Bence Ramler sağlam, sorun anakartın expo profilinde. Ancak kesin konuşmadan önce şunları söylemem gerek;
Sizin durumunuzun aynısını Asus B650m-k anakart ile Mayıs ayında yaşadım. Aynı sizin gibi rastgele zamanda sistemde kapanmalar oluyordu ve sıfır bug check code lu Kernel Power 41 hatası alıyordum. Sorunun size yaptırmış olduğum testmem5 in usmus1 config i ile yaptığım testler sonucunda anakarttan kaynaklandığını bulabildim. Başka bir anakart satın aldım ve sorun ortadan kalktı. Sorununuz kesinlikle anakarttan kaynaklı demeden önce aynı testi Ramleri tek tek takarak da yapmanızı isteyeceğim. Hem expo kapalıyken hem açıkken olacak şekilde Ramleri tek slot takılı olacak sekilde teste sokabilir misiniz? Eğer bu işlem size uzun geliyorsa Expo kapalıyken 2 RAM de takılıyken memtest86 testini uygulayın.
Tahminim doğruysa, memtest86'da da testmem5 de olduğu gibi expo kapalıyken herhangi bir hata almayacaksınız. Ramlerden emin olduktan sonra sorunun anakarttan kaynaklı olduğunu düşünebiliriz.
Kendi konumu da buraya ekliyorum, okumak isterseniz bakabilirsiniz;
HAYIR MAALESEF ÇÖZÜLMEDİ ANCAK UYGULADIĞIM BÜTÜN ADIMLARI BURADA TOPARLAMAK İSTEDİM. DENEMELERİMİN SON HALİ BU ŞEKİLDE:
Akım korumalı prizi çıkardım sonuç değişmediği için geri taktım.
Ethernet kablosu eskiydi ve değiştirdim.
Kasa açılıp kablolar kontrol edildi.
OCCT power stres testi
Cinebench24 testi
Prime95 testi
Furmark testi
Memtest86 testi
DDU ile GPU driver temiz kurulum
Testmem5 programı ile usmus1 config seçili halde 10 cycle test.
***Bunlara ek olarak isterseniz bir de size uyguladığım ve bana önerilen Bios ayarlarını yazayım:
Bios güncellendi.
Bios da Windows UEFİ ve...