Neler Yeni

Bilgisayarım yeni olmasına rağmen yok yavaş çalışıyor ve kasıyor

Riley

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Berke
Merhaba yaklaşık 1 hafta önce Dell Inspiron 5530 satın aldım. Cihazı aldığım günden beri çok yavaş çalışıyor. Benchmarklarda skorlar normal olmasına rağmen Windows arayüzünde laglı çalışıyor. Windows dışında Fedora ve Ubuntu da denedim. İkisinde de Windows kadar olmasa da yavaştı. Hele Turbo Boost'u kapattığım zaman yavaşlık seviyesi 2 kat daha fazla hissediliyor, işletim sistemi animasyonları resmen kasıyor.

Bilgisayar özelliklerim: i5 1335U. 16 GB DDR5 RAM, 4200 MB okuma - 1800 MB yazma Adata NVMe SSD.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
C Ş
Görev yöneticisinin işlemler ve performans sekmesinin ekran görüntülerini atar mısın?

Riley

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Berke
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@AbdullahHacıgül Aptullah abi yardım et
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görev yöneticisinin işlemler ve performans sekmesinin ekran görüntülerini atar mısın?
Şu an garantiden haber beklediğim için diski biçimlendirdim yani işletim sistemi yüklü değil ama görev yöneticisinde Dell'in kendi uygulamaları, Windows uygulamaları ve tarayıcı haricinde bir şey kullanılmıyordu en son kontrol ettiğimde.

Windows Update üzerinden ve Dell Update üzerinden ne var ne yok güncelledim. 3 4 kere temiz kurulum yaptım fayda etmedi. Daha Windows kurulumu başlarken Windows'un animasyonlu logosu ekrana gelirken bile kasarak geliyor. Ne saçma bir sorun ya. 13.nesil işlemci kullanıyoruz, DDR5 RAM var PC 15 sene önceki low-end PC'ler gibi çalışıyor.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
C Ş
@AbdullahHacıgül Aptullah abi yardım et

Şu an garantiden haber beklediğim için diski biçimlendirdim yani işletim sistemi yüklü değil ama görev yöneticisinde Dell'in kendi uygulamaları, Windows uygulamaları ve tarayıcı haricinde bir şey kullanılmıyordu en son kontrol ettiğimde.

Windows Update üzerinden ve Dell Update üzerinden ne var ne yok güncelledim. 3 4 kere temiz kurulum yaptım fayda etmedi. Daha Windows kurulumu başlarken Windows'un animasyonlu logosu ekrana gelirken bile kasarak geliyor. Ne saçma bir sorun ya. 13.nesil işlemci kullanıyoruz, DDR5 RAM var PC 15 sene önceki low-end PC'ler gibi çalışıyor.
RAMleri çıkarıp yerlerini değiştirip tak ve öyle dene. Olmazsa RAMleri tek tek dene.

Başlangıçta yavaşlık genelde RAMden olur.

Riley

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Berke
RAMleri çıkarıp yerlerini değiştirip tak ve öyle dene. Olmazsa RAMleri tek tek dene.

Başlangıçta yavaşlık genelde RAMden olur.
RAM'ler anakarta lehimli hocam.

Riley

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Berke
RAM çiplerinde sorun olabilir. O zaman mecbur servis bakmalı. Her ihtimale karşı SSD'yi de çıkarıp tekrar takmayı deneyin.
Yarın bi içini açayım hocam teşekkür ederim yardımların için.

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s
Top Bottom