da yaptım. Her seferinde, PC açıldı, ama 3-5 restart'tan sonra yine aynı hatayı almaya başladım.
yine günlerdir süren google aramalarım sonunda bu sayfadaki başlığa geldim.
Başlık sahibi arkadaş, "sorun ekran kartı sürücüsündeymiş" yazmış, bunu görünce kafama dank etti.
Kafama dank eden de şu 2 şey oldu;
1- Format attıktan sonra daha anca güncellemeleri yaparken "AMD Crash Defender ekran sürücüsünde bir sorun algıladı ve güvenli kipte çalışıyor" tarzı bir bildirim çıkıyordu ekranın sağ alt köşesinde. Bunu görünce ben daha bilgisayarı anca yeni açıp güncellemeleri yapıyor olduğum için pek umursamamıştım. Açıkçası "AMD Crash Defender" nedir onu bile bilmiyorum. (İşlemcim AMD ama ekran Kartım Nvidia bu arada)
2- Windows'ta "Güncellemeleri Denetle" kısmında yapılan Nvidia güncellemesi en güncel halini yapmadığı ve GeForce Experience uygulaması halihazırda PC'de bulunmadığı için, en güncel ekran kartı sürücüsünü indirmek için Nvidia'nın internet sitesinden kendi ekran kartımın en güncel sürücüsünü indirip kurdum her formattan sonra. Ve her format sonrası güncelleme sırasında ekran dondu. 10-15 dakika bekleyip restart attım. ("Ekran donup kalmış niye umursamadın" derseniz eğer, güncelleme yapmadan önce "yükleme sırasında ekranda parlama ve kararmalar olabilir" uyarısı vardı, ondan kaynaklandığını düşündüm)
Buradaki arkadaşın "sorun ekran kartı sürücüsündenmiş" yazmasından sonra forumlarda biraz daha gezindim, ekran kartı sürücüsünü güncelledikten sonra bu hatayı alan başka insanlar da olduğunu gördüm ve buraya geldim.
Velhasıl kelam; ben bu meseleyi, nasıl çözeceğim?
Donanımlar:
Anakart: Asus Rog Strix B650-A Wifi AM5 DDR5
İşlemci: AMD Ryzen 7 7700X
Ekran Kartı: Asus TUF 3060ti Nvidia
PSU: Corsair 650W
Ram: G.Skill 32GB (2x16GB) Trident DDR5 5600 Mhz
SSD: Samsung 980 Pro 1TB