O zaman power testini es geçin hocam. Diğer dediklerimi yapın expo kapalıyken sorun olmazsa expo kaynaklı diyebiliriz.Power testini expo acikken yapmistim zaten 1 saat. Hicbir sorun cikmadi. Kapaliykern denemedim ama sanirim denememe gerek yok.![]()
tamamdir musait bir zamanimda oyun girip 12v , 5v degerlerinide aticam size. 3.3V degerini bulamadim resimdeki mi acaba?O zaman power testini es geçin hocam. Diğer dediklerimi yapın expo kapalıyken sorun olmazsa expo kaynaklı diyebiliriz.
3VCC olan değer 3,3v olan hocam.tamamdir musait bir zamanimda oyun girip 12v , 5v degerlerinide aticam size. 3.3V degerini bulamadim resimdeki mi acaba?
Ssd sıcaklıkları sağlıklı seviyede değil hocam. Ama sorun olmadıysa, sizdeki kapanma sorununun sıcaklıkla doğrudan alakalı olduğunu sanmıyorum. Yine de sıcaklıkları düşürmek gerek diye düşünüyorum. Kasanızın hava akışı nasıl? Sanki pek hava akışı yokmuş gibi bir durum var.Alıntıyı görüntüle
1 saatlik oyun sonrasi durum bu. Henuz EXPO kapali ayni durumu yapmadi ama testim devam ediyor. Tek sorun ssdnin hotspotu assagidaki gibi.
Alıntıyı görüntüle
power supply değişeceksin problemin çözülecek inanmıyorsan deneSistem;
ASUS B650M-R AM5 Anakart
Ryzen 7 7700
ASUS Tuf Gaming 6800XT
Patriot Viper 6000Mhz CL30 2x16GB RAM
Thermaltake TGFX-850 850W Gold PSU SFX
Kapanmadan kasitim bi anda kapaniyor ama kasaya giden guc kesilmiyor fanlar,isinlar vs. hala orda ve aslinda yeniden baslatiyor pcyi asla guc kesilmiyor. Yuk altinda degilken sadece 1 kez bu durum yasandi onda da ekran karti profiliyle oynamistim bundan dolayi kaynaklandigini dusunuyorum. Kasam kompakt oldugu icin belki psu fazla isiniyordur ayrica sfx formda ve 9mm fani var. Kasa cok sicakken dokunarak kontrol ettim ama dis kasasi sicak degildi baya bi serindi.
Sonuc olarak sorunun hangi bilesenimde oldugunu nasil anlayacagim? Bu sorunu cozmeme yardimci olur musunuz?
OCCT power testinde sorun çıkmadığını söyledi. PSU değerleri normalden biraz düşük ancak ben hâlâ expo kaynaklı olduğunu düşünüyorum.power supply değişeceksin problemin çözülecek inanmıyorsan dene
Sıcaklıklar kasanın hava akışıyla ilgili gibi duruyor, başta SSD olmak üzere her şeyin normalden fazla ısınması yalnızca anakartın eseri değil muhtemelen. Bu yüzden kasa fotoğrafı istedim.Hocam kullandığınız anakart Ryzen 7 7700 ü tam performans ile besleyebilecek bir anakart gibi durmuyor. OCCT CPU testi yapıp Monitoring kısmından Motherboard sıcaklıklarına bakın lütfen 100 derecelere ulaşan bir sıcaklık olacağını düşünüyorum bunlar işlemcinin besleme hattının ısıları eğer işlemciyi 120W gibi TDP lere zorluyorsanız bu yüzden olabilir. Onun haricinde Ekran kartını söküp birkaç gün onboard üzerinden kullanabilirsiniz. Eğer iki kısımda da problem yoksa PSU dan şüphelenebiliriz diye düşünüyorum. Ayrıca bu şekilde resetler nadir de olsa sistemdeki kritik bir parçanın aniden temas kaybetmesi ile alakalı da olabiliyor yani ramlerin ve ekran kartının golden finger ına detaylı bir bakış atmanız ve açık parlak sarı renk yerine turuncuya kayan yerler var ise bir silgi, isopropil alkol veya selülozik tiner veya hiçbirini bulamıyorsanız peçete dökülmüş az miktarda kolonya yardımı ile temizlemenizi tavsiye ederim. kolonya kullanmanız durumunda iyice kuruttuğunuzdan emin olun aksi halde çok düşük ihtimalle de olsa arızaya sebebiyet verebilir.
Düzenleme: SSD 100 derece ne hocam lütfen anakart değişimi yapalım sisteme. O anakart ne o işlemciyi beslemeye yeter nede o SSD yi soğutmaya.
Hocam bahsettiginiz kurulumdaki dosyada Trojen oldugu icin windows engelliyor bir sorun olur mu? Defender kapatayim mi?Ssd sıcaklıkları sağlıklı seviyede değil hocam. Ama sorun olmadıysa, sizdeki kapanma sorununun sıcaklıkla doğrudan alakalı olduğunu sanmıyorum. Yine de sıcaklıkları düşürmek gerek diye düşünüyorum. Kasanızın hava akışı nasıl? Sanki pek hava akışı yokmuş gibi bir durum var.
Kasa fotoğrafı ekleyebilir misiniz?
Expo ya gelince; testmem5 programını indirin, sisteminizi Expo kapalıyken ve açıkken ayrı ayrı usmus1 config i ile 30 döngülük teste tabi tutun. Test tamamlanırsa test sonucunu, bir hata alırsanız veya sistem kapanır/kilitlenirse ise o durumu buraya yazarsınız. Testmem5 için rehber de ekliyorum:
Rehber: TestMem5 Kurulumu
Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...www.technopat.net
Hocam Ryzen 7 7700 islemcim 65W AM5 giris seviye bir islemci bu anakart onu besleyemeyecekse hangi anakart besleyecek allah askina. Anakart sicakligim en fazla 75 derece gordu.Hocam kullandığınız anakart Ryzen 7 7700 ü tam performans ile besleyebilecek bir anakart gibi durmuyor. OCCT CPU testi yapıp Monitoring kısmından Motherboard sıcaklıklarına bakın lütfen 100 derecelere ulaşan bir sıcaklık olacağını düşünüyorum bunlar işlemcinin besleme hattının ısıları eğer işlemciyi 120W gibi TDP lere zorluyorsanız bu yüzden olabilir. Onun haricinde Ekran kartını söküp birkaç gün onboard üzerinden kullanabilirsiniz. Eğer iki kısımda da problem yoksa PSU dan şüphelenebiliriz diye düşünüyorum. Ayrıca bu şekilde resetler nadir de olsa sistemdeki kritik bir parçanın aniden temas kaybetmesi ile alakalı da olabiliyor yani ramlerin ve ekran kartının golden finger ına detaylı bir bakış atmanız ve açık parlak sarı renk yerine turuncuya kayan yerler var ise bir silgi, isopropil alkol veya selülozik tiner veya hiçbirini bulamıyorsanız peçete dökülmüş az miktarda kolonya yardımı ile temizlemenizi tavsiye ederim. kolonya kullanmanız durumunda iyice kuruttuğunuzdan emin olun aksi halde çok düşük ihtimalle de olsa arızaya sebebiyet verebilir.
Düzenleme: SSD 100 derece ne hocam lütfen anakart değişimi yapalım sisteme. O anakart ne o işlemciyi beslemeye yeter nede o SSD yi soğutmaya.
Ben oradan indirdiğimde sorun olmamıştı ancak linki değiştirdiyseler bilemeyeceğim.Hocam bahsettiginiz kurulumdaki dosyada Trojen oldugu icin windows engelliyor bir sorun olur mu? Defender kapatayim mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam Ryzen 7 7700 islemcim 65W AM5 giris seviye bir islemci bu anakart onu besleyemeyecekse hangi anakart besleyecek allah askina. Anakart sicakligim en fazla 75 derece gordu.
Hocam dediğiniz testleri şuan gerçekleştiriyorum.Ben oradan indirdiğimde sorun olmamıştı ancak linki değiştirdiyseler bilemeyeceğim.
Linkteki unsurda sıkıntı varsa ordan değil buradan indirin;
![]()
Release TestMem5 0.13.1 · CoolCmd/TestMem5
Часть секции ресурсов перекинута из TM5.EXE в TM5.DLL, чтобы тупые антивирусы заткнулись.github.com
Ayrıca o anakart işlemcinizi besler merak etmeyin. Kasa hava akışınız nasıl? Kasa fotoğrafı istemiştim. Sistem bileşenlerinin bu kadar sıcak olması normal değil. Hava akışında sorun var gibi hocam.
Isınan hava genleşir. Kasa dik konumlandırılırsa 2 adet egzos, 3 adet intake yapmak daha mantıklı olabilir. Bir de kasanın durduğu köşeden yola çıkarak bir şeyler söyleyecek olursam; şuanki haliyle egzos fanın dışarı attığı sıcak havayı yanındaki intake fan geri içeri üflüyor olabilir. Dar bir alan sonuçta.Hocam dediğiniz testleri şuan gerçekleştiriyorum.
Kasam aşşağıda;
Kompakt bir kasa 5 tane fanım var yeşiller intake,kırmızı egzoz, beyazda psu. Açıkçası alttaki fanları dışarı monte ettim içeri sığmadı ayaklık sipariş ettim kasayı kaldırmak için o yüzden biraz sıcak. Önden girişi olmadığı için arkayı giriş yaptım ondan garip bir dizayna sahibim. Egzoza gelirsek psudan çıkan sıcak havayıda atsın diye öyle tercih ettim, yabancı subredditlerde bu kurulum en iyi tarzı demişlerdi bu kasa sahipleri. Aklımda üstten ve alttanları intake arkayı egzos yapna fikri var ama üşeniyorum çok fark eder mi sizce?