Bilgisayarım SSD'yi görmüyor ?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
21,767
Dostlar sistemim daha yeni garantiden geldi. Sisteme format atmışlar ve biosu güncellemişler. Artık nasılsa cihaz ssd'mi görmüyor.
Disk yöneticisinden de baktım görmüyor nasılsa. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

SSD bağlantılarını çıkarıp yeniden tak belki gelirken yerinden oynamıştır.

Disk yönetimine gir, bağlantılarını doğru yaptıysan orada görünecektir. Biçimlendir harf ataması yap görünecektir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Disk yönetimine gir, bağlantılarını doğru yaptıysan orada görünecektir. Biçimlendir harf ataması yap görünecektir.
Buradan örneğe bakabilirsin

Başka bilgisayarda dene. Yine görünmezse bozulmuş olabilir servise gönder.

Sistemindeki ssdleri ve dönüştürücünü yazsana. Hangisinde windows kurulu hangisini dönüştürücüyle görüyor.

Sistemindeki ssdleri ve dönüştürücünü yazsana. Hangisinde windows kurulu hangisini dönüştürücüyle görüyor.
1 tane m.2 ssd var 1 tane de sata ssd.
satayı dönüştürücüyle taşınabilir cihazmış gibi takınca görüyor. bilgisayara takınca görmüyor.
Dediğim gibi servisten geldikten sonra oldu. Bios güncellendiğine göre biostan bir ayarla alakası var gibi.

Sata portunda sorun olabilir ya da bazen m.2 ssd'yi takınca bazı sata portları iptal olabiliyor ondan olabilir. Denemediysen farklı sata portuna tak yani. Bios'ta biraz dolaş sata moda bak bulabilirsen ahcı olduğundan emin ol.

Hiçbir şekilde gözükmüyor diyorum daha nasıl açık konuşabilirim hocam ?
Öncelikle insan olmayı, insanca konuşmayı öğrenmeni tavsiye ediyorum. Burada sana ancak senin verdiğin bilgilerle sana tavsiye veren, yardımcı olmaya çalışan insanları böyle küçük düşürücü yorumlarla bezdirmeye hakkın yok. Senin bilgi seviyeni kimse bilemez burda, dediğim yöntemi deneyip denemediğini yazdın da ben mi göremedim? Hiçbir şekilde çalışmıyorsa ve kendinden çok eminsen atacaksın çöpe burada konu açıp insanları aşağılamayacaksın.

Öncelikle insan olmayı, insanca konuşmayı öğrenmeni tavsiye ediyorum. Burada sana ancak senin verdiğin bilgilerle sana tavsiye veren, yardımcı olmaya çalışan insanları böyle küçük düşürücü yorumlarla bezdirmeye hakkın yok. Senin bilgi seviyeni kimse bilemez burda, dediğim yöntemi deneyip denemediğini yazdın da ben mi göremedim? Hiçbir şekilde çalışmıyorsa ve kendinden çok eminsen atacaksın çöpe burada konu açıp insanları aşağılamayacaksın.
haklı bu arada

Geri