Bilgisayarım yük altında fark etmeksizin kapanıyor. Yardım edin.

khazen

80+
Reaksiyon skoru
19
Sistem;
ASUS B650M-R AM5 Anakart
Ryzen 7 7700
ASUS Tuf Gaming 6800XT
Patriot Viper 6000Mhz CL30 2x16GB RAM
Thermaltake TGFX-850 850W Gold PSU SFX

Kapanmadan kasitim bi anda kapaniyor ama kasaya giden guc kesilmiyor fanlar,isinlar vs. hala orda ve aslinda yeniden baslatiyor pcyi asla guc kesilmiyor. Yuk altinda degilken sadece 1 kez bu durum yasandi onda da ekran karti profiliyle oynamistim bundan dolayi kaynaklandigini dusunuyorum. Kasam kompakt oldugu icin belki psu fazla isiniyordur ayrica sfx formda ve 9mm fani var. Kasa cok sicakken dokunarak kontrol ettim ama dis kasasi sicak degildi baya bi serindi.

Sonuc olarak sorunun hangi bilesenimde oldugunu nasil anlayacagim? Bu sorunu cozmeme yardimci olur musunuz?

Buna ek olarak dun BF6 oynarken ayarlarimi yuksekten ultraya cektim ve 5dk icinde kapandi ama bunu yapmadigimda da kapanmisti. Sicakliklar 80 derecede izliyor.

Sistem;
ASUS B650M-R AM5 Anakart
Ryzen 7 7700
ASUS Tuf Gaming 6800XT
Patriot Viper 6000Mhz CL30 2x16GB RAM
Thermaltake TGFX-850 850W Gold PSU SFX

Kapanmadan kasitim bi anda kapaniyor ama kasaya giden guc kesilmiyor fanlar,isinlar vs. hala orda ve aslinda yeniden baslatiyor pcyi asla guc kesilmiyor. Yuk altinda degilken sadece 1 kez bu durum yasandi onda da ekran karti profiliyle oynamistim bundan dolayi kaynaklandigini dusunuyorum. Kasam kompakt oldugu icin belki psu fazla isiniyordur ayrica sfx formda ve 9mm fani var. Kasa cok sicakken dokunarak kontrol ettim ama dis kasasi sicak degildi baya bi serindi.

Sonuc olarak sorunun hangi bilesenimde oldugunu nasil anlayacagim? Bu sorunu cozmeme yardimci olur musunuz?
Bios güncel mi?
Driverlarınız güncel mi?
İşletim sisteminiz güncel mi?
Mavi ekran da alıyor musunuz?

Olay Görüntüleyicisini açabiliyorsanız açın, solda sistem kısmında kapanmaların olduğu sırada yer alan hata(lar) varsa (özellikle Kernel Power 41 hatası varsa) üstüne tıklayın akabinde alttan ayrıntılar kısmına tıklayıp buraya bi ekran görüntüsü atıverin.

Bios güncel mi?
Driverlarınız güncel mi?
İşletim sisteminiz güncel mi?
Mavi ekran da alıyor musunuz?

Olay Görüntüleyicisini açabiliyorsanız açın, solda sistem kısmında kapanmaların olduğu sırada yer alan hata(lar) varsa (özellikle Kernel Power 41 hatası varsa) üstüne tıklayın akabinde alttan ayrıntılar kısmına tıklayıp buraya bi ekran görüntüsü atıverin.
Evet hersey guncel ve mavi ekran yok. Bunlar yeterlimi?
1761123780837.webp
1761123788892.webp

Bug check code kısmında sıfır dışında bir şey yazsaydı sistemin neyden kapandığı hakkında bilgi sahibi olabilirdik ama sıfır iken bu mümkün değil.

Sistemde Expo aktif mi? Aktifse kapatıp denediniz mi? Kapalıyken de aynı sorunu yaşıyor musunuz?
sistemde expo acik evet. EXPO olmadan denemedim acikcasi bunu deneyecegim. Eger EXPOdan dolayiysa RAMlerimin tam verimini nasil alicam? EXPO oyunlarda oldukca fark yaratiyor acikcasi.

sistemde expo acik evet. EXPO olmadan denemedim acikcasi bunu deneyecegim. Eger EXPOdan dolayiysa RAMlerimin tam verimini nasil alicam? EXPO oyunlarda oldukca fark yaratiyor acikcasi.
Eğer sorun Expo kapalıyken aynı durum yaşanmazsa iki unsura odaklanmak gerek; birincisi, anakartınızın expo ile ilgili bir dengesizliği olabilir, ikincisi, Ramler de bir sorun var. Siz expo kapalıyken bir deneyin sorun var mı yok mu görelim, ona göre birkaç test yapmanızı önereceğim.

Eğer sorun Expo kapalıyken aynı durum yaşanmazsa iki unsura odaklanmak gerek; birincisi, anakartınızın expo ile ilgili bir dengesizliği olabilir, ikincisi, Ramler de bir sorun var. Siz expo kapalıyken bir deneyin sorun var mı yok mu görelim, ona göre birkaç test yapmanızı önereceğim.
Tamamdir suanda test ediyorum. HWInfo da birsey dikatimi cekti SDDmin 'disk sicakligi 3' arastirmalarima gore hotspot sicakligi 100 dereceyi asiyor zaman zaman. Bununla ilgili olabilir mi?

Tamamdir suanda test ediyorum. HWInfo da birsey dikatimi cekti SDDmin 'disk sicakligi 3' arastirmalarima gore hotspot sicakligi 100 dereceyi asiyor zaman zaman. Bununla ilgili olabilir mi?
Olma ihtimali var ancak benim şüphem Expo'dan yana. Expo profilini bir eleyelim, Expo kapalıyken bir süre kullanın bakalım. SSD nin 100 derece olması normal değil. Ya sensör hatası ya da cidden çok ısınıyor. SSD niz sata mı m2 mi?
Ek olarak Hw Info dan bir de 12v 5v ve 3,3v değerlerinin fotoğrafını buraya artabilir misiniz?

Olma ihtimali var ancak benim şüphem Expo'dan yana. Expo profilini bir eleyelim, Expo kapalıyken bir süre kullanın bakalım. SSD nin 100 derece olması normal değil. Ya sensör hatası ya da cidden çok ısınıyor. SSD niz sata mı m2 mi?
Ek olarak Hw Info dan bir de 12v 5v ve 3,3v değerlerinin fotoğrafını buraya artabilir misiniz?
m2 ssd samsung evo 970 ssd. Bahsettiginiz degerler ram kisminda mi?

1761141283910.webp

Bu degerler bostayken olan degerler EXPO kapali. Oyunda da deneyeyim mi?

Alıntıyı görüntüle
Bu degerler bostayken olan degerler EXPO kapali. Oyunda da deneyeyim mi?
Deneyebilirsiniz. Sistemi kapanmaya zorlayacak her şeyi yapabilirsiniz. Hangi durumlarda kapanma olduysa deneyin. Buna ek olarak OCCT programını indirin, power testine sokun sistemi 10 dakika kadar. Kapanma olmazsa Expo ile alakalı bir sorun var demektir. Expo ile alakalı bir sorun olduğundan emin olduktan sonra sorunun Ramlerden mi yoksa anakarttan mı kaynaklandığını bulmaya çalışacağız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,668
Üyeler
184,663
Son üye
selcuke77
Geri