Neler Yeni

Bilgisayarım ssd yi görüyor ama işletim sistemini görmüyor ne yapmalıyım?

Emre Zengin

Moderatör
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Eski bi laptop var. 16 gb da bi flash var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bi de şey diyolar bios pilini çıkarıp deneyin onu da deneyeyim mi format atmadan önce?
CLRTC üstünden sıfırlamayı deneyebilirsin ama çözeceğini düşünmüyorum. Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Çıkardıktan sonra kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkarıp CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Sonra RAM'leri A2 ve B2 olarak (2. slot ve 4. slot) takıp sistemi çalıştır bakalım.
Ekran Görüntüsü (415).png

Faruk_001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Faruk
CLRTC üstünden sıfırlamayı deneyebilirsin ama çözeceğini düşünmüyorum. Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Çıkardıktan sonra kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkarıp CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Sonra RAM'leri A2 ve B2 olarak (2. slot ve 4. slot) takıp sistemi çalıştır bakalım. Alıntıyı görüntüle
Hocam bu çok karmaşık geldi bana ben sizin bana attığınız format işini halledeyim en iyisi :D elimde 1 tane pc var bozarım falan.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Hocam bu çok karmaşık geldi bana ben sizin bana attığınız format işini halledeyim en iyisi :D
Tamamdır hocam sen bilirsin. BIOS'unu falan güncellemiştik. İstersen Windows 11 kur.

Faruk_001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Faruk
Tamamdır hocam sen bilirsin. BIOS'unu falan güncellemiştik. İstersen Windows 11 kur.
Olur hocam da ben de win11 için sistem gereksinimlerini karşılamıyordu diyordu. Ön yükleme desteklenmiyor bide bios modu eski yazıyodu. Bu internet kafe windowsu yanlış kurmuş galiba. Ama sanırsam şimdi format atarsam bu sorun düzelir.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Olur hocam da ben de win11 için sistem gereksinimlerini karşılamıyordu diyordu. Ön yükleme desteklenmiyor bide bios modu eski yazıyodu. Bu internet kafe windowsu yanlış kurmuş galiba. Ama sanırsam şimdi format atarsam bu sorun düzelir.
Dün attığın fotoğrafa göre Windows'u UEFI olarak kurmuşlar. Yazdığım şekilde sen tekrardan at formatı. Formattan sonra haber ver gerekli sürücüleri atayım sana bu arada ekran kartın nedir?

Faruk_001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Faruk
Dün attığın fotoğrafa göre Windows'u UEFI olarak kurmuşlar. Yazdığım şekilde sen tekrardan at formatı. Formattan sonra haber ver gerekli sürücüleri atayım sana bu arada ekran kartın nedir?
Yok hocam uefi değil eski yani os olarak kurmuşlar. Ekran kartım msi armor rx580 8gb. Bu arada hocam flash a dün bios yazılımını atmak için fat32 şekilde biçimlendirmiştim onu değiştirmem gerekir mi içindeki bios driver ını sildim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Yok hocam uefi değil eski yani os olarak kurmuşlar. Ekran kartım msi armor rx580 8gb. Bu arada hocam flash a dün bios yazılımını atmak için fat32 şekilde biçimlendirmiştim onu değiştirmem gerekir mi içindeki bios driver ını sildim.
RUFUS'un kendisi halledecek onları.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin

Faruk_001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Faruk
O da ISO dosyası hocam. Oradan da indirebilirsin.
Hocam az önce ben alttakini indirmiştim o yanlıştı galiba şimdi bu 5 gb lık dosya iniyor yanlış yapmıyorum değil mi?

Ekler

• 20230409_232738.jpg
    20230409_232738.jpg
    1.9 MB · Hit: 31

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Hocam az önce ben alttakini indirmiştim o yanlıştı galiba şimdi bu 5 gb lık dosya iniyor yanlış yapmıyorum değil mi?
Doğru gidiyorsun. Diğer taraftan da ISO dosyasını indirebilirdin. Bir fark olmazdı yani.

Top Bottom